Scudo Sports

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

Scudo
GPX to video overlay diye aratırsanız farklı uygulamalar ve kullanımlarını bulabilirsiniz.

eğer anlık geçiş yapıyorsa anlayamayız ama sanmıyorum o kadar hassas olacağını. yolda giderken uyduyu kapatsak hız ekranında --- gösterir heralde. en azından kadans koptuğunda öyle yapıyor.
Galiba bağlantı kopana kadar uydudan alınan veri gösteriliyor, daha önce hem sensörden hem de uydudan veri alıyordum ama ekranda uydudan alınan hız verisini gösteriyordu. Ormana girdiğimde saçmalamasından biliyorum, saçmalarken bile uydudan veri almaya devam ediyordu. Sensöre geçmesi için bağlantının kopması gerekiyor diye düşünüyorum.

Video ya bu tür bilgileri garmin aracı ile mi ekleniyor?
296151 dosyayı görüntüle

Eğer garmin yok ise video çekilmiş ve strava kullanılmış ise yine VİRB ile yapılabiliyor. Garmin olması şart değil. Ama tutarlı olmuyor hız ve harita . After effects için çeşitli pluginler var . AE ile yapılabiliyor. Biraz zaman alıcı ama yapılabiliyor. Aslında olay stravada ki çıkış noktanız ve video start noktanız mühim olan. Garmin'in kendi aksiyon kamerasında bu mükemmel çalışıyor . Ama gopro vs gibi kameralarda gps aktif olsa bile nafile . Harita, km pek uyumlu olmuyor. Hammerhead karo serisi için en iyi entegrasyon olduğunu okumuştum.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Batarya tasarruf modu açıkken cihazın ekranının uykuya geçmesini nasıl kapatabilirim arkadaşlar?

Daha önce oluyordu ama şimdi otomatik uykuyu kapatsam bile pil tasarruf modunda iken ekran otomatik uyku moduna geçiyor. Nabzı takip etmekte zorlanıyorum bu yüzden, batarya tasarrufunu açınca da şarj daha hızlı tükeniyor.

Garmin edge 530 ile zwift güç, kadans, yol ve hız bilgileri farklı çıkıyor (Elite Suito ile bağlanıyorum ikisine de). Aynı olan sadece nabız 😃 Sizce hangisinin ayarını yanlış yapmışımdır 😅 Nasıl düzeltebilirim?

Garmin edge 530 ile zwift güç, kadans, yol ve hız bilgileri farklı çıkıyor (Elite Suito ile bağlanıyorum ikisine de). Aynı olan sadece nabız 😃 Sizce hangisinin ayarını yanlış yapmışımdır 😅 Nasıl düzeltebilirim?
Güç olarak aynı şeyi göstermiyor olabilirler; mesela biri anlık diğeri 5 saniye ortalama gösteriyordur, o yüzden değerler farklıdır. Kadans nasıl farklı olabilir, fikrim yok; fakat ayrı bir sensör gerekmiyor mu onun için?

Zwifte eğim aşağı indiğinde hızın artıyor ama garmin cihazında ise eğim inişlerindeki hızda artış olmadığı için gidilen mesafe ile hız farklı çıkıyor.

Güç olarak aynı şeyi göstermiyor olabilirler; mesela biri anlık diğeri 5 saniye ortalama gösteriyordur, o yüzden değerler farklıdır. Kadans nasıl farklı olabilir, fikrim yok; fakat ayrı bir sensör gerekmiyor mu onun için?

Garmin trainerla eşleşince verileri oradan almaya başladı. hatta ilk seferde garminin kendi kadans sensörü var diye oldu sandım, ikinci denemede onu da çıkarttım trainerla eşleştirdim.

Zwifte eğim aşağı indiğinde hızın artıyor ama garmin cihazında ise eğim inişlerindeki hızda artış olmadığı için gidilen mesafe ile hız farklı çıkıyor.

Eğimsiz yerde de yaşadım bu sorunu :(

Garmin trainerla eşleşince verileri oradan almaya başladı. hatta ilk seferde garminin kendi kadans sensörü var diye oldu sandım, ikinci denemede onu da çıkarttım trainerla eşleştirdim.

Eğimsiz yerde de yaşadım bu sorunu :(
Hmm ozaman bilemeyeceğim neden kaynaklanıyor. Garmini sadece ikinci powermtre ölçümleri için açıyorum, ama bu akşam sizin yaptığınız şekilde denerim bakalım sonuçlar nasıl çıkacak, Ben Tacx trainer kullanıyorum şayet rakamlar ortalama aynı çıkarsa trainerdan kaynaklanıyor diyebiliriz, rakamlar sizin bahsettiğiniz gibi çıkarsa ozaman başka parametreler var demektir.

• Beğen
Tepkiler: buketello
Herkese selam, bir konu hakkında sizlere fikir danışacağım.
Garmin edge 830 kullanıyorum, son bir kaç gündür sanki doğru hız göstermiyor gibime geliyor, bu tarz bir sorun yaşayan oldu mu? Belki bana öyle geliyordur.

Garmin edge 830 kullanıyorum, son bir kaç gündür sanki doğru hız göstermiyor gibime geliyor, bu tarz bir sorun yaşayan oldu mu? Belki bana öyle geliyordur.
Doğru hız göstermiyor derken, herhangi başka bir cihaz ile karşılaştırarak mı bunu söylüyorsunuz yoksa sadece hissiyat mı?

peki hem zwift hemde garmin kullanma sebebiniz nedir? ben trainer antrenmanlarında sadece trainer power metresini kullanmıyorum. hiç garmini bağlama ihtiyacı duymadım. meraktan soruyorum

peki hem zwift hemde garmin kullanma sebebiniz nedir? ben trainer antrenmanlarında sadece trainer power metresini kullanmıyorum. hiç garmini bağlama ihtiyacı duymadım. meraktan soruyorum
Antrenörümüz garmindeki grafiklerden rapor istiyor 😃

Antrenörümüz garmindeki grafiklerden rapor istiyor 😃
bir kaç kez bende aynı anda denemiştim. bir sürü sorun çıkınca Garmini daha fazla açmamaya karar verdim. teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: buketello
Doğru hız göstermiyor derken, herhangi başka bir cihaz ile karşılaştırarak mı bunu söylüyorsunuz yoksa sadece hissiyat mı?
Hissiyat olarak demek istedim aslında. Tamamen psikolojik mi yoksa acaba GPS den kaynaklı bir şey mi bilemdim. Her gün tırmandığım ve indiğim %4-6 lık kısa bir rampa var son iki gündür nedense ortalama aldığım rakamları alamıyorum. Bir ara GPS kopup gelmiş olma ihtimali varmıdır?

Hissiyat olarak demek istedim aslında. Tamamen psikolojik mi yoksa acaba GPS den kaynaklı bir şey mi bilemdim. Her gün tırmandığım ve indiğim %4-6 lık kısa bir rampa var son iki gündür nedense ortalama aldığım rakamları alamıyorum. Bir ara GPS kopup gelmiş olma ihtimali varmıdır?
Hissiyata birşey diyemem, hayaller ve gerçekler meselesi :koptum: Şaka bir yana, elbette GPS kopmuş olabilir. Sadece GPS mi kullanıyorsun yoksa GPS+GLONASS/GALILEO

Son düzenleme:
Benzer bir sorun bende de var, sabit hızla giderken bir anda rakam inip çıkıyor. O yüzden bilgiyi sadece sensörden alıyordum bir ara, uydu tam sinyal alamadığında da benzer sapıtmalar oluyor.

Geçenlerde cihazı güncelledim ve sorun çözülmüş gibi görünüyordu. Yarın sürüşe çıkarsam tekrardan kontrol edebilirim sizin için, arada garmin cihazlar çok ciddi anlamda sapıtıyor. Bor sorun da ben eklemek istiyorum. Atıyorum batarya sürüş sırasında %80'e indiyse cihazı kapatıp açtığımda tekrar %100 gösteriyor. Bu sorun başına gelen var mı?

Benzer bir sorun bende de var, sabit hızla giderken bir anda rakam inip çıkıyor. O yüzden bilgiyi sadece sensörden alıyordum bir ara, uydu tam sinyal alamadığında da benzer sapıtmalar oluyor.

Geçenlerde cihazı güncelledim ve sorun çözülmüş gibi görünüyordu. Yarın sürüşe çıkarsam tekrardan kontrol edebilirim sizin için, arada garmin cihazlar çok ciddi anlamda sapıtıyor. Bor sorun da ben eklemek istiyorum. Atıyorum batarya sürüş sırasında %80'e indiyse cihazı kapatıp açtığımda tekrar %100 gösteriyor. Bu sorun başına gelen var mı?
Bu olay bir iki kere geldi başıma bir daha gelmedi. Şuanda her hangi bir sorun yaşamıyorum cihazı güncellediğimden beri. Batarya konusunda bir sorun ile karşılaşmadım henüz.

Geri