Scudo Sports

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

strava hızı garminden almayıp kendi algoritmasına göre hesaplıyormuş bu yüzden farklılık oluyor
Garip, İGPSPORT ile eşlediğim de, saatteki verilerin aynısını geçiriyordu ama , garmin de bu olması garip.

Scudo
Merhaba, edge 520 plus her acildiginda kadans sensorunu gormuyor. ayarlardan sensor tarayip bulduktan sonra calismaya basliyor. diger sensorlerde bir problem yok. Nedenini ya da cozumunu bilen var mi?

Merhaba arkadaşlar, edge 820 modelini kullanıyorum.. tünellere girip çıktıktan sonra toplam mesafe ve ortalama hızı tünel uzunluğunu hesaba katmadan devam ediyor.. önceden edge 200 kullanıyordum ve bu cihazda örneğin 2km tünele girip çıktığımda toplam mesafeme 2km tüneli ekler ve ortalama hız vs buna benzer hesapları tam tamına yapmasada, bana düzgüne yakın sonuç verirdi. 820 de bu olmuyor herhangi 1 ayar vs var mıdır? teşekkürler

Merhaba arkadaşlar, edge 820 modelini kullanıyorum.. tünellere girip çıktıktan sonra toplam mesafe ve ortalama hızı tünel uzunluğunu hesaba katmadan devam ediyor.. önceden edge 200 kullanıyordum ve bu cihazda örneğin 2km tünele girip çıktığımda toplam mesafeme 2km tüneli ekler ve ortalama hız vs buna benzer hesapları tam tamına yapmasada, bana düzgüne yakın sonuç verirdi. 820 de bu olmuyor herhangi 1 ayar vs var mıdır? teşekkürler

820 hızı sensörden değil de navigasyondan alıyor olabilir.
Hız sensörünü kontrol edin; eşleşmemiş veya pili bitmiş olabilir.

• Beğen
Tepkiler: eyupozturk
820 hızı sensörden değil de navigasyondan alıyor olabilir.
Hız sensörünü kontrol edin; eşleşmemiş veya pili bitmiş olabilir.
evet benimde istediğim, hız sensörü ile değil gps ile hızımı hesaplayıp ortalama hız, toplam mesafeye etki etmesi

evet benimde istediğim, hız sensörü ile değil gps ile hızımı hesaplayıp ortalama hız, toplam mesafeye etki etmesi

Eğer hız sensörü yoksa, GPS sinyali yokken geçilen mesafeyi cihaz nasıl hesaplasın?
Anladığıma göre GPS sinyali gittiğinde 820 pause mode geçiyor. Sinyal gelince de devam ediyor. Zaten olması gereken budur.
Hız sensörü GPS sinyalinin olmadığı zamanlar için var.

• Beğen
Tepkiler: eyupozturk
Eğer hız sensörü yoksa, GPS sinyali yokken geçilen mesafeyi cihaz nasıl hesaplasın?
Anladığıma göre GPS sinyali gittiğinde 820 pause mode geçiyor. Sinyal gelince de devam ediyor. Zaten olması gereken budur.
Hız sensörü GPS sinyalinin olmadığı zamanlar için var.
Anladım dediğinizi yabancı kaynaklarda da hız sensörü kullanmamızı öneriyorlar.. ben edge 200'ü 2 yıl kullandım bu cihaza herhangi bir ekstra bağlantı yapamıyorsunuz.. tünele girdiğimde GPS i kaybeder çıkışta da bulur sonrasında toplam mesafeyi 1 şekilde hesaplar anında eklerdi.. Edge 820 de ise 600 metre gittiniz tünele girdiniz çıktınız 601, 602 metre olarak ekler. auto pause yapmadıysanız eğer ortalama hızınızıda düşürüyor..

• Beğen
Tepkiler: Ozan_ozaN
Anladım dediğinizi yabancı kaynaklarda da hız sensörü kullanmamızı öneriyorlar.. ben edge 200'ü 2 yıl kullandım bu cihaza herhangi bir ekstra bağlantı yapamıyorsunuz.. tünele girdiğimde GPS i kaybeder çıkışta da bulur sonrasında toplam mesafeyi 1 şekilde hesaplar anında eklerdi.. Edge 820 de ise 600 metre gittiniz tünele girdiniz çıktınız 601, 602 metre olarak ekler. auto pause yapmadıysanız eğer ortalama hızınızıda düşürüyor..

Ben olsam auto-pause u aktive ederdim. Tünel içini tahmini hesaplayıp, 200 deki gibi, güvenilmez veri elde edeceğine o mesafeyi hiç eklemesin daha iyi.

hız sensörü de kullansanız strava ort farklı çıkıyor

hız sensörü de kullansanız strava ort farklı çıkıyor
Cihazı yeni kullanmaya başladım çok detaylı bakamadım aktivitelerde haritalarda ne çıkaracak diye.. sadece anlık olarak bakıyorum cihazda auto pause aktif olmasına rağmen GPS kaybolduğunda HIZ da kayboluyor ekrandan buda ortalama hızı sürekli düşürüyor. TomTom runner2 saat te kullanıyorum bu arada, onuda bugün tünel ile test ettim 1.5 km tüneli mesafeme ekledi, ortalama hız vs bunu anlık olarak saatin ekranında gösterdi. Hız, kadans ve kalp sensörlerim var.. benim istediğim GPS kaybolduğunda edge 200 ve tomtom runner2 bunları yapabiliyorken.. çok daha pahalı ve detaylı olan 820 neden yapamıyor. yada ben nerede eksik yapıyorum...

Cihazı yeni kullanmaya başladım çok detaylı bakamadım aktivitelerde haritalarda ne çıkaracak diye.. sadece anlık olarak bakıyorum cihazda auto pause aktif olmasına rağmen GPS kaybolduğunda HIZ da kayboluyor ekrandan buda ortalama hızı sürekli düşürüyor. TomTom runner2 saat te kullanıyorum bu arada, onuda bugün tünel ile test ettim 1.5 km tüneli mesafeme ekledi, ortalama hız vs bunu anlık olarak saatin ekranında gösterdi. Hız, kadans ve kalp sensörlerim var.. benim istediğim GPS kaybolduğunda edge 200 ve tomtom runner2 bunları yapabiliyorken.. çok daha pahalı ve detaylı olan 820 neden yapamıyor. yada ben nerede eksik yapıyorum...
Hız sensörünüz varsa, hız verisini sensörden alacağı için gps sinyali kaybolsa da mesafeyi ölçüp kaydedebilmeli. Sensörün doğru çalıştığına ve eşleşmiş olduğuna emin misiniz?

Hız sensörünüz varsa, hız verisini sensörden alacağı için gps sinyali kaybolsa da mesafeyi ölçüp kaydedebilmeli. Sensörün doğru çalıştığına ve eşleşmiş olduğuna emin misiniz?
Yukarıda da yazmıştım sensörlerim var fakat ben bu olayı sensörler olmadan çözmek niyetindeyim. Strava ve Garmin Connect ten haritaları inceledim buralarda mesafeyi 1km tüneli eklemiş.. ekte ekran görüntülerini paylaşıyorum
25:00. dakikada civarlarını 820 boş göstermiş burda hıza baktığımda 1.00 km/sa olarak gösteriyor. edge 200 de ise bu alan dolu..

Dosyalar

• Screen Shot 2020-02-26 at 10.39.13.png
    Screen Shot 2020-02-26 at 10.39.13.png
    53,4 KB · Okunma: 26
  • Screen Shot 2020-02-26 at 10.37.58.png
    Screen Shot 2020-02-26 at 10.37.58.png
    58,9 KB · Okunma: 27
Son düzenleme:
Yukarıda da yazmıştım sensörlerim var fakat ben bu olayı sensörler olmadan çözmek niyetindeyim. Strava ve Garmin Connect ten haritaları inceledim buralarda mesafeyi 1km tüneli eklemiş.. ekte ekran görüntülerini paylaşıyorum
25:00. dakikada civarlarını 820 boş göstermiş burda hıza baktığımda 1.00 km/sa olarak gösteriyor. edge 200 de ise bu alan dolu..

Yukarıda arkadaş açıklamış boş görünme sebebi auto pause , gps kaybolduğunda durmuş varsayıp auto pause a alıyor ve hızın doğal olarak o bölümde sıfır görünüyor , auto pause kapatırsan 200 deki gibi ort bir değer ekler.
Ozellikle sensor kullanmama sebebin nedir bilemiyorum ama , daha doğru ve sorunsuz sonuclar istiyorsan sensor gerekir.Sensorsüz kullanımda yukarıda yasadığın sorun , yavaş giderken auto pause, yokuş çıkarken auto pause, yokuş çıkarken ani hız düşüşü artışı , fazla pil kullanımı vs gibi bazı negatif yanları olur.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Her 2 cihazdada auto pause aktif denendi 3km hızın altında aktiviteyi beklemeye alıyor. Hız sensörü kullanmamak gibi özel 1 nedenim yok sadece çözümlemeye çalışıyorum durumu . Biraz detaycıyım sadece

Her 2 cihazdada auto pause aktif denendi 3km hızın altında aktiviteyi beklemeye alıyor. Hız sensörü kullanmamak gibi özel 1 nedenim yok sadece çözümlemeye çalışıyorum durumu . Biraz detaycıyım sadece
Selam yazılımınız güncel mi?
(link)

Edit : Yazılım güncelmiş. Şimdi gördüm. 16:51 :)

Ayrıca daha önce hız sensörsüz denemişliğim var. GPS sinyali kaybolduğunda ve geri geldiğinde ki süreyi hesaplayıp aradaki mesafeyi kuşbakışı alıp değerleri toparlıyor. Yani hız sensörsüz de gerçeğe yakın bir veri vermeli.

Selam yazılımınız güncel mi?
(link)

Edit : Yazılım güncelmiş. Şimdi gördüm. 16:51 :)

Ayrıca daha önce hız sensörsüz denemişliğim var. GPS sinyali kaybolduğunda ve geri geldiğinde ki süreyi hesaplayıp aradaki mesafeyi kuşbakışı alıp değerleri toparlıyor. Yani hız sensörsüz de gerçeğe yakın bir veri vermeli.
Merhabalar evet 12.10 güncel yazılım ve haritayı kullanıyorum.. strava ve garmin express haritalardan kontrol ettiğimde yakın değeler veriyor.. bir dahaki sürüşümde daha detaylı inceleyeceğim.. cihazda ne yazmış.. garmin express ve stravaya atınca ne yazacak?

• Beğen
Tepkiler: sargonnas
Sevgili Garmin ve türevlerini kullanan forumdaşlarım.küçük bir ayrıntıyı ilgilendiren trajikomik bir sorum vardı.lütfen gülmeyelim.İnsan hayatına sonsuz faydaları olan teknolojik ürün sevenlerdenim.Garmin Varia Vision almak üzereyim.Ancak yakın gözlüğü olarak normalde 2.25 gibi bir gözlük kullanıyorum.sürüşte kullanmıyorum.Bu durumda bu yansıtıcı Garmin variadan alınan sürüş kalp vs vs bilgileri görebilirmiyim?
663D3F9A-78D2-4CC0-BDFF-B96AB206DFB7.png

Merhaba arkadaşlar, edge 820 modelini kullanıyorum. Garmindeki haritaları stravada göstermiyor. Neden olabilir.

Geri