Scudo Sports

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

@masum

Merhaba,

Ürün yurtdışından nereden alınma? Faturası var mı ve fatura tarihi nedir?

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Scudo
baytekin acaba millet yurtdışından almasın gelsin bizden alsın diye mi yapıyor ne fark var yani aynı ürün ellerinde tamir edebilecek her türlü imkanda varken mecbur mu vatandaş sana ürün başına 750 tl fark vermeye sokaktan mı bulunuyo para

@İki teker bir dünya 8409

Baytekin'i savunacak değilim ancak yurt dışı ürüne çok az firma Türkiye'de destek veriyor. Apple'ın Avrupa'dan alınan ürünlere Türkiye'de destek verip, Amerika cihazlara destek vermemesi gibi düşünebilirsiniz. Şu an net tarihi hatırlamıyorum 2014 yılı olabilir, yurt dışından (wiggle.co.uk'dan) aldığım Garmin Edge 510'un bozulan hız sensörünü ücretsiz değiştirmişlerdi. Yurt dışı garanti işleyişini değiştirmiş olabilirler!

• Beğen
Tepkiler: Bike Storm 09
@masum
Direk garmin ile iletişime geç, muhtemelen yenisini yollar fabrika, birkaç tanıdığım pilinin az gitmesinden şikâyet ile garmin ile iletişime geçmiş ve sıfır ürün geri almışlardı.

@trainspotting35 verdiği linkte konuyu açan kişininde değiştirmiş cihazını
After much frustration, emailing Garmin and reseting the head unit several times as requested (having to re-enter all of my parameters each time), they agreed to replace it.[/qoute]

• Beğen
Tepkiler: Bike Storm 09
Yakınlarda araştırma yapmış arkadaşlar yardımcı olurlar mı.
530 modelini en ucuz nereden temin edebilirim? Garanti dışı, yurt dışı ve ikinci el olabilir.

530 modelini en ucuz nereden temin edebilirim? Garanti dışı, yurt dışı ve ikinci el olabilir.
(link)

• Beğen
Tepkiler: asibol

Yaklasik 1 ay once aldim ben 530. O zaman en ucuz Wiggle’daydi.

• Beğen
@asibol

Vergi %18 hesaplanıyor, damga vergisi, gümrük sunum ücreti derken ortalama 2260 TL'sını bulur.

• Beğen
530 cihazı ilk aldığımda neler yapmam gerekli? Standart ayarlarını yaptım. Şunu da yapmayı unutma diyebileceğiniz bir şey var mı?

Bir de bu arka göbeğe takılan hız sensörü için jant ve lastik ölçü ayarı yok mudur?

@asibol

Garmin Express aracığılıyla yazılımı ve haritaları güncellemenizi tavsiye ederim. Benim yeni 530 cihaz bir eski sürüm yazılım ve yine bir eski sürüm dağ bisikleti haritaları ile geldi. Telefonunuza Garmin Connecti indirip telefonla cihazı eşlemeyi söylemeye gerek yoktur heralde. Ondan sonra sensörlerinizi tanıtırsınız. Ayrıca widget denen programlara da bakın derim. Belki ilginizi çeken programlar görürsünüz, indirirsiniz. Mesela ben Komoot'unkini kullanıyorum. Telefondan hızlı bir şekilde anında rota oluşturmak için elverişli. Sonra Strava, Training Peaks...falan hesaplarını eşleyebilirsiniz Garmin'le.
Güle güle kullanın.

baytekin'in harita güncellemesin den güncelleme yapsak sıkıntı olur mu edge 1000 ?
@Pelin hanım..

@tsahna

Edge1000 kullanıyorum, bahsettiğiniz güncellemeyi daha önce denedim ancak beğenmedim şöyle ki; harita üzerinde ne kadar önemli yer varsa okul, hastane, vb. gösteriyor ve sürüş esnasında dikkat dağıtıyor. Sonrasında cihaza hafıza kartı alıp, garmin express ile gelen haritayı yükledim.

@tsahna

Edge1000 kullanıyorum, bahsettiğiniz güncellemeyi daha önce denedim ancak beğenmedim şöyle ki; harita üzerinde ne kadar önemli yer varsa okul, hastane, vb. gösteriyor ve sürüş esnasında dikkat dağıtıyor. Sonrasında cihaza hafıza kartı alıp, garmin express ile gelen haritayı yükledim.
Navigasyonu kapatın gitsin.

@tsahna cihazınızdaki tüm imaj dosyalarını silip baytekin harita güncellemeden indirdiğiniz imaj dosyalarını kopyalayın. Haritanız güncel Türkiye haritası olacaktır.

@tsahna cihazınızdaki tüm imaj dosyalarını silip baytekin harita güncellemeden indirdiğiniz imaj dosyalarını kopyalayın. Haritanız güncel Türkiye haritası olacaktır.

Sanırım Baytekin'in haritaları daha güncel ve doğru. O yüzden mi tavsiye ediyorsunuz?

Bütün imaj dosyalarını sil demişsin.
Sarı ile işaretlediğim iso'ları silersem sıkıntı olmaz değil mi?
Cihazım E530 bu arada.Ekran Alıntısı.PNG

@mummy01

Evet. Usb kablosu ve iki cesit baglanti aparatiyla birlikte geliyor.

@vetohan Komoot diye bir uygulamadan bahsetmiştin. "Rota hazırlamaya yardımcı olur" demiştin. Başka bir işe yarıyor mu bu uygulama?

Bir de şunu soracağım herkese:
Cihaza yüklediğim rotayı "ride"a basarak navigasyon şeklinde sürersem sanırım starred "live segment" çalışmıyor.
Ne zaman ki normal "ride"a basarak sürdüysem "live segment" çalıştı.
Rota sürüşlerinde çalışması için bir ayar yapmam gerekli mi?

Geri