Scudo Sports

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

selamlar ekinliklerde toplam yükseklik ayarı olarak cihazımı kullanmak daha doğrudur yoksa gps veerilerini mi.bunu test edip kontrol edebilen varmı?

Scudo
selamlar ekinliklerde toplam yükseklik ayarı olarak cihazımı kullanmak daha doğrudur yoksa gps veerilerini mi.bunu test edip kontrol edebilen varmı?
Cihazda barometrik altimetre var, ölçüm bazen şaşabiliyor. Correct elevation yaparsınız en kötü ihtimalle, harita verisini baz alır

Cihazda barometrik altimetre var, ölçüm bazen şaşabiliyor. Correct elevation yaparsınız en kötü ihtimalle, harita verisini baz alır
harita verisi her zaman saatimin verilerinden daha yüksek çıkıyor.o gps verileri bu konuda kesin güvenilir mi

harita verisi her zaman saatimin verilerinden daha yüksek çıkıyor.o gps verileri bu konuda kesin güvenilir mi
Harita verileri GPS üzerinden değil haritadaki izohips eğrileri yardımıyla veri alıyor diye biliyorum. Güvenmekten başka çare yok gibi geliyor. Hava basıncı değişikliğinde barometrik altimetre şaşıyor. Mesela İstanbul’da lodos varken cihaz hep düşük ölçer benim kayıtlarıma göre.

biliyorum yok ama kaydetmeden kapattığımız etkinlikleri geri getirmenin bir yolu var mı:acpsnr:

Dün sürüş sırasında 2 defa mola vermiştim, 2 molada da otomatik durma özelliği devreye girmemiş.
840 kullanıyorum, daha önce başına gelen var mı ?
Yoksa otomatiğe güvenmeyip manuel mi kullanmak lazım :)

Dün sürüş sırasında 2 defa mola vermiştim, 2 molada da otomatik durma özelliği devreye girmemiş.
Senelerdir hiç sorun yaşamadım bu konuda. Ayarları kontrol ettin mi belki bir şekilde devre dışı kalmıştır.

daha önce yaşamadım, durduktan 1-2 saniye sonra ekranda pouse işaretini görüyorum.

yeni telefon ile eşleştirdiyseniz bazen , ses ve duraklama ayarları değişebiliyor. oto pause ayarını kontrol edin aktifmidir diye.

Teşekkür ederim cevaplar için deneyeceğim

Arkadaşlar selam. 840 modelinde climb pro nasıl çalışıyor. Tüm ayarları açtım ama sürüşte yokuşlara geldiğimde herhangi bir ekran açılmıyor. Eksik birşey mi yapıyorum acaba?

Arkadaşlar selam. 840 modelinde climb pro nasıl çalışıyor. Tüm ayarları açtım ama sürüşte yokuşlara geldiğimde herhangi bir ekran açılmıyor. Eksik birşey mi yapıyorum acaba?

Garmin'in bir algoritması var, ve bu algoritmaya göre tırmanışları uzunluk ve yükseltiye bakarak skorlandırıyor. ClimbPro'nun kendi ayarlarında tüm tırmanışları, orta skorlu ve üstü tırmanışları, ya da sadece yüksek skorlu tırmanışları görebileceğiniz bir ayar olması lazım:

(link)

Oradan bu ayarı daha düşük hale getirirseniz, sürüşünüzdeki yokuşları gösterme ihtimali artar. Ancak bahsettiğiniz yokuşlar, Garmin'in hesapladığı skora göre 1500'den düşükse, yine de göremezsiniz.

Çok teşekkürler. Linkten biraz araştırayım. Muhtemelen 1500 altında olduğu için olabilir.

• Beğen
Tepkiler: cixece
Çok teşekkürler. Linkten biraz araştırayım. Muhtemelen 1500 altında olduğu için olabilir.
özellik açık değilidir büyük ihtimalle , all sekmesini seçtiğinizde ufak bir tümseği bile algılayıp climbpro açılmakta.

• Beğen
Tepkiler: Orkun Hoja
özellik açık değilidir büyük ihtimalle , all sekmesini seçtiğinizde ufak bir tümseği bile algılayıp climbpro açılmakta.
Ufak tümsek derken? ClimbPro açılması için Garmin en az %3 eğim ve 500m uzunlukta olması lazım diyor. Benim evin önünde %12'e kadar çıkan ve 100 metre kadar bayır var, bugüne kadar ClimbPro hiç aktif olmadı. Bahsettiğim bayır özel yol olarak geçiyor, google haritalarda çıkmıyor zira google harita arabası özel yol olduğu için girme yetkisine sahip değil. Özel yol olduğu için açılmıyor olabilir mi?

Ufak tümsek derken? ClimbPro açılması için Garmin en az %3 eğim ve 500m uzunlukta olması lazım diyor. Benim evin önünde %12'e kadar çıkan ve 100 metre kadar bayır var, bugüne kadar ClimbPro hiç aktif olmadı. Bahsettiğim bayır özel yol olarak geçiyor, google haritalarda çıkmıyor zira google harita arabası özel yol olduğu için girme yetkisine sahip değil. Özel yol olduğu için açılmıyor olabilir mi?
edge 1050 kullanıyorum all seçtiğimde tüm yükseklikleri gösteriyor ve rahatsız edici olduğu için 4 kademeyi seçiyorum. modelden fark olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Herkese selamlar.Yeni kullanmaya başladığım Garmin edge explore var. Bu üründe grade anlık eğim yok araştırdığıma göre kaldırılmış iq uygulamasından veri alanı indiriyorum ama hiç doğru ve anlık veri aktarımı olmuyor saçmalıyor yada geç geliyor,cihazda barometrik altimetre yok gps ten alıyor veriyi elimde birde igpbsc100s cihaz var oda gps ten alıyor ve doğru veriler veriyor benmi bir yerde bir hata yapıyorum yoksa bu üründe böyle bir sorunmu var anlık eğim grade kullanılmıyormu igpsbsc100 ün yaptığını yapamıyormu.

1040 var bende. 1050 modellerinde ahım şahım teknik geliştirme yapmadı garmin ama dediğiniz gibi modelden kaynaklı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
garmin edge veri ekranlarından strava live segment ekranında, segmentteki kalan irtifa için hangi veriyi seçmem lazım.
segmentte 500m irtifa var ama örneğin yarısında kalan irtifa 250m yi görmek istiyorum.
bunun denemesini yaptım, segment ekranındaki kutucuklardan birine , veri olarak rakım bölümündeki kalan verisini ekledim. segment açıldıktan sonra o segmentteki toplam tırmanıştaki kalan tırmanışı metre olarak gösterdi. denemesini yaptım

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Geri