Hakan Ergül
Aktif Üye
- Tepki
- 164
- İsim
- Hakan
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Salcano
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Cihazda barometrik altimetre var, ölçüm bazen şaşabiliyor. Correct elevation yaparsınız en kötü ihtimalle, harita verisini baz alırselamlar ekinliklerde toplam yükseklik ayarı olarak cihazımı kullanmak daha doğrudur yoksa gps veerilerini mi.bunu test edip kontrol edebilen varmı?
harita verisi her zaman saatimin verilerinden daha yüksek çıkıyor.o gps verileri bu konuda kesin güvenilir miCihazda barometrik altimetre var, ölçüm bazen şaşabiliyor. Correct elevation yaparsınız en kötü ihtimalle, harita verisini baz alır
Harita verileri GPS üzerinden değil haritadaki izohips eğrileri yardımıyla veri alıyor diye biliyorum. Güvenmekten başka çare yok gibi geliyor. Hava basıncı değişikliğinde barometrik altimetre şaşıyor. Mesela İstanbul’da lodos varken cihaz hep düşük ölçer benim kayıtlarıma göre.harita verisi her zaman saatimin verilerinden daha yüksek çıkıyor.o gps verileri bu konuda kesin güvenilir mi
Malesef yok.biliyorum yok ama kaydetmeden kapattığımız etkinlikleri geri getirmenin bir yolu var mı![]()
Senelerdir hiç sorun yaşamadım bu konuda. Ayarları kontrol ettin mi belki bir şekilde devre dışı kalmıştır.Dün sürüş sırasında 2 defa mola vermiştim, 2 molada da otomatik durma özelliği devreye girmemiş.
840 kullanıyorum, daha önce başına gelen var mı ?
Yoksa otomatiğe güvenmeyip manuel mi kullanmak lazım![]()
daha önce yaşamadım, durduktan 1-2 saniye sonra ekranda pouse işaretini görüyorum.Dün sürüş sırasında 2 defa mola vermiştim, 2 molada da otomatik durma özelliği devreye girmemiş.
yeni telefon ile eşleştirdiyseniz bazen , ses ve duraklama ayarları değişebiliyor. oto pause ayarını kontrol edin aktifmidir diye.Dün sürüş sırasında 2 defa mola vermiştim, 2 molada da otomatik durma özelliği devreye girmemiş.
Arkadaşlar selam. 840 modelinde climb pro nasıl çalışıyor. Tüm ayarları açtım ama sürüşte yokuşlara geldiğimde herhangi bir ekran açılmıyor. Eksik birşey mi yapıyorum acaba?
özellik açık değilidir büyük ihtimalle , all sekmesini seçtiğinizde ufak bir tümseği bile algılayıp climbpro açılmakta.Çok teşekkürler. Linkten biraz araştırayım. Muhtemelen 1500 altında olduğu için olabilir.
Ufak tümsek derken? ClimbPro açılması için Garmin en az %3 eğim ve 500m uzunlukta olması lazım diyor. Benim evin önünde %12'e kadar çıkan ve 100 metre kadar bayır var, bugüne kadar ClimbPro hiç aktif olmadı. Bahsettiğim bayır özel yol olarak geçiyor, google haritalarda çıkmıyor zira google harita arabası özel yol olduğu için girme yetkisine sahip değil. Özel yol olduğu için açılmıyor olabilir mi?özellik açık değilidir büyük ihtimalle , all sekmesini seçtiğinizde ufak bir tümseği bile algılayıp climbpro açılmakta.
edge 1050 kullanıyorum all seçtiğimde tüm yükseklikleri gösteriyor ve rahatsız edici olduğu için 4 kademeyi seçiyorum. modelden fark olabilir.Ufak tümsek derken? ClimbPro açılması için Garmin en az %3 eğim ve 500m uzunlukta olması lazım diyor. Benim evin önünde %12'e kadar çıkan ve 100 metre kadar bayır var, bugüne kadar ClimbPro hiç aktif olmadı. Bahsettiğim bayır özel yol olarak geçiyor, google haritalarda çıkmıyor zira google harita arabası özel yol olduğu için girme yetkisine sahip değil. Özel yol olduğu için açılmıyor olabilir mi?
1040 var bende. 1050 modellerinde ahım şahım teknik geliştirme yapmadı garmin ama dediğiniz gibi modelden kaynaklı olabilir.Ufak tümsek derken? ClimbPro açılması için Garmin en az %3 eğim ve 500m uzunlukta olması lazım diyor. Benim evin önünde %12'e kadar çıkan ve 100 metre kadar bayır var, bugüne kadar ClimbPro hiç aktif olmadı. Bahsettiğim bayır özel yol olarak geçiyor, google haritalarda çıkmıyor zira google harita arabası özel yol olduğu için girme yetkisine sahip değil. Özel yol olduğu için açılmıyor olabilir mi?
bunun denemesini yaptım, segment ekranındaki kutucuklardan birine , veri olarak rakım bölümündeki kalan verisini ekledim. segment açıldıktan sonra o segmentteki toplam tırmanıştaki kalan tırmanışı metre olarak gösterdi. denemesini yaptımgarmin edge veri ekranlarından strava live segment ekranında, segmentteki kalan irtifa için hangi veriyi seçmem lazım.
segmentte 500m irtifa var ama örneğin yarısında kalan irtifa 250m yi görmek istiyorum.