Scudo Sports

İnceleme Garmin Edge 510

@Hasan Saylık

Ekran görseli ve diğer özellikler bakımından, abilerinden biraz geride kalsa da, 510 için benzer bir özellik söz konusu. Strava üzerinden çizdiğiniz rotaları, 510'a yükleyerek kullanabiliyorsunuz. 510 kullanmama rağmen, bu özelliği henüz kullanmadım.

Scudo
@Hasan Saylık a noktasından b noktasına götürmeyi 510 da strava yardımı ile yapmakta. Benim bahsettiğim, olurda kaybolursak başlangıç noktasına yada daha önce belirlediğimiz noktaya bizi geri götürecek rotayı çizmesi. Yada o an rota çizmek.

strava live segment olayı için nasıl hangi siteden gpx atıyoruz.

Bu arada bir yanlış bilgi var, barometrik yükseklik bisiklet sürüşlerinde ihtiyacımız olan ne kadar tırmanış yaptığımız bilgisini gpse göre çok daha doğru verir. O yüzden garmin ve benzeri cihazlarda zaten var olan gps çipine ilave olarak barometrik sensör de bulunur. Bu sensör keyiften konmamıtır. Siz siz olun yüksekliği gps ile ölçmeye çalışmayın.

@Yavuz S. merhaba. gümrük bedeli ne kadar oluyor. atıyorum ben yurtdısından arkadasımaa garmin edge 500 siparısı versem, ne kadarlık bir kar oranım olur, bilgi verebilir misiniz?

@omur_ms Forum'da gümrük belleri hakkında bir çok konu var ; Fakat 75 Euro üstü için avrupa içi satın alımlarda %18 avrupa dışı satın alımlarda %20 gümrük ödersiniz kargosu hariç şekilde. Kargo gümrük hesabına katılmaz.

100 euro mal için ürün geldiğinde Postacı amcaya 18 Euro gümrük ödersiniz kısaca.

• Beğen
Tepkiler: Muad dib
Arkadaşlar bir konu da yardımınıza ihtiyacım var. Bir önceki mesajımda bahsettiğim ve video içerisinde yer alan, çizilen rota'ya göre sürüş yapma özelliğini kullanmaya başladım.

Yalnız ne yaptıysam, Garmin yol üzerindeyken, sağa veya sola dön şeklinde yönlendirme yapmıyor. Acaba versiyon güncellemesi ile bu özellik kapanmış olabilir mi? Cihazın kurcalamadığım ayarı bana göre kalmadı. Bu özelliği kullanan arkadaşlardan, yardım rica ediyorum. Teşekkürler

800 , 510 ve 520 'de bu özellik yok abi. Sadece çizdğin rotayı götürüyor bu cihazlar. 810 ve 1000'de navigasyon özelliği var. @Erdal YILMAZ

@Yavuz S.

İyi ama, eklediğim video içerisinde bu özellik görünüyor. Kullanılan model ise 510 modeli.

0:35 saniye'de turn right diyor mesela, benim istediğim bunu yapması.

Ben de mi bir hata var, yoksa video'mu sorunlu!

@Erdal YILMAZ Abi inceledim. Hiç Rotadan çıkıp tekrar rota oluşturduğu yeri görmedim. Hızlıca göz gezdirdim. kendi 520'mi satmam sebebim bu olay.. kaybolup duruyorumda :D 810 da direk rotayı çizip sizi götürüp yoldan saparsan direk yeni bir rota çıkarıyor.

@Yavuz S.
Çizdiğim rotadan çıkınca uyarıyor, o kısımda sorun yok. Ama dönüş öncesi bu şekilde uyarmıyor.

57853 dosyayı görüntüle

Bu site içerisinde anlatmışlar. Ancak son güncellemeden sonra, bu ekranların bazılarını göremiyor ve aktif hale getiremiyorum.
(link)

http://velogps.com/wp-content/uploads/2014/03/Garmin-Edge-510-11.jpg http://velogps.com/wp-content/uploads/2014/03/Garmin-Edge-510-13.jpg

@Erdal YILMAZ Bunu bilmiyorum 810'da da turn right demiyor. turn s.west or west gibi söylemleri var :) onun ayarı nereden yapılıyor bilmiyorum.

@Yavuz S.

Sorunun çözümünü çok sevdiğim bir arkadaşımın yönlendirmesi sonucunda buldum.

Çözüm aşağıdaki site.
(link)

İstenirse strava üzerinde çizilen rota'nın, tcx dosyası bu site'ye upload edilebiliyor. Ya da direk bu site üzerinden rota çizebilmek mümkün. Rota'yı kayıt etmek istediğimiz an, karşımıza çıkan ekran şu şekilde;

57857 dosyayı görüntüle

1-2 gün içerisinde kısa bir mesafe de bunu test edeceğim. :D

@Erdal YILMAZ paylaştığınız için teşekkür ederim. hemen kaydettim Sık kullanılanlara. :)

garmin edge 510'da hava durumu bilgilerini bazen görüyor, bazen göremiyorum. ne yapıyorum da görüyorum bilmiyorum ama bir ayarının olduğunu düşünüyorum. cevabı var mıdır arkadaşlar?:)

arkadaşlar gümrük ücreti ne kadar tutuyor?

@adilmusazafer
Yurt dışı sitelerde 510 sıfır olarak yok gibi bir şey, araştırmak lazım. 520 modeli yeni çıktığı için daha ön planda. Kargo hariç bedel üstüne %18 vergi ekleyip hesaplayabilirsiniz.

%18 fazla değil o zaman her türlü daha uyguna geliyor. cevabınıza teşekkürler.

benimde bir sorunum var malesef sorunu bir türlü çözebilmiş değilim yeni aldığım garmin 510 6.1 sürüm güncellemesini yaptıktan sonra (bilgisayara bağlayınca kendisi otomatik yaptı) sürüş sonrası save bastıgımda kayıt ediliyor imleci cıkıyor ve orada kalıyor eski sürümleri tekrardan yükledim ancak gene devam etti 2.6 sürümlerinde sorun olmuyor ancak ondada veri kayıt edildi diyip veriyi kayıt etmiyor böyle bir sorun ile karşılasanınız oldumu acaba ?

Geri