Scudo Sports

Garmin bunu niye yapıyor...

ahmet_ozge

Üye
Tepki
76
Malum siteden alınan noname 10$ lık sayaçlar, giriş seviyesi sigma sayaç yollarından geçtikten sonra başladığın yere dönmek kadar kötü birşey yok. Yorumlar, araştırmalar, tavsiyer ve deneyimler ışığında geldik Garminin kapısına dayandık. Ama araştırmalar esnasında sabah sabah karşilaştığım durum. Garmin bisiklet kullanıcılarına bunu niye yapıyor? Araç-Bisiklet GPS fiyat farkı gerçekten saçma ?!?!?

f879aff23012d49dca6473a8011a80af.jpg

• Beğen
Tepkiler: Literary
Scudo
@ahmet_ozge Teknoloji farkı. İkisinin içindeki teknolojiler baştan aşağı farklı. Spor sayaçları hafif olmak zorunda, farklı alıcı/vericiler barındırmak zorunda; ekranı hem okunabilir hem de ufak olmak zorunda vs..
Tabii bir de "Garmin" fiyatı var :). Üzerinde "Garmin" yazınca fiyat 300-350TL artıyor. Benzer özellikte farklı bir markanın saatini daha uyguna alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
Baytekinle bayisi ayni urunu satiyor. Bayide 200 tl daha ucuz..

Garmin almak zorunda değilsiniz, (Türkiye'den almak zorunda hiç değilsiniz) Wahoo'nun cihazları da gayet güzel.

@ahmet_ozge Garmin isterseniz bu ürünleri bisiklete takabilirsiniz diyor;
(link)

500 Tl'lik Nuvi için gidon aparatını kendi satıyor. Yani her fiyat skalasında gps var. 400 Dolara araba navigasyonu da var, 130 Dolara bisiklet navigasyonu da.

Bu arada bisiklet icin kullandigim edge 820 cihazinin saatini elle nerden ayarlayabilirim? Cihaz turkiyeden alinma sadece tr harita yuklu ama saat alakasiz..

Bende garmin'in bu harita meselesini anlamıyorum, bir cihaz için dünyanın parasını alıyorsun koy içine dünya haritasını işte.

@BisikletKolikK hocam dunya haritasi fiyatlarina bi bak da bak :) hadi tamam turkiye haritasi icin para istiyosun 70 80 dolar biseydi galiba. Yuh ya hu..

@adilmusazafer Hocam üstelik artık telefonlar daha ayrıntılı gösterebiliyor haritaları, ki öyle üstün şarj özellikleri falan da yok garmin'lerin. Ekran desen çözünürlük düşük, yani ben şuanda aynı fiyata güzel bir telefon alınıp içine ücretsiz gps vb. uygulamalar indirilerek çok daha kullanışlı bir sistem olacağını düşünüyorum. :)

@BisikletKolikK gps cihazlariyla telefon gps cihazlarinin arasinda farklar var. Oyle dediginiz gibi degil maalesef. Garmin Turkiye de cok pahali. Yoksa cok teknolojik saglam urunleri var.

@adilmusazafer Ne gibi farklar var hocam? Öyle ahım şahım farklar olduğunu düşünmüyorum, en azından parasına değecek farklar.

@BisikletKolikK mesela dagin basinda internetiniz yoksa gps kullanamazsiniz. Birisi mobil sebekeden digeri uydudan beslenir. 15 saat gps acik bi telefonun sarjinin dayanacigini da sanmiyorum.ve sanirim o kadar isinirki sarj bile edemezsiniz. Soyle guzel gpsi agi genis olan bi telefon alsaniz maalesef ulkemizde en az 2000 tl

@adilmusazafer Hocam zaten artık birçok gps uygulaması ücretsiz, şarj konusunda haklı olabilirsiniz. Normal bisiklet turları kullanımında sadece gps özelliği olan bir alete o kadar para vermek çok büyük lüks.
İleri derecede tur, kamp vs. durumlar için gps gerekli olabilir ama normal kullanımda telefonda gayet iyi uyum sağlıyor. Uzun süredir şehirde gps uygulamaları kullanıyorum ücretsiz olarak, ileri derecede ağır şartlar için gps cidden gerekli olabilir.

@BisikletKolikK sahsen garmin i stabil oldugu icin tercih ediyorum yoksa bence de parasi asla etmez. Ekrani dokunmatik mi basmatik mi gunuumuz teknolojisinde hala gelistirilmemis.. ekran cozunurlugu dusuk.. pahaliligindan bahsetmiyorum bile. Ote yandan gecenlerde bisiklet toplulugu sayfam var f.book da yandex beni arayip adresi teyit ettiler. Vaay be dedim.. Yandex sanirim sadece mobil olarak harita destegi veriyor. Yani bence de artik mobile donuyor navigasyon. Garmin den daha stabil bi alet ciktigi gibi garminden vazgecerim.

@adilmusazafer garmin'ler gerek ekran çözünürlüğü olarak gerekse elektronik birçok özellik olarak çağımızın gerisinde hocam. Telefonlara bir devrim olarak bakabiliriz, her özelliği tek bir cihazda topluyorlar artık.
Mesela mp3-mp4-mp5 çalarlar, radyolar, küçük kompakt fotoğraf makineleri artık eskisi kadar kullanılmıyorlar. Çünkü herhangi bir amiral gemisi telefon tüm bu özellikleri tek başında bünyesinde bulundurabiliyor(Barındırabiyor Da Diyebiliriz :)) artık ki buna gps özelliği de dahil.

Tabi ben hala ayrı ayrı cihaz kullananlardanım, çünkü bence her cihaz kendi işini ustaca yapmalı :)

1- Senin duran acen olacak!!
2- Karşında garmin dışında cihaz olmayacaktır.
3- trek,cannondale,pinarello dışında diğer markaları ağzına almayacaksın.
4- Taytın olacak taytsız binmeyeceksin.
5- Stravan olacak onsuz bisiklet kullanmayacaksın.
6- bol,bol hava atacaksın.
7- kaskın marka olacak yoksa takmayacaksın.
8- Yol bisikletinde bagajın ve ayağın olmayacak takmayacaksın.
9- schwalbe,continental,zaffiro dışında lastik takmayacaksın.
10- başkasının bisikletini beğenmeyeceksin; komşunun Bisikletine ve markasız malzemelerine hiçbir şeyine laf etmeden durmayacaksın.Bisiklet tanrısı ve on emri:ckskc::ckskc::ckskc:

@adilmusazafer
İnternetimiz yoksa GPS kullanamaz mıyız? Ben telefonda strava kullandığım zamanlarda internet bağlantısını kapatıyorum. Sizin bahsettiğiniz çağ geçeli bayağı oluyor. İnternet bağlantısı GPS konumunuzun bulunma süresini hızlandırıyor sadece.

• Beğen
Tepkiler: İbrahima
@bicyleizm
Yol bisikleti be kardeşim, yola odaklanmaktan kimseye selam vermiyoruz be kardeşim, 6.9 kilo 875 gram 111 miligram be kardeşim, 2'li aynakol be kardeşim :D

@furkantrojka biz navigasyondan da bahsediyoruz ayrıca onları da okudunuz mu? Navigasyon-internet ikilisi. Strava falan nerden girdik şimdi :) ?

Geri