Scudo Sports

Garanti kağıtsız. Faturasız bisiklet...

@Asusmune Siz biraz geç kaldınız, ben linkin hatalı olduğunu fark edip ekran görüntüsü paylaştım.

Haldun Taner

Scudo
@Tolga Çelebi

Bana hediye edilen 2 yılı geçmiş Dekatlon bTwin ürünün bende ne FATURASI, nede decathlon KART olmadığı halde ürün değişim kararı çıkarttım tek dayanağımda altındaki seri numaranın satışta onlardaki oluşturmakla zorunlu oldukları kayıtlardır. yani benim fatura saklama zorunluluğum yok.

@Asusmune

Tebrik ederim sizi. Garanti belgesi ve faturaları o zaman yakabiliriz değil mi size göre :)

@Atilla Gobel Saf ile Sap-ı karıştırmışsın. o cümlenin tek kullanım alanı cinsiyet ayrımıdır ve en son uyum kanunlarına göre ırkçılıkla eşittir diye bilgiye sahibim.

Siz kullandığınıza göre bende bir cümle kurayım: Askerde sapına kadar asker olacak diye bu ocağa alınan o kadar saftirik gördüm ki, hep geri hizmete atılmışlardı.

Cinsiyet ayrımı en hafif tabirle hoş değil,,,hele kırmızı lı ise daha bir özen göstermeli yada özen göstereceklere bayrağı devredmeli. netice itibariyle bu mecralar kamusal alandır. askerli birlikte koğuş muhabbeti zamanı hiç değil.

@Asusmune Ben cinsiyet ayrımı yapıyorum o zaman. Bu cevabım sizin için yeterli midir ? Çünkü burada konuyu anlamamakta ısrar ediyorsunuz. O yüzden uzatmayalım. Herkes kendi ahvalinde veya havsalasında bunu nasıl istiyorsa öyle düşünsün olur mu ?

Alkolik Cemil

erkin kalender bey bana facede mesajlarda atarmış tamam yaşça büyüksün ama çocuk gibi işler yapıyorsun.

@Tolga Çelebi
Siz yine de saklayın ama ben çoğunlukla saklamam. ( şu an geçen açtığım bulaşık makinasında pas konusunda 1 adet 7 yıllık makinanın sepetleri ücretsiz değişim, 3 adet garanti kapsamında ürünün komple ürünün bir üst modelle değişimini yaptım. tabiyetim kurusun ben yaparım ama sizi bilmem. birde şu kural asıldır ( müşteri her daim haklıdır ) art niyet yoksa. çok yakında insanların ruhu bile duymayacak ama bu bulaşık makinası bantlarında ciddi değişiklikler olacak. Fabrikayı ziyaret için ısrarla davet ediyorlar.

@Atilla Gobel
Sen yine yanlış anladın, her zamanki gibi.
Tartışma yok....nerden çıkardın ortada tartışma var diye,,,birde kendi kendine olmayan şeyi sonlandırıyorsun.
Yazmassın olur biter...

@Asusmune maalesef bazı kelimeleri ya da deyimleri kullanırken farkında olmadan cinsiyetçi davranmış olabiliyoruz.
Çünkü cinsiyetçilik kültürümüze - dilimize etki etmiş.
Adam olacak çocuk, erkek gibi yaşamak vb hep bu kültürün yansıması.
Aynı şekilde "kadın" kelimesi yerine bayan demek de bence kaçınılması gereken bir şey.
Erkek demeyi biliyorsun bay yerine de neden kadın diyemiyor bayan diyorsun diyince "Kadın kaba gibi oluyor" yanıtını alabiliyoruz.
Nesi kaba kadın kelimesinin? Kadın'dan ne zaman utanır olduk da kibarlaştırmak için bayan deyip durur olduk bilmiyorum...

Sizin uyarınız benim de aklıma bunu getirdi.
Lütfen kusura bakmayın, madem öyle yazıyoruz...

@Ulaş Çavuşoğlu fatura vergi demek, garanti için devlete para vermiş olmak bu sebeple devletin hakem olması demek. Bu sebeple fatura şart. Decathlon büyük firma, müşteri kazanmak ya da küstürmemek için böyle güzellik yapmış olabilir.

@Ahmetgitar benim dostumun olayı decathlonla değil yabancı bi satış sitesinden almıştı pisleti zaten oda uğraşmıyo ben scotta kaydettirdim seri no mu banane dedi sürüyo :)

@Ahmetgitar

Estağfurullah Ahmet bey kusura bakmak ne demek. İyi ki katkıda bulundunuz. bayan denilincede bay-an sanki yine bayları çağrıştıran bir kelime...bilmiyorum ama sanki bilinçli türetiyorlar mı diyede sorgulayasım geliyor.

Hulki Aktunç' un Türkçe' nin Büyük Argo Sözlüğü çalışmasına baktım (ki pek kıymetli bir çalışmadır), aynen şu yazılı: "tamâmen, bütünüyle, her bakımdan: 'Sapına kadar erkek ... bana çok sâdık..' (Yankı, Kibariye ile Röportaj)." Hulki Aktunç, 'sapına kadar' tanımını bir kadının, Kibariye' nin ağzından çıkan bir cümle ile örneklemiş. Türk Dil Kurumu Sözlüğü' nde de aynı tanım mevcut.
Ben Atilla Bey' in "sapına kadar" ifâdesiyle ayrımcılık yaptığını düşünmüyorum. Eğer düşünseydim, Kibâriye' nin kadın olmadığını savunmam gerekirdi.
Kendi kulaklarımla bir kadının çıkıp da "sapına kadar" ifâdesini kullandığını duymuşluğum da vardır. Kızgın bir ânımızda bu deyimi kullanırız, çünkü o zaman ne anlatmak istediğimizi herkes açık açık anlar. Deyimlerin de amacı bu ya zâten; cümlelerce, sayfalarca anlatamayacağımızı iki kelimeyle anlatıvermek.
Ayrıca daha detaya inersek, eminim ki bu 'sap' bir bitkiden türetilmiştir: "Sapına kadar ayçiçeği." gibi :)
"Sapla samanı birbirine karıştırmayalım." :D

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
@Asusmune darılmadığınıza sevindim.
Bilinçli mi bilmem ama inanca göre kadın bile erkeğin kaburgasından oluşuyor, bayan da bay'dan çıkmış olabilir.
Her şey olabilir.
Ben yine de kadın kelimesini seviyorum. Hatta bayan kelimesi kulağımı tırmalar oldu.
Bay kuaför, bay milli futbol takımı falan diyeceksek bayan kelimesini de kullanalım, o zaman sorun yok :)

Kadın erkek demişken güzel bir caps geldi az önce bana,
Yatışsın ortalık,
IMG-20151215-WA0010.jpg

• Beğen
Tepkiler: hidromek
Kibariye söylüyorsa doğrudur.
Kibariye kocasının eksiksiz olduğunu açık, açık söylemiş...hiç gereği yokken söylemiş.
Burada ufaktan yorumlamak gerekirse eski kocaya giydirme var :) bence, yok diyenlerde olur. Amenna ama
Kibariye günebakan, gündendi vs,vs bedenini kast etmediği aşikar.

Kibariye sesi güçlü kadındır.

@7haiku

Geri