Scudo Sports

Gagoz marka gazoz içeniniz var mı?

Valla hiç haberim yoktu bu gazozdan ama şimdi merak etmedim değil. Rast geldiğimde alıp deneyeceğim :) Gerçi Niğde gazozunu sevmemiştim eğer benziyorsa bunu da sevmeyebilirim ama denemekten zarar gelmez :)

• Beğen
Tepkiler: Cenk_
Scudo
@gokaykr
Valla neredeyse benim için milli mesele haline gelmişti.
Resmen şehir efsanesi ya kimi bakkal yada market var evet diyor ama ortada kanıt yok :D
Kimisi öyle bi gazoz imal edilmedi diyor olsa raflarda olurdu diyor vss.
Tadı ise, biraz şekeri ve asidi fazla gibi, ama en dikkat çeken özelliği şişenin şekli ve üzerindeki espiri yazısı.

@Ömer KARAN
Arkadaşım bence hiç merak etme öyle kalsın kardeş tavsiyesi ;) keza bulana kadar cırkımız çıktı ya :p
Yinede sen bilirsin.

@Cenk_
Eğer olurda denk gelirse Denizli'nin de Zafer gazozu meşhurdur. İstanbul'a da gönderiyorlar buradan denemenizi tavsiye ederim. Çok yakın bir arkadaşım burada üretiminde çalışıyor. Hiçbir katkı maddesi, renklendirici ve katkı maddesi içermez. Hatta kullandıkları şeker bile Torku dan geliyor. Gayet te hijyenik şartlarda üretiliyor. Yalnız şöyle bir durum var Yeni Zafer ve Eski Zafer olarak 2 farklı firma var bu dediklerim Eski Zafer firması için geçerli olup diğeri için kesinlikle geçerli değildir. Ayır etmek içinde şişesine bakmak yeterli Yeşil şişeli olan Eski Zafer şeffaf şişeli olan Yeni Zafer dir. :)

Bizim Bornova'da Su-ga meşhurdu. Bayılırdım bu gazoza. Dedem rahmetli tahta kasayla alırdı eve, ne zaman dedemlere gitsem bir fırsat yemek odasına sıyrılıp aşırırdım gazozlarından :D

Şurada da gazoz hakkında güzel bir makale yazılmış:

(link)

• Beğen
Daha dedigin bu gazozu dün ictim istanbul da hemde Niğde gazozuna benziyor tadi :)

• Beğen
artık bende o kadar merak ettimki iş çıkışı direk markete gidip bakacağım varsa hemen alacağım inşallah. gerçi burada niğde gazozunu bile zor buluyoruz ama inşallah Gagoz vardır

• Beğen
Edirne'de ilkokulu (trakya birlik iö) okurken sabahları annem 1.000 lira (tutarı yanlış hatırlıyor olabilirim ama oran doğru) harçlık verirdi. Simit 250 lira Çağlar gazozları 500 liraydı. Her gün olmasa da sıklıkla 2 simit 1 gazoz alırdım. Tadı hala damağımdadır.
Çocukluk ve hafıza sanırım, o tadı bir daha alamadım.
Her bölgenin kendi gazoz markası olduğu gibi, benim çocukluğumda edirne ve çevresinin gazozu çağlar gazozlarıydı.

Buda benden olsun :)

Dosyalar

• Screenshot_2015-02-10-11-58-51.png
    Screenshot_2015-02-10-11-58-51.png
    50,9 KB · Okunma: 25
  • Beğen
@Ömer KARAN

Dostum verdiğin öneri ve bilgiler için çok Teşekkürler eğer mkanın olursa eski Zafer in resimlerini ekleyebilirmisin fikir oluşturması açısından.
Şimdiden zahmet için özür..

@tekkir

Saygıdeğer dedenize Allah tan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun İnşallah.
Sizde aşırıcılardanmışınız ömrünüz güzel olsun :)
Bu güzel hatıranızı ayrıca paylaştığınız içinde minnettarım...
O yazıyı evet okumuştum gayet güzel bir anlatım olmuş. paylaştığınız için de teşekkürler.

@sercan aykut birden

Tadı evet niğde gazozuna benziyor ama sanki biraz daha asitli gibi.
Ayrıca bunu farklı kılan ezber bozmuş bi açıklaması olması keza üzerindeki yazılardan belli oluyor.

@Selahattin Aydın
Üstadım valla göndermeyi çok isterdim size lakin ben de zor buldum bakkal da kalan sonları arkadaş bulmuş getirmişti.
Yinede gönüller bir olsun İnşallah :)
Siz yinede bulmak için uğraşmayın baya zahmetli çünkü :)

@aertan

Çağlar gazozunu babaeski den bir komşumuz getirmişti yıllar evvel bak bizimde anılarımız canlandı :)
Sizede çok ama çook Teşekkür ederim :)

@E.kahya
Burda firmaları kapıştırmıyoruz azizim :) Keza Gagoz hepsini döfer :p

@Yağız Gökmen

Çok fena fark atmışsınız ama sizde :) Bu kadarmı olur yani :D
Paylaştığınız İçin çok çoook Teşekkürler..
Forumda şahidimiz olsun gibi olmuş :)

@sercan aykut birden

Üstadım sizinki ayrı bi güzellik katmış. Yani bulmak bir yana menüsüyle bulurum der gibi olmuş :)

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@erkan_harman
Mucurluyum yıllarca memlekete giderken erbağdan geçerim ve ilk kez haberim oluyor bu ayıpta bana yeter :)

@Ömer KARAN

Zahmet verdim hakkınızı helal edin ama bi bakıma iyi oldu en azından diğer arkadaşlarımızında haberi olmuş olur

@Yağız Gökmen

Hakkat öyle sarıyor hani :)

2015-02-08-0638.jpg

• Beğen
Tepkiler: Yağız Gökmen
@Yağız Gökmen
Sizinki kadar değil üstadım siz adeta döktürmüşsünüz. biz bulana kadar cırkımız çıktı siz menüde sanki eh işde buda var gibi demişsiniz adeta :D
Gerçekten Paylaşımınız için çook teşekkürlerr :)

@Cenk_

ahahah :D yarın bizim büfeciye sorucam bakalım nerden alıyormuş :D öğrenirsem mesaj atarım size

• Beğen
capri sun'dan sonra favorim niğde gazozu :D kola fanta sprite tarzı şeyler içmem aslında. limonlu su :D yine de kaçamak yapmak için gideri var. şişe tasarımı ve reklamı hoşuma gitti. ancak "doğala özdeş" olması bana itici geldi açıkçası.

• Beğen
@Cenk_
@Cenk_
Rica ederim ne zahmeti. Varsa hakkımda helali hoş olsun :)

• Beğen
Geri