Scudo Sports

Fx 7.4 kadro boyu yardım

Tepki
5
İsim
atilla koşan
Arkadaslar yakın zamanda fx7.4 almak istiyorum. Kadro konusunda herkes ayrı bişey söylüyor.20 yada 22.5 arasinda kaldım.boy-1.82 bacak boyu 85 kullanım amacım şehir içi ve yurt içi şehirler arası turlar, tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurmusunuz.

Scudo
Boyum 1.84 20" fx7.3 kullanıyorum, kadrolarımız aynı olsa gerek, bacak boyum boya oranla daha uzun olduğu için sele borusu maksimum yükseklikte duruyor. 22.5 fazla gelecektir diye tahmin ediyorum.
nacizane bir öneri olarak uzun mesafeli yüklü turlar yapacaksanız 7.3 ü tercih etmenizi öneririm (aluminyum maşaya bagaj takma rahatlığı var) 7.4 ün maşası karbon olsa gerek.

Evet maşa karbon ama bagaj delikleri var bu konuda sağlıklı bir bilgi edinemesemde trek mühendis lerine güvenip ön bagaj takacagim, sanılanın aksine karbonun aliminyumdan daa saglam oldugunu yapilan testlerde gördüm (youtube)@UtkuSener

Utku bey siz 20 kadro ile rahat ediyormusunuz?

boyum 1.87 bacak boyum 89 19 "inç kullanmaktayım. 19-20 almanızı öneeririm

@Hüseyin Bekiroğlu
Sizin boyunuz benden daa uzun o zaman bana 20 inç hayli iyi , alacağım bisiklet 17.5,20,22.5 şeklinde kadro boyları

trek fx 7.4 kullanıyorum boyum 1.75 iç bacak boyum ise 84 cm 17.5 kadro kullanıyorum benim için 17.5 kadro tam sınır gibi kalıyor hatta ufak geliyor bile diyebilirim. 20" kadro tam benlikmiş gibi geliyor 17.5 kullandığım için herhangi bir sıkıntı çekmedim şuana kadar. Yaza doğru elimden çıkarmaya çalışacağım sırf ufak kadro olduğu için.Sizin için iç bacak boyunuzdan dolayı 20" bence idealdir. 22.5 biraz büyük gelebilir. Küçüğün bi çaresi bulunur (aynı benim kullandığım gibi) ama büyük kadro dert olabilir.

20 butun yazılıp çizilene göre ideal gözüküyor. Yardımcı olan tüm arkadaşlara tşkler, yinede yorum yapmak isteyen arkadaşlara konumuz açık.

henüz almadıysanız eğer fikir vermesi açısından yazıyım, benim boy 1.87 ayak boyu 86 kadrom 22.5 fx 7.2 herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. en iyisi imkanınız varsa deneyerek almak.

182 boy, 83 cm bacak içi mesafe... 22.5 FX 7.4 aldım aşırı büyük geldi. Aynı bisikletin 20 inch'ini satın aldım ve çok rahatladım.

@atilla koşan
Kadro büyük olunca gidona daha fazla uzanmak gerekiyor.O da yorar sizi uzun yolda.....
Aslında en güzeli binip bakmak :harika::harika:

Geri