Scudo Sports

furş yatağı

Sinan Yorulmaz

Aktif Üye
Tepki
141
Selamlar,

2007'den beri kullandığım trek 8900 kadronun furş yatağının alt kısmında bir genişleme oluştu. Haliyle fren sıkınca çatır çutur sesler gelmeye başladı. Garantiye girmeyeceğini biliyorum ama yeni bir kadro alana kadar bu sesi kesmek için kısa vadeli çözümler var mıdır acaba ve kadroyu böyle kullanmak bir risk oluşturur mu? Kadronun o kısmının günün birinde yırtılma olasılığı var mı onu merak ediyorum en çok.

Scudo
@neutralife

furçun gevşemediğinden eminseniz geriye tek ihtimal kalır. o da furç çanaklarının aşınmasıdır. bu durumda yapacağınız tek şey maalesef furç takımını değiştirmek olur.

ayrıca o şekilde kullanmak sadece kadroya değil maşayada büyük zarar verir.

Aldığım yer sele borusu ve bu kısımın garanti kapsamı dışında olduğunu söyledi. Zaten bir çatlak veya kırık da yok.

@gurkankas

Farklı furş ve maşalarda denedim, yine ses geliyor.

Ve ek olarak kullandığım Chris King No thread furş setini ve Reba Team maşayı başka bir bisiklette denedik, onlardan herhangi bir ses gelmedi.

kadronun neresi olursa olsun her noktası garanti kapsamındadır.
sele borusu veya kadro alnının garantiye girmemesi gibi bir olasılık yok
hiç olmadı trek bisikletlerinin ana distrübütörüne bir resimli mail atın.

@neutralife

çatlak olma ihtimali olabilir başka kadrolarda ses çıkmadığına göre. sanırım furş takımını sonradan taktınız. trek bisikletlerde chris king furş olmuyor stok halindeyken bildiğime göre. eğer furş takımı dengeli takmadıysanız çatlatmış olabilirsiniz kadronuzu, ve o zamandan beri çatlak büyüyerek ses çıkartma seviyesine kadar gelmiştir. trek bayiisine giderek kadronuzu kontrol ettirin derim ;)

@crosser

Sele borusunu belirtilen sınır üzerinde kullanmak o bölgeden çatlaklaklara sebep olabiliyor ve bu bir kullanıcı hatası olduğundan garanti kapsamı dışındadır.

Furş yatağı bölümünde de herhangi bir darbe almadan bu tip bir genişlemenin olamayacağını savunuyor firma.

@gurkankas

Kadroyu ayrı getirtmiştim. Trek bayisi olan bir firma yaptı bisikletin bütün montajını ve farklı furş ve maşa takma varyasyonlarını. "Ben yaptım" diyerek yanlış bir ifade kullanmışım. Chris King Tool ile montajını yapan ve işinde uzman birinin böyle bir hata yapacağına ihitmal vermiyorum. Zaten defalarca kontrol edildi, herhangi bir çatlak yok. 2008'de maşamın çöp olmasına sebep olan kazanın etkileri olabilir. Bisikletin önünü kaldırıp maşayı esnetince furşun alt kısmı elime geliyor, oynuyor resmen. Burada bir genişleme olduğu aşikar ve ben bu sesi kısa vadede giderebilecek çözümler arıyorum.

illaki bir çözüm arıyorsan sağlam bir tornacı bulup kadronun alt kısmını biraz genişlettir
aynı tornacıda alt furç yatağı ile genişletilmiş kadro alnı arasına tam oturacak bir parça yaptırabilirsin

Aklıma loctite rc 680 geliyor. Çok güçlü bir endüstriyel sabitleyici. Umarım işe yarar.

Geri