Scudo Sports

Furş Takımı ile ilgili sorun

Tepki
4
İyi akşamlar arkadaşlar. Singlespeed bisiklet projem boya dışında tamamlanmış olmasına rağmen bazı sorunlar yaşamaktayım. Sorunlarımdan bir tanesi furş takımı ve maşa arasındaki uyuşum sorunu ile ilgili. Kadronun üzerindeki maşayı çeşitli operasyonlarla kullanılamaz hale soktuktan sonra yeni bir maşa aldım. Furş takımının alt kısmını yerleştirip maşayı monte ettikten sonra üst kısmı yerleştirmeye başladığımda fotoğraftaki gibi bir sorunla karşı karşıya kaldım. Fotoğraflarda görüldüğü üzere furş takımının en üstteki parçası maşaya tam oturmamaktadır. Bir spacer tarzı parça ile bu sorunu giderebilir miyim, yoksa yeni bir furş takımı mı almalıyım bilemedim. Belki de başka bir çözümü vardır. Sizlerden bilgi ve tecrübelerinizle tavsiyelerde bulunmanızı rica ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Scudo
merhabalar o aradaki vida için yivli bölümü boşluk - 4 mm kadar demir testeresiyle ya da spiral ile keseceksin, tabi keserken düzgün kesebilmen için yivli bölümün içine girebileceği daha geniş bir boru kullanmanı öneririm bol selamlar

şimdi daha rahat anlaşılıyor

• Beğen
Tepkiler: Fethi Özyüksel
İhsan bey teşekkür ederim tavsiyeniz için. Aklıma gelmişti fakat çok ihtimal vermemiştim, başka bir çözümü vardır diye düşünmüştüm. Hemen uygulamaya koyuluyorum. Tekrar teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: ihsangencer
fethi bey benim yanımda vida yok şu an tam olarak ölçemiyoum. siz üstteki vidanın iç bölümünü ölçüp arada 1/ 1,5 mm boşluk kalacak şekilde kesmeniz gerekir. keserken dikkat edin yive göre değil düz kesmelisiniz daha geniş bi borunun içine maşayı geçirin dıştaki boruyu sabitleyin en doğru seçim bu olur,

• Beğen
Tepkiler: Fethi Özyüksel
Tekrar merhaba İhsan bey. Dediğinizi bir taşlama makinesi ve düz eğe ile uyguladım. Önce makine ile bir parça kestim ve düz eğe ile tesviyeledim. Üst parçayı takarak denedim. Tam olana kadar işlemi tekrar ettim. Son olarak düz eğe ile güzelce tesviye yaparak sorunu hallettim. Sonuç harika. Tüm işlem ise toplamda yaklaşık 5 dakika sürdü. Çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: ihsangencer
merhaba bende bi sorun yaşıyorumda ön fren tam kısılı olduğu halde (amartisör kitli) teker çok fazla kımıldıyor bi yardımcı olurmusunuz
buyrun video : (link)

Geri