Scudo Sports

Furş kapağı vidası ve gidon sertleşmesi

ozgur.ozer

Aktif Üye
Tepki
321
İsim
Özgür
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaslar selam,
Dun spacerlarin yerini degistirmek icin gidon bogazini soktum ve tekrar taktiktan sonra cektirme vidasini sikarken acemice bir hata yapip fazla siktim ve su star nut denen cektirme parcasi catladi:
232095-00-d-447780.jpg
Catlayani cikartip yenisini aldim ve vidasiyla cakarak taktim. Gorunuse gore hicbir sorun yok ve takarken de zarar vermedim gordugum kadariyla.

Sorun su ki, su an cektirme vidasini siktikca gidon cok sertlesiyor, hatta masa boslugunu tamamen alinca gidonu cevirmek icin guc uygulamak gerekiyor. Vidayi sikmadan da boslugu alamiyorum haliyle.

Sizce sorun nedir?

Scudo
Çiçek somunu yamultacak kadar sıktığından rulmanlar zarar almış olabilir. Maşayı çıkartıp rulmanlar akıcı dönüyor mu bi kontrol et bence.

@can_celik Haklisiniz kontrol ettim ve kafes bilyasi zarar gormus, tesekkurler.
yakindaki bisikletcilerde ve internette benim bisiklettekinin aynisini bulamadim. bir de internette kullanicilarin surekli bu setle sorun yasadigini gorunce hazir acmisken komple furs takimini degistirsem diye dusunuyorum.

fakat nasil bir furs takimi alacagimdan emin olamiyorum. bisiklette hali hazirdaki set:
WhatsApp Image 2021-04-14 at 20.03.23.jpeg

1"1/8 Aheadset steerer tube
WhatsApp Image 2021-04-14 at 20.03.23 (1).jpeg

bu sekilde standart entegre olarak bakinca su tip furs takimlari cikiyor:
Ritchey-Comp-Taper-IS42-28-6-IS52-40-Drop-in-Headset-black-IS42-28-6-IS52-40-38916-116203-1481...jpg

olculerini kontrol edip boyle bir headset ile degistirebilir miyim?

Son düzenleme:
Bilyalıdan rulmanlıya geçmek istiyorsun... Doğru ölçüde alırsan değişrebilirsin tabii ki.

• Beğen
Tepkiler: ozgur.ozer
tekrar selam. furs takimini uzerindeki orijinalinin aynisi ile degistirdim, gorunurde hicbir sorun yok fakat hala ayni sorunu yasiyorum...

kapak vidasini boslugu tam alacak kadar sikinca gidon cok sertlesiyor, hafif gevsetip birakinca iyi oluyor fakat bu sefer de bosluk kaliyor. neden olabilir sizce?

@ozgur.ozer Bir miktar boşluk kalacak tabii ki. Bu arada, boşluk ayarını yaparken boğazın vidaları gevşek olmalı. Boğazın vidaları en son sıkılacak.

• Beğen
Tepkiler: ozgur.ozer
@can_celik baya ses cikacak kadar bosluk kaliyor ama. ayrica gidonu saga sola cevirirken de anormal bir surtunme sesi var, daha once boyle degildi o yuzden rahatsiz ediyor.

Geri