Scudo Sports

Furç

-Paşa-

askssy
Tepki
575
Bisiklet
Specialized
Elimde 1965 model Raleigh single track bisiklet var furçu ne kadar oturtsam da performans vermiyor.
Çok sıkınca gidon dönmüyor.Gevşek bırakınca boşluk oluyor. Yeni bir furç takımı almalı mıyım? Yoksa ne türk bir işlem yapmam gerekir?
Eğer furç takımı almam gerekirse model ve alabileceğim bir yer lütfen?

Bir sorum daha.
Fren ayakları için önereceğiniz bir model var mı? Yeni fren ayaklarından taksam sorun olur mu?
Şimdiden teşekkürler

Scudo
Bilyaların temiz olduğunda eminseniz geriye onları düzgün hassasiyette çalışacağı kontra somunla sıkma işlemi kalıyor, uygun anahtarınız yoksa her hangi bir bisikletçide rahatça yaptırabilirsiniz. Fren ayaklarının belli uzaklıkta çalışma durumları var, eski freninizin resmini eklerseniz daha kolay cevap verebiliriz. Furç bu şekilde çözülmez ise 1" furç temin etmeniz gerekebilir. :)

@Pasa G.

@Murat Yavuz

Furş yatağı eğer ki o günden günümüze eksiksiz korunmuş işe sıkıntı olmaması gerek. Ama tahminimce onca zamandan günümüze sökme, takma işlermleri sırasında kontra somunu ile üst yatak vidasının arasındaki rondela vazifesi gören basit ve gereksiz gibi gözüken bu pul gözardı edilerek furş eksik monte edilmiş olabilir.

Fren konusuna gelince bisikletin yılına bakılırsa tahminen eğer ki bu spor bir yarış modeli değil ise büyük ihtimalle bisikletçiler arasında çubuk fren olarak geçen, "rod" frendir ki bu durumda da değişiklik öncesi bisikleti fotografları ile görmek ve değerlendirmek gerekir. Özetle çözümü kolay, yeter ki detaylı fotograflar olsun.

@Dogukanaksu

Doğukan ben yanlış bişey mi söyledim gözden kaçırarak, niye alıntı yaptın anlayamadım. :)

@Murat Yavuz

Hayır öyle bir şey imâ etmedim, sadece katıldığımı belirterekten üzerine bu pul mevzusunu ekledim. :)

• Beğen
Tepkiler: Murat Yavuz
Teşekkürler Doğukan ayrıntılı fotoğrafları akşam gönderirim. Spor yarış modeli değil çünkü kilit ışık pompa v.s. yerleri duruyor.

Merhaba arkadaşlar bisikletimde düz maşa vardı kırılınca Suspansiyonlu maşa aldım bende. Araştırarak taktım furç takımını doğru bir şekilde. Ama foto da görüldüğü üzere boşluk kaldı alt
bilyenin orada. IMG-20230412-WA0005.jpgIMG-20230412-WA0004.jpg

Merhaba arkadaşlar bisikletimde düz maşa vardı kırılınca Suspansiyonlu maşa aldım bende. Araştırarak taktım furç takımını doğru bir şekilde. Ama foto da görüldüğü üzere boşluk kaldı alt
bilyenin orada. 302728 dosyayı görüntüle302729 dosyayı görüntüle

Önce şaft koniği takılmamıştır dedim ama bir arkadaşımız "ucu görünüyor" dedi. Bu kadar boşluk normal olabilir, orijinal maşası değil sonuçta.

Son düzenleme:
Maşa sende mi?
Evet.IMG_20230412_181512.jpgIMG_20230412_181533.jpg
Önce şaft koniği takılmamıştır dedim ama bir arkadaşımız "ucu görünüyor" dedi. Bu kadar boşluk normal olabilir, orijinal maşası değil sonuçta.
Teşekkürler inşallah dediğiniz gibidir. Yolda giderken kadro veya maşanın kırılmasını yada başka bir süpriz yaşamak istemem. Kadronun koniği üzerindeydi hic karışmadım. aynı şekil
1/8 furç takımı alıp ((link) ) maşaya takıp iyice yerine oturttum. GeriyeBilye ve tozluk kaldı. Onlarıda taktım bilyenin oynayan kısmı gidona bakacak şekilde. Üst takımda sıkıntı yok oturmuş gibi. 302733 dosyayı görüntüle302733 dosyayı görüntüleIMG-20230412-WA0002.jpgIMG-20230412-WA0003.jpg

Son düzenleme:
  • Üzgün
Tepkiler: StanicEnemy
Maalesef evet. Hızlı giderken ön jant yerinden çıktı. Bende baya derbe aldım iyi ki bisiklet yolundaydim.
Çok geçmiş olsun. Cana geleceğine mala gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Geri