Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

furç takımından ses geliyo

Yetkin Şahin

Forum Bağımlısı
Tepki
261
Bisiklet
Scott
arkadaşlar daha önce sesin göbekten ya da pedallardan geldiğini yazmıştım. o sayfadan bi türlü cevap ekleyemedim o yüzden yeni konu açtım. ses furç takımından geliyo kesinlikle çözdüm olayı. gidonu aşağı yukarı yaylandırdığımda ses baya ortaya cıkıyo. durduğu yrde olmuyo yalnız üstünde yolda giderken oluyo. bu sesi nasıl kesebilirim .cıtırtı ve gıcırtı var.

Scudo
furç bosluk yapmıs ise furc kapagını(ust kısımdakı)vidasında sıkarak boslugunu alabılmen mumkun...

• Beğen
Tepkiler: Yetkin Şahin
@H.Çağrı

teşekkür ederim.greslerini yenile derken gres yağından mı bahsediyosun?bi kaç kere actım ve kapattım vidasını güzelce sıktım da ama ses aksine coğaldı .

Her açtığında içindeki gres miktarı azalıyor da ondan ;).
Çağrı'nın dediği gibi furş yatağını iyice uygun bir gresle yağla. Üst gerdirme vidasını Allah ne verdiyse sıkmak yerine tatlı sert bir şekilde sık.
Yalnız içini açtığın zaman bilye ve yatakların veya rulmanların durumunu kontrol et mutlaka.

arkadaşlar dediklerinizi yaptım ama ses devam ediyo.ve sinir edici düzenli bi ses değil anlamak zor nerden geldiğini.özellikle yokuş yukarı güc verdiğimde cıtırtı oluyo.pedallardan bahsetmiştim daha önce ama pedal cevirmediğim zamanda geiyo ses .

O halde en yakın servise götür kardeş. Önemli bi sorun olabilir.

Sevgiler...

sağol kardeş ama sorun şu ben antalya da yaşıyorum.servis en yakın fethiye ya da ankarada...

@yetkin

Hmm o zaman iyi bi bisikletçiye götür kardeş. Başka türlü çözüm yolu zor bulucaz gibi..
Ama işi bilen arkadaşlar yardımda bulunurlar sanırım..

Sevgiler...

• Beğen
Şimdi senin sorunun muhtemelen kadrondan kaynaklanıyor...Senin bisikletin neydi söylersen yardımcı olabilirim.Eski senenin kronlarında furş kısmından ses çıtırtı gelmesi problemi vardı...

Onun dışında eğer pedaldan çevirmediğindede ses geliyorsa %90 orta göbeğin gevşemiş yada artık ömrünü doldurmuş olabilir...

• Beğen
Sele kelepcesının oldugu kısımdanda gelıyor olabılır belki...

• Beğen
@H.Çağrı

bisikletim corratec x-vert expert. daha 3 aylık . dün sele borusunun kelepçesini yeniden takıp cıkardım iyice yerleştirdim ses sanki sele borusundanmış gibi ses 100 de95 kesildi:)

Geri