Scudo Sports

Furc takimindan gelen ses

mtbcanavarı

Daimi Üye
Tepki
151
İsim
mosso
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Öncelikle merhaba.Daha yeni sayılan 600 km anca oldu bisiklletin furc takimindan ses geliyor fren yapinca veya herhangi bir cukur, tumsekten gecerken cit cit edip duruyor.Sebebi ne olabilir acaba bisikleti camurda falan da kullanmadim.Pislikten olacagini da sanmiyorum.Bisiklet mosso 680 xc2 bu arada.Simdiden tesekkurler.

Scudo
@Arınç o ses maşadan da geliyor olabilir. Bisikleti basincli su ile yikadiysaniz furca camur girmis olabilir. Furcu bir acip temizleyin gresle yaglayip kapatin. Hala devam ediyorsa sorun masadandir. Masaniz yayli masa ise ses gelebilir. Disk frenden kaynakli bir ses de olabilir.

@H.T maşadan sadece çalışma sesi geliyor maşa yaylı bu arada.Bisikletçi maşa boşluk vidasıyla oynamıştı ondan sonra başladı bu ses.Bütün vidaları gevşetip yeniden birleştirdim ama devam ediyor.Bu arada furç takımını tamamiyle sökmedim daha bi danışayım dedim.Eğer sorun gresle çözülecekse satın alıp temizleyip yağlayıp tekrar montajını yapıcam artık.Kastettiğiniz maşadan gelen ses çalışma sesi mi yoksa başka ses de gelebilir mi maşadan?

Gidon boğazının başadığı yerden yağ dök damla damla çevresine %100 etkili

• Beğen
Tepkiler: mtbcanavarı
@Arınç masayi gidondan ayirin. Saft borusunun oldugu yeri guzelce temizleyin. Furcun oturdugu kisimlari gresle yaglayin. Furc rulmanli ise asinma varmi donuslerde ona bakin. Bilyali ise masayi cikartirken bilyalar dokulebilir dikkat edin. Dusen bilyalar kaybolmasin. Duseni takarsiniz. Bundan sonra gecmiyorsa sorun masadandir. Masanin icinden calisma sesi haricinde citlama sesi gelebiliyor. Kecelerin Bakim zamani gelmis demektir. Bisiklet durur haldeyken masaya ustten abandiginizda ses geliyor mu ona bakin. Ayrica duz yolda hareket halindeyken mi ses geliyor yoksa frene basinca mi bunu da tespit edin. Bazen centerlock disk frenler bu citlama sesini yapabiliyor. Alti vida ise balatalari taktigimiz dingilden de gelebilir.

@H.T
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: H.T
Geri