Scudo Sports

Furç takımı takma

sallehpaul

İkitekerbirkitap
Tepki
221
İsim
Salih AYDIN
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Cyclocross
iyi pedallamalar. forumda yeniyim :) ilk defa furç takımı değişikliği yaptım ama boşluk oluşuyor. bir kaç defa sök tak yaptım yerlerini değiştirdim yine aynı şekilde boşluk kaldı bunun sebebi ne olabilir ? ben mi yanlış takıyorum ? ve sürerken gidon çok ağır bunu nasıl hafifletebilirim ? anlayışınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :)

Scudo
İki adet bilyalı malzeme olacak biri maşa tarafına takılıyor diğeri gidon tarafına takılıyor onlar bozuk olabilir yada ters takmış olabilirsiniz hocam.

bozuk değiller yeni aldım furç takımını :) ters takmadan kastınız nedir acaba ? bilyeler aşağıya bakıyor öyle olması gerekmiyormu ?

@necipreis cevabınız için teşekkürler ben paylaştığınız linke bakarak takmıştım zaten :) nerde hata yapıyorum anlamadım

Daha aydınlık bir yerde çekerseniz yardımcı olmaya çalışacağım.

Eski takımı tekrar takın.Eğer yerine tam oturuyorsa yeni aldığınız Takımı'n ölçüsünde sıkıntı var.Eğer eski takım yerine oturmadıysa siz yanlış takıyorsunuz demektir.Gidonun ağır olmasıda fazla sıkılmış olmasından kaynaklanabilir.

eski takımda da hiç bilye olmadığı için yeni takım aldım :) bisiklet gelince eksik gelmişti ve eski takımda da aynı sorunu yaşıyordum.

uploadfromtaptalk1438292057755.jpg

aldığım yerde yoktu malesef.

Aldığınız yer yapamıyormuymuş.Oversize değil galiba bunlar

Bilyalar disarida kaliyor, siz yataklari degitirdinizmi yoksa sedece bilyami aldiniz? sanki aldiginiz bilyalar yataga büyük gibi yani full entegre bilyalara benziyor. Bilyalar yatagin icine girmesi gerekiyor. sizinkinde disinda kaliyor.
Yazmayacaktim yine dayanamadim. :)

benim furç takımı rulmanlı.

şahıstan ikinci el olarak aldım.

ne şekilde taksam ön freni tutunca maşa ileri geri oynuyor ve gidon ağır.

murat hocam sadece bilya alamadım çünkü yoktu. komple rulmanlı furç takımı setini aldım :)

Sen yardim istiyorsan benim sordugum soruya cevap vermelisin, yoksa yardimci olma sansimiz yok. Rulmanli olup olmamasi önemli degil. Aldigin furj takimi yari entegremi yoksa full entegremi. senin bisikletine yari entegre olmasi gerekiyor.
Yari entegre takimlarin yaninda yataklari oluyor ve önce yataklar kadroya prelenir, bilyalar icine koyuluyor. Her bilya her yatag uyumlu degildir o yüzdende sadece bilyalar satilmaz.
full entegre furjlar ise yataksi olur ve yataklarin prelendigi yere sadece bilyalar preslenir.

mesela üsttarafi su dekilde olmali...

P1070220.JPG

@Murat Cömez hocam öncelilikle acemiliğim için kusura bakmayın :) bisiklet tamirinde yeniyim furç takımının çeşitleri hakkında da pek bilgim yok malesef birazdan furç takımını söküp fotoğrafını çekip sizlere göstereceğim :)

yeni aldigim furc takimi bu

buda bisikletin ustunde olan furc takimi uploadfromtaptalk1438294198592.jpg

Geri