Scudo Sports

Furç takımı sökme ve takma

Kadir.Celik

Forum Demirbaşı
Tepki
73
Merhabalar
Bir kadroda furç takımı nasıl sökülür ve yenisi nasıl takılır?

Scudo
Selam..

Gidon bağozını söktükten sonra gidonu maşa borusundan ayırıyorsun ve sonra maşayı kadrodan ayırıyorsun..

Bu kadar..

Sanırım bu linkler sana yardımcı olur arkadaşım.
Saygılar.

(link)

(link)

(link)

Entegre ve yarı entegre (tradional, Threadless) yatakları montajlayabilmek için "headset press tool", sökebilmek için ise "Headset remover tool" yani, bu iş için gerekli olan alete ihtiyacın var. Diğer serbest tip yataklar (Integrated) için ise maşayı sökmen yeterli.

Cevaplarınız için çok teşekkürler, dün fotoğraf koyamamıştım şimdi fotoğraf da ekliyorum. Buradaki furç takımı kadroya uyumlu mudur? Furç takımının bilyelerini örten kısmı maşanın borusundan biraz zor geçiyor ve fotoğraftaki yerde takılı kalıyor. Aldığım furç takımındaki bilyeler kadrodaki furç yatağına büyük geliyor.

Bak arkadaşım madde madde anlatıyorum umarım yardımcı olur ...

1. Öncelikle yeni furç takımı aldığını varsayarak konuşuyorum !
2. Başlayalım

*1.Şimdi gidonu sök ayır bisikletten
2.Sonra maşayı çıkarmak için üstten maşa borusunun açıkta kalan kısmının üstüne bir bez koy ve üstten hafif vur maşa boşalıcak o zaman...
3.Ardından tüm eski bilyedir aparattır hepsini kaldır bir taraffa ayır eski olan hiçbirşeyi kullanmaya çalışma ... Uyumsuz olabilirler ok ?
4.Şimdi en zor kısım şu ! Maşayı eline al onun sivri kısmı ( şaft borusunun dibinde ) bir yüzük olucak onu sökmen lazım ... Bu mesajdan önce yukarda kalan 2 resim önceki resme bak onu sökmen lazım ve yeni furç takımınla geleni buraya çakman lazım
5. Şimdi son ayarlar kadroda kalan bilye yatağını sökmek
6. Bunun için sökeceğin tarafın tersinden iç yüzünde al eline ağzı düz sağlam tornavida yuvarlaklar çizecek şekilde içte kalan kısımndan vur kadroya değil yatağa arkadan vur ve alt üst taraftaki yatakları sök
7. En son eline yeni furç takımının yataklarını üzerine bez koyarak oralara çak
8. Bilyelerini düzgün bir şekilde geldiği gibi koy birleştir ayarı ver gitsin .... Umarım anlatabilmişindir... İnş olur

Entegre ve yarı entegre (tradional, Threadless) yatakları montajlayabilmek için "headset press tool" aldım. İstanbul'da Delta bisiklete telefon ettim satmıyorlar yok. Ankara Erdoganlar Bisiklete sordum satış yok. Ben de kalktım yurtdışı sitelerinden buldum ve satın aldım. Bugün kargo ile yola çıkıyor 5 güne elime ulaşacak. Yeni aldığım furşu rahatlıkla takabileceğim :)

merhaba arkdslar bisikletımın furç takımının bakımını ve yaglamak istiyorum ama resımlerde gördügünüz o bilezik nasıl sökülür ugraştım ama başaramadım

Dosyalar

• IMG-20150423-00104.jpg
    IMG-20150423-00104.jpg
    315,2 KB · Okunma: 310
  • IMG-20150423-00105.jpg
    IMG-20150423-00105.jpg
    192,9 KB · Okunma: 293
  • IMG-20150423-00106.jpg
    IMG-20150423-00106.jpg
    120,8 KB · Okunma: 300
O bileziğin boşta olması gerekiyor , sanırım pastan dolayı çıkmıyor, normalde pas sökücü o bölgeye uygulanmaz ama bakım yapıp tekrar gres süreceğiniz için pas sökücü kullanarak çıkartmanızı tavsiye ederim.

Maşa borusuna çekiçle vurdum ama cıkmıyor pas sökücüm yok mazotladım felan fayda yok çekiçle biraz daha sert vurursam diger parcalara zarar verebilirim die korkuyorum

Furç takımında ki en altta bulunan konik spacer'ın yerine daha kısa bir konik spacer kullanmak istiyorum resimde yapmak istediğimi belirttim bunun içinn hangi model spacer yada hangi ölçüye dikkat etmek gerekiyor ?

yeni konu açıp kirlilik yaratmamak adına buraya yazıyorum furş takımının içinde bulunan kafesli rulmandan tek olarak piyasada bulunabiliyor mu bisikletciler furş takımı olarak satmaya çalışıyor fakat bana sadece kafesli rulman lazım
http://www.mtbtr.com/uploads/465Z6.JPG

merhabalar Muharrem Bey in karşılaştığı sorunun çözümü nedir acaba bende de aynı sorun var wd40 sıkmama ve çekiçle vurmama rağmen maşa borusunu kodrodan çıkaramadım bi türlü teşekkürler
ZM61bZ.jpg
g2gL32.jpg

Öncelikle merhaba 1sene önce almış olduğum triban 5 2011 kadrosuyla bisiklet toplamaya çalışıyorum. Tam bitti dediğim anda furç takımı sorunuyla karşılaştım. Parkur bisikletin söylediğine göre 35 adet furç takımı denemişler olmamış inanması zor gerçekten şimdi yardım istiyorum

Kadro 1/1:8 zs furç takımı uyumlu diye biliyordum ama bisikletçide ölçüldüğünde iç çapı 41 mm dış çapı 46 mm olarak çıkmış.Ve heryerde aradım ama bu standartlara uygun bir furç takımı yok.Bisikletçi decathlona git fabrikadan getirtsinler dedi ve bende götürdüm ama kadroyu 2.el aldığım için fişi filan yok.Yapamayız dediler ama ısrar edince biraz ben barkodu alıyım kontrol edelim (eski model olduğu için) elimizde varsa olur dediler.

Olurda olmaz ise ne yapabilirim furç takımı yüzünden kadro değişimi yapmak zorunda kalıcam lütfen yardım edin nerede yanlış yaptım.

Piyasada 42 mm furç takımları var ama 1mm büyük geliyor.

4cb97fd2994a4b975af2761d6c1c7d93.jpg
f3be8f5e254800cf9abf12b41c39a107.jpg

E6633 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

(link)

Şunu sipariş geçmeyi deneyin. Eger yurtdisina gondermiyorlarsa bizim Decathlonlara gidin ve bu parçayi temin etmeleri için baskı yapın.

ek: Göndermiyorlar :snzdglsn:

Hocam eğer hiç bulamazsanız, bazı ikinci el sitelerinde bu kadronun satılıklarından görmüştüm. Parça şeklinde satabilirler belki. Sormanızda fayda var.

Çare sanayi. Rulmancılarda arayın aynı boyutu. Hem daha düzgün çalışır.

sizin işiniz en son çare tornacıda hallolur. dış destekli malafa çakarak bölgeyi çatlatmadan genişletir ve furç oraya oturur, veya el frezesiyle eşit bir şekilde kendiniz yapacak ve dışına yüzük çaktıracaksınız. tabii ki bunlar son çareler parçayı aramaya devam edin derim ben

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Amerikadaniste(böyle bir site var mı emin değilim ama bu konuda site olduğuna eminim) gibi aracı sitelerle yurtdışında onların verdiği adrese yollatıp, 8-10dolar civarına Türkiyeye yollatabilirsiniz.

Geri