Scudo Sports

Fuji touring?

Scudo
Merhabalar arkadaşlar,
Dün itibariyle göbekler geldi.Xt t780 aldım.Muğla'dan Serkan Taşdelen ile çözdüm problemimi.1 Nisan'da Ankara'da olacağım ve Güngörlerde ördüreceğim.Gidiş ile ilgili akıcılık problemi büyük oranla ortadan kalkacak.Zaten sizlerle paylaşacağım sonuçları.Diğer problem olan yokuşlardaki pedal sertliğini ise aynakolu değiştirerek çözeceğim.Orjinal olan deore aynakolun dişli oranları 48/36/26.Ben bunu 44/32/22 ile değiştireceğim.Burada Serkan Taşdelen'in turcu olması ve tecrübesi çok önemli.Bakalım ne olacak.Önceliğim akıcılık probleminin ortadan kalkması.Bisikletim için düşündüğüm yenilikler şöyle:
1-Göbekler değişecek ( xt t780)
2-Aynakol değişimi (önerilerinize açığım)
3-Brooks b17 sele ve devamında çantalar vb....

@umutyalcin

son yıllarda gördüğüm en mükemmel tur bisikleti olmuş. güle güle kullanın. toplam maliyeti nedir.

@mehmetsunu

Merhaba,

Bisiklete çok pahalı extra birşey yapmadım. Aldıklarım;

1-Çamurluk takıldı 50 TL
2-Sele Brook B17 vardı zaten
3-Ön ve arka heybe takımı 320 TL
4-Arka bagaj 80 TL
5-Ön bagaj 40 TL
6-Matara kafesleri 60 TL
7-Decathlon su matarası 25 TL
8-Gidon çantası vardı (89 TL)
9- Decathlon hız göstergesi 24 TL
10-Decathlon korna 26 TL
11-XLC Ayaklık 80 TL
12-XLC Pedallar 42 TL
13-Giyo el pompası 35 TL

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@umutyalcin çok güzel olmuş kazasız belasız inşallah. 1,5 litre taşıyan suluk kafesini nerden temin ettiniz acaba ? .
Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: umutyalcin
@umutyalcin umut bey merhaba size bir resim atsam xlc ayaklık olurmu diye bir bakabilirmisiniz acaba sizde kullanıyosunuz ayaklık şüpem var biraz dar gibi arası bu arada bisiklet farklı benim turing değil

• Beğen
Tepkiler: umutyalcin
@melih3576 aynakol oranı bence de değişmeli. 48 li aynakolla yaptıgım turdan sonra ben de 42 li sisteme döndüm.

Fuji Touring 2015 modeline kelebek gidon takılırmı, takan varmıdır, takılırsa ne olur ya da yok artık mı?
Not : Aynı mesajı başka bir konu altına da yazdım, farkındayım.

Arkadaşlar göbekleri değiştirdim ve 2 haftadır kullanmaktayım.Akıcılıkla ilgili problem kesin olarak bitti.Xt serisi göbekler kesinlikle beklentimi karşıladı.Bisiklet yağ gibi akıp gidiyor.
Bu arada bisikletimde değişen başka birşey de ,giderken arka göbekten gelen ve benim çok hoşuma giden (pedal çevirmediğim zaman)cızzzz diye gelen ses
Yeni değişiklikler olunca sizlerle paylaşacağım...

@melih3576 göbekler temiz ve bakımlı olduğundan yada sizinde yaptığınız gibi göbekler yeni alındığında insanı hipnotize eden mekanik ses :)

Konu aktif olmuşken sormak istedim, 2016 touringler ne zaman gelecek bilgisi olan var mı dır ?

Merhaba konu açamadığım için burdan sormak istedim. 2016 ve 2015 arasında 300 liralık bir fark var. 2 modelden birisini almak istiyorum. 300 liralık fark değer mi sizce? zaten baya zorlayacağım maddi olarak kendimi. Ayrıca İstanbul'da yaşıyorum. 2016 model başka şehirden sipariş edeceğim. Bisikleti aldığım yerin yaşadığım şehirde olması içimi daha rahat ettiriyor açıkçası genel mana da her hangi bir sorun durumunda yüzyüze muhatap bulabileceğim için. @Lovless 2016 model burdan bakabilirsiniz. (link)
2015 model içinse buradan almayı düşünüyorum. (link)

Bisikletimin göbekleri 200 tl ve örme işçiliği 80 olmak üzere 280 tl peşin ödedim..
2016 modellerde ilk olarak dikkatimi çeken deore göbek kullanmaları.Yani akıcılık düzeltilmiş.Gidon sargısı ve sele rengi değiştirilmiş.Kisaca sadece göbekl bile 2016 almanız için geçerli bir sebep.
2016 modeller için teslimatlarda aynı problemlerin yaşandığını Güngörler'den haber aldım.Maalesef Fuji Touring'ler böyle.Ancak gene de değer mi değer arkadaşlar..Bisikletin rengi çok güzel...Beklediğimden konforlubir bisiklet ve drop bar beklentimin üzerinde kontrol sağlıyor.Ben hiç pişman olmadım ve içime sine sine biniyorum.Pazar günü 70 km lik ve 2 tane ciddi eğimli yollardan gittim.Çok rahat ettim..Tavsiyem göbeklerin değişmesinden dolayı 2016 modeldir...

@hamdi y. 2016 modellerinin özelliklerini biliyorum fakat fujinin Türkiye distrübütörü izmir melsa firmasıdır. İstanbul da oturuyorsanız farklı bir ilden almanıza gerek yok. Bostancıda Bisiklet Evimden alabilirsiniz. Bende İstanbul da ikamet ediyorum, kendileriyle konuştum melsaya belli sayıda siparişte bulunmuşlar. Haziran sonu gibi gelmesini bekliyoruz fakat net bir şey olmadığını söylediler. Fiyat yine eskisi gibi 1000 dolar olacakmış. Değişen sele ve gidon bandı rengi, ön vites attırıcı 2015 modellerde altusken 2016 modellerinde Alivio olarak yükseltmişler. Bence yerinde değişim olmuş. Benim tahminim ise her sene olduğu gibi verilen tarihler 1 ay sarkacaktır. Sizin bahsettiğiniz 300 tl olan fark şuanda hala var mı bilmiyorum sahibinden de baktım fiyatlara bir tek 2450 tl aydın söke ilanı var ondan sonraki 2750 bisiklet evi fiyatı. 1000 dolarda zaten 2820 tl yapıyor.2016 daha cazip geliyor ne azından ön attırıcı yükseltilmiş olacak.

@melih3576 teşekkürler yorum için sanırım 2016 alacağım almışken alivio ön arttırıcı ve göbekler için. @Lovless sen de sanırım İstanbul'dan almak için bekliyorsun. Paylaştığım linkte indirimle 3000e geliyor ben sanırım pedalla'dan sipariş edeceğim. Haziran'a çok var havalar güzel fena gaza geldim :D Melse'nın kendi sitesinde 3200 görünüyor fiyat ayrıca 1000 dolar demişsiniz ama orada 1000 euro görünüyor.

Pedallanın sitesinde ön sipariş felan yazmıyor. Büyük ihtimal stokta mevcuttur, bir görüşün derim.

Geri