Scudo Sports

Fuji touring 2015

@katran @ilker bisiklet buldum 54 kadro uyguna ama bana olmaz diye cok korkuyorum normal yarıs bısıkletınde 53 kadro kullanıyorum. Keske 52 kadro (s) da cıkarsaymış. Xs den m ya atlamıs cok sacma...

@katran usta uygun fıyata guzel yarıs bısıkletleri var ama kadrosu iyi bır bısıklet alıp daha sonra satacagında sıkıntı yasamıyacagın bısıkletı tavsıye ederım fujı touring e da varsa fırsatınız bı deneyip yakından gormenız cok iyi olur aklınuzda soru ısaretı kalmasın...

Scudo
fuji touring günlük işe gidip gelmede uygun mu acaba. toplamda git gel 15 km bi yol. haftasonuda genelde günübirlik turlar yapmayı düşünüyorum.

2016 modle fuji touring 54 kadro xlc orta ikili ayak (Motorsiklet ayağı gibi olanlardan) aldım, malesef büyük geldi hem alt tarafı hemde üst tarafı ve takamadım. Bu tip bir bisiklet için en uygun ayak hangisidir?

• Beğen
Tepkiler: ilker
@myilmaz Merhaba, benim XLC orta ayak da biraz önce elime geçti. Daha takmaya çalışmadım, yalnız İkiteker bir adamdaki arkadaş videosunda bu ürünü kullandığı için tercih ettim. O taktığına göre mutlaka bir yolu vardır diye düşünüyorum.

Altta deliklerden boyunu ayarlamadınız mı?

DSC_1515.JPG

@ilker slm bende ucuz yollu buldum ancak geri gönderiyorum bugün. Büyük kadrolara olabilir bir şey diyemem ama bende kadroyada zarar gelsin istemiyorum. Zorlasam zarar gelicek. Ancak üst bölmeye takılan parça ön akratıcı telli ile, alt bölmeye takılacak kısım ise arka karatıcıya giden tel ile uyuşmuyor. Üst tarafa takılan parça oldukça büyük tabi 54 kadro için konuşuyorum tekrar, 56 vs belki o aralık daha büyük olabilir. Eğer kadronuz 54 ise ne demek istedimi anlayacaksınız. Şimdi tekli bir ayak arıyorum uygun. Uğraşırsanız belki olabilir. Ancak benim bunun için zaman ve malzemem yok.

Sonunda beni de Fuji Tuouring'çi yaptıracaksınız...

Hadiii gözümü korkuttunuz şimdi, 54 kadro benim bisiklet de.

ben bike components den hebie 611 siparişi veriyorum şimdi. Bir kaç parça bir şeyde var sks çamurluk ve tektro arafren birde schwalbe marathon alayim mi almayımmi diye düşünüyorum. Hebie Alman malı, 611 en uygun olabileni diye düşünüyorum. birde sağ tarafta ek tel yeri varya onuda düşünerek bunu alacağım.
Ek tel yeri dedimde orta ayağının olmamasının sebeplerinden biride malesef bu yedek tel yeri diye yaptığı kadro üstündeki zavazingolar, onun parçası da ayağı takmanıza engel.
Bizimkiler vsf tx-randonneur modeli ile benzer bir bisiklet. Onların bir bildiği vardır hebie 611 kullandıklarına göre ;)

@M.Cevat Bayhan Tavsiye ederim, bakın ben kampta odun bile taşıyorum Fuji ile :)DSC_1304.JPG

@myilmaz Hebie ne bilmiyorum. Yalnız dün SKS primus siparişi verdim, Delta bisikletten isterseniz o gelsin göreellerini beğenirseniz sipariş verirsiniz. Yalnız bikecompanents'te de sanki yakın bir fiyattı SKS çamurluklar.

Şu anda bir katlanır ve bir mtb kullanıyorum. İkisinden de çok memnunum. Fuji'yi almakta maddi anlamda bir sorunum yok ama bisikleti koyacak yer sorunum var. Yengenizi ikna etmek zor. Bizim evde de her yurdum evinde olduğu gibi "Demokrasi" var. Yani hep hanımın dediği oluyor. Durum budur... ;)

@myilmaz

@ilker

@ilker şimdi bende primiusa dönücem heralde :). ayarımı kaçırdın durduk yere :hhhhhh:

@myilmaz Benimki en geç yarın gelir, nasıl duracağını bir görün. Şu an 35mm Rubena zırhlı lastik kullanıyorum. Ben de bikediscount.de sitesinden ön bagaj, Tubus Tara almayı düşünüyorum 56Euro

Bu kadar olur, yukarıdaki mesajı yazdım 5 dk sonra çamurluk geldi.

Dosyalar

• DSC_1517.JPG
    DSC_1517.JPG
    94,5 KB · Okunma: 53
@ilker ben hala bikecomponents ten alma taraftarıyım. Primus yok webte ancak mail atıyorsun buluyorlar sana fiyat istedim bakalım, bir kaç parça alacağım var cyclocross fren kolu ve ayaklık bahsettim. Bakalım bir cevap yazıcaklar 129 biraz pahalı, ama büyük konuşmayayım en son çare olarak delta dan alıcam. Hayırlı olsun bir an önce resimlerini bekliyorum. Takılmış halinin. Xlc ayak içinde bike componentste gezerken şöle bir parça buldum, ayağı geri gönderdiğime pişman oldum. Belki sana yardımcı olur (link) muhtemelen böyle bir aparat ile ayak olur die tahmin ediyorum.

@myilmaz Merhaba, hocam gerçekten de o bölge o kadar sıkışık ki ayağın parçasını oturtmak mümkün değil. Şimdi oraya çamurluk somunu da girdi. Bu kadar ünlü ve önemli bir tur bisikletinde o jant teli tutturma noktasını nasıl orası seçerler?! 1 cm geride olsa belki montaj rahatça olacak. Açıkçası ben de yarın geri gönderiyorum ayağı. Ortadan bağlı her türlü ayak da orada aynı sorunu yaşar. Ya bisikletçide alınıp montaj yaptırılacak ya da yandan ayak alacağız.
DSC_1522.JPG DSC_1518.JPG

Bu arada çamurlukları taktım. Kaliteli duruyor ama sonuçta plastik ve pahalı olduğunu düşünüyorum. Modelini çok beğendim fakat mat siyah rengi bisiklete uydu mu pek emin değilim. Bu arada belirteyim 45mm ölçüsündeki çamurluk, arka alttaki bağlantı noktasına ancak girdi. Daha kalın bir çamurluk düşünülürse oraya sokmak mümkün değil.
Gün ışığında daha düzgün fotoğrafını atarım şimdilik fikir edinmeniz açısından birkaç tane yüklüyorum.

DSC_1527.JPG DSC_1526.JPG DSC_1524.JPG

@ilker selam,
Fujinin kadrosunun yapısı surly lht'ın çakması gibi :) onunda tam orda o tip bir yer var.
gönderdiğim linketeki parça gibi bir parça bulsanız orta bacak olur diye tahmin ediyorum. Am uğraşmak lazım, özellikle küçük olan parça 5,3 cm en x1,4 cm genişlik x1,4 cm de yükseklik boyut olarak uygun aşağıda resim yükledim azıcık büyük oldu ama hem vidanın deliği hemde boyutu olarak üst parça bununla değiştirilebilinir. Ya da bu tip bir parça yaptırabilirsin. 2.48 euro (link) 'de dediğim gibi gönderdiğime pişman oldum. Alt taraf bir nebze kurtarabilir. ben karton kestim bu boyutta, tam olarak oraya göre ayrıca ön akratıcının kablosunuda rahatsız etmeyecek boyutta. Neyse sağlık olsun. Ayak mı yok fujiye, olmadı taş her yerde :)
ust.jpeg
Çamurluklara gelince, bence güzel olmuş. Haber bekliyorum (link) den gelince söylerim fiyatını.
İyi geceler

Bende fuji touring istiyorum fakat hangi boy alsam bilemedim. Benim boyum 1.60 bacak boyum 78 yardim edermisiniz

DSC_1530~2.JPG

@myilmaz Delta ile Almanya arasında 35 TL fark bence kabul edilebilir. Hele de acelesi olan biri için. Bisikletin son hali göründüğü gibi, bugün bakınca daha bir sevdim çamurlukları.
Yalnız ön çamurluğun üst bağlantı noktası sabit. Bunu hatırlatayım çünkü ön maşanın üstüne gelen kısmını az bulabilir bazıları. Bence sorun yok.

Dosyalar

• DSC_1531~2.JPG
    DSC_1531~2.JPG
    48,9 KB · Okunma: 47
Geri