Scudo Sports

Fuji Absolute 1.1 D Hakkında Düşünceleriniz

Umut Tekin

Forum Demirbaşı
Tepki
271
İsim
Umut Tekin.
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar yazın çok güzel bir şehir bisikleti almak için para biriktiriyorum. Baya bisiklet taradım ama bugün yabancı yarışlarda da gördüğüm Türkiye'de pek bilinmeyen bir markaya rast geldim. Marka " Fuji " ve Türkiye'de satışının yapıldığını görünce çok sevindim. Bisikleti görür görmez işte alacağım bisiklet bu diye geçirdim içimden. Hepsiburada sitesinde satışa çıkartılmış hem de yurt dışı fiyatlarıyla aynı fiyata. Şuan görür görmez nedeni bilinmedik bir şekilde hayran kaldığım modeli Fuji absolute 1.1 D Şehir Bisikleti- Yurtdışı fiyatı 1069 Dolar. Türkiye Fiyatı 1084 Dolar + KDV.

Sizin bu bisiklet hakkında ki görüşleriniz nedir. Fiyat/Performans açısından nasıl bakıyorsunuz. Bu bisiklet hakkında ki görüşlerinizi bekliyorum. Şuan listeye aldığım tüm bisikletleri unuttum.

Detaylı özelliklerinin verildiği kendi orjinal sitesi. Hepsiburada linkini en alta koyarım.

(link)

(link)

Scudo
Konu öğlen pek ilgi görmedi. Belki gece bu konu hakkında bilgili arkadaşlar vardır. Son bir kez güncelliyorum. Olmazsa yazın derin bir araştırma içerisine girerim.

Forumda Fuji Touring alan bir arkadaş var.

bildiğim akdarıyla fuji tavsiye edilen bir marka..

Bisiklet üzerindeki ekipmanlar harika görünüyor.

Full tiagra kullanıyor galiba vites sisteminde.

Bence çok beğenilecek bir bisiklet işi bilenler tarafından.

Yalnız bu fuji bisikletlerde ağırlık kısmında TBD yazıyor
bunu bir çözemedim?

• Beğen
Tepkiler: Umut Tekin
@Safa Arslaner

Teşekkürler. Bir sitede 10.45 kg başka bir sitede 11.89 kg olarak okudum. O konuları okudum. Kadro'sunu çok övüyorlar. Tiagra giriş-orta seviyesi diye okudum eski konularda. Kimine göre yetersiz kimine göre idare eder bir seviyede deniliyor. Ama hayalimde ki bisiklet bu gibi. Sadece bu Fiyat/Performans açısından öğrenmek istiyorum biranlık hevesime kapılıp almak istemiyorum. Az para değil. O kadar biriktirdiğim parayı vereceğim değmesini istiyorum

Edit: Burada benzer bir bisiklet buldum 2013 model sanırsam aynı. 10.17 Kg
(link)

Burada ise aynı benimkine benzeyeni 11.92 kg.

(link)

@Safa Arslaner

tbd: to be determined'in kisaltmasi. Belli degil, belli olmaz, duruma gore degisebilir falan tarzi bir kisaltmadir. Plazalarda pek sevilir.

Bende MTB bakıyorum, hevesinizi kırmak gibi olmasın ama Fuji çok iyi bir marka ama Türkiye distribütörü pek iyi çalışmıyor, Türkiye'de stok tutmak yerine Almanya'dan depodan getirtiyorlar, yani kendi ifadeleri bu İzmir'deki distribütörden...

Bir model gözüme kestirdim 1 ay mühlet istediler siparişten sonra, görmeden etmeden de alınmaz şahsen, eğer mağazada gördüyseniz tabiki alabilirsiniz... Bunun dışında Kıvılcım arkadaşımız Focus'u işaret etmiş, oda güzide bir marka, şahsen bende sipariş verdim Nisan 20 ye kadar söz verdiler teslimat için...

Son sözüm ise bisiklet piyasasını son 1 ayda gezmiş bulunmakla beraber, hiç bir bayi doğru düzgün üst grup bisiklet siparişi vermemiş, herkes kriz çıkacağından endişeli, yani bulabildiğinizle idare edeceksiniz veya Sedona Salcano gibi yerli markaların üst gruplarna yöneleceksiniz..

@Hakan Gencer

Teşekkürler. Ben zaten yazın alacağım. Beklemek sorun değil. 3 ay zamanım var. Sadece bu fiyata daha iyi bir alternatif var mı merak ediyorum. Ve bu bisikleti kullanmış bir arkadaş arıyorum. Kullanan birisinin bana yardım etmesi çok iyi olur. Türkiye seçimden yeni çıktı ortalık biraz durulur diye tahmin ediyorum.

ben canlısını gördüm yol bisikletine geçmeyi planlarken bu bisikleti almayı bile düşünüyorum gidonu ve hidrolik frenlerini saymazsak yol bisikletinden pek farkı yok rengi çok güzel içten kablolamada hoş olmuş fiyatıda yabancı top seller markalardan daha uygun.kadrolarınada ömür boyu kadro garantisi veriyorlar aklımı çok feci çeldi :)

Gültekin hocam şuan sen de benim aklımı baya bir çeldin şuan )) Görmeden pek alasım gelmiyor mersin de satan bayii de yok.. Ben de nedenini bilmediğim bir sebepten dolayı fuji hayranlığı var ondan görür görmez bisikletle aramda bir elektriklenme oldu )

Tapatalk mı ne ondan gönderdim

Umut hocam görerek almanızı tavsiye ederim ama güzel bi görüntüsü var fujinin tr piyasasında pek satıcısı yok malum ama yolunuz satılan bi şehre düşerse mutlaka bakıp alın selamlar

• Beğen
Tepkiler: Umut Tekin
@Umut Tekin

O elektriklenme biraz da fujinin fiyat politikasindan da oluyor. Ayni elektriklenmeden yasiyorum cunku :D kendi sitelerinden fiyat karsilastirmasi yaptigimizda fuji modellerin diger markalara gore Turkiye de daha ucuza satildigini goruyoruz. Ustelik bu fark azimsanamayacak derecede. Fuji stoksuz calisan bi firma ve bu da fiyatlarin sismemesi icin de bir etken. Hatta ciddi bir etken. Canli olarak gormemissiniz ama canli canli gordugunuzde gercekten daha da asik olacaginiz bir model. Gercekten kadro rengi donanimlariyla kendine asik ediyor :D Fakat tam bir fiyat/performans bisikleti isterseniz ve hidrolik disklerden vazgecebilirim derseniz 1.5 modeli gercekten cok memnun kalacaginiz bi model. Her iki modeli de canli gormus biri olarak malesef 1.5in kadro renklerinin o kadarda guzel oldugunu soyleyemem ;) Eger 1.1 e kadar cikabiliyorsaniz fiyat olarak bence gonul rahatligiyla alin ama birde Trek FX 7.5 e bakin derim. (bende 2.1 modelini alicam fujinin. İlerde yola gececegim icin cok yatirim yapmak istemedim) Sevgiler

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Uras bey açtığım diğer bir konuda beni fuji den baya bir soğuttular ) Bende benzer modellere bakmaya başladım. Şuan aklıma giren diğer bir bisiklet merida speeder t5 onun hakkında geniş araştırma yapıyorum ve benzeri trex fx5 specialized cirrus elite vb. Karşılaştırma yapıyorum ama açıkçası forum bazı konuların açıklanmasında yetersiz kalıyor. Bunu kimsenin doğru düzgün inceleme yapmamasına bağlıyorum. Yani t5 alan bir kaç kişi gördüm ben ama inceleme yok. Ben 3 milyar verip t5 alacağım onun hakkında roman yazarım forumda

Tapatalk

@Umut Tekin

Haklisiniz sizden de inceleme bekliyoruz o zaman :) Merida da cok sevilen bir marka. Ama ben olsam Trek alirdim :D

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

@Umut Tekin

Tiagra, yol bisikleti için orta seviye. 900 gramlık karbon kadrosu, yüksek profilli jantları olan bir yol bisikleti için yetersiz olabilir ama şehir bisikleti için gayet iyidir. Kaldı ki arka aktarıcı bir üst seri olan 105. Vites sisteminden yana endişeniz olmasın.

@Uras Cumhuriyet

Aldığım ürün hakkında elbet inceleme yaparım tabi ) Hele bir trek-merida falan alayım. Sayfalar dolusu inceleme olur )
Ya şimdi siz deyince fark ettim. Ben trex fx serisine sitesinden bakıyordum tüm fiyatları Euro cinsinden sanıyordum mesela trek fx 1290 Euro sanıyordum meğersem dolarmış. Şimdi merida t5'in yanına trek fx 7.5'de eklendi. Sanırsam birden merida yerine trek düşünür oldum.
Sayenizde uyandım bu duruma )
@Murat B.

Şuan Merida t5 ile Trek fx 7.5 arasında gidip geliyorum. Bu bisiklet hakkında tek sorun tiagra değil aksine o kadar önemli değil benim için ama gerçekten baktığımda piyasa da bu fiyata daha iyi modeller mevcut. Beni en çok soğutan hidrolik fren olması ve tur için uygun olmaması. O yüzden şuan Trek fx 7.5 ile merida t5 arasında kaldım. Specialized nedense soğuk kaldı bana. Focus Planet 4.0 beğendim gibi ama o da fuji gibiydi hem de lastiklerinden nefret ettim diyebilirim. Beni tur'da en rahat ettirecek sanırsam trek fx'dir. Özellikle İstanbul-Ankara turu yapan birisi vardı forumda bu bisikletle. Sadece Fiyatını euro cinsinden sanıyordum ondan uzak duruyordum ama durum farklıymış )

@Umut Tekin

Trek'in Türkiye'deki fiyatları € cinsinden diye biliyordum, emin misiniz 7.5FX'in 1290$ olduğuna? Focus Planet, baktığınız diğer bisikletler ile aynı türde değil aslında, aklınızı karıştırmak istemem ama Trek FX ya da Merida Speeder tarzı bir bisiklet arıyorsanız Arriba sizin için daha uygun olabilir.

@Murat B.

(link)
Burada 1000 dolar neredeyse ama Türkiye'de ki bayii de
(link)

Arada ki uçuruma bakar mısınız Allah aşkına anlam veremedim. Sanırsam ben yine Speeder t5'e döneceğim. Trek hayalim çabuk bitti. Arriba'ya baktım ama hakkında forumda pek bilgi bulamadım. Ben maceraya girmeyip, sanırsam klasikten gidip merida t5 alacağım. Şeytan diyor al yurtdışından 1000 dolara %20 vergi 1200 dolar ama işte olmuyor )

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Geri