Scudo Sports

FSA yol bisikleti fren bacaklarını kullanan var mı?

Eduardo Bianchi

Daimi Üye
Tepki
352
İsim
Eduardo Bianchi
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Colnago
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhabalar Forum dostları,

Yeni projem için yol bisikleti fren kaliper arayışı içindeyim.

FSA marka fren kaliperlerlerini kullanan deneyimi olan varsa paylaşmanızı rica edeceğim.

Fsa SL-K ve Fsa K-Force olmak üzere iki modeli mevcut.Satış rakamları çokta ucuz değil.

Fiyat - performans - kalite?

Teşekkür ederim,

Scudo
Carraro yol bisikletletimde gidon gidon boğazı sele borusu FSA marka gayet kalite ve şık duruyor ama fren bacaklarını hiç görmedim kullanan

• Beğen
Tepkiler: Eduardo Bianchi
Fsa gossamer kullanmistim tiagra dengiydi. Neden dusundugunuzu de belirtmemissiniz ama yerinizde olsam ultegraya yonelirdim. K-force dura aceden daha pahali. Fsa ekipmani yol bisikletlerinde pek yaygin degil genelde tt bisikletlerde goruyorum

@Serkan Mıstınoğlu

İlginiz için teşekkür ederim.
Aslında planım şu şekilde;Yeni toplayacağım yol bisikletime Camp.Potenza-Chorus ekipmanlarından oluşan bir set almayı planlıyorum.Chorus'un fren kaliperleri yerine acaba Fsa'mı kullansam diye düşündüm.Fakat arada bayagı fiyat farkı var.Deger mi / değmez mi düşüncesindeyim bu noktada.
Kullananlar var ise deneyimlerini aktarmalarını rica ettim.
Saygılarımla,

@İlkay Alpertonga Potenza ve Chorus birbirleri ile %100 uyumlu değiller (Ancak Chorus ile Record ve Super Record uyumlu). Vites kol ve aktarıcılarının aynı seriden olmasına dikkat edin.

Bildiğiniz gibi tekerleri çıkartmak için freni gevşetmek gerekiyor. Bunun mekanizması, Campagnolo'da fren kolunda, diğer markalarda fren kaliperinde. Bu yüzden Campy fren kaliperleri muadillerinden biraz daha hafif oluyor. Dolayısıyla ben olsam Campagnolo setli bisiklet toplarken başka marka frenlere pek bakmazdım.

@Murat B.

Vermiş olduğunuz bilgiler için tşk.ederim.
Potenza-Chorus set derken sadece fren bacaklarını Chorus almayı planlıyorum.Diğer aksamlar Potenza olacak inşaallah.

Saygılarımla,
İlkay,

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Geri