Millet toplanın ibretlik freni anlatıyorum.
Bisikletle gidiyoruz 40, 50, 60, 70 Allah ne verdiyse acımadan virajlara giriyoruz(viraj ağladı beh :islik

Fakat bi virajda fren telimiz kopuyor veya hidrolik fren hortumumuz patlıyor(galiba 5 km önce artizlik yaparak sollayıp 3 km fark attığımız garibim MTB'cinin bedduası tutuyor) heh nerde kalmıştık. Fren sistemi iflas ediyordu. Tam o anda YAALLAH nidasıyla sağ ayağımızı pedalla birlikte en alt seviyede tutuyoruz.(adım:1) sağ elimizle üst borudan sıkıca tutup üst boruya adeta tavuk gibi tünüyoruz.(adım:2) [sırtımız piskeletimizin sol tarafına dönük bu arada(iki bacağımız da sağ tarafta olacak ama hafif arkaya bakacak şekilde çapraz oturmalıyız ki sağ ayakla pedala yüklenelim sol ayağı pedalın altına daha rahat sokalım sağ elimizle kadroya iyi tutunalım!!! )] efendime söyleyeyim sol elle gidonu dengelemek için sol taraftan tutup, sağ elle üst boruyu kavrayıp, sol ayağı pedalın altına sıkıştırıp, sağ ayakla abanıyoruz sağ pedala.
[son ayakkabı tabanı eridiğinde, son sol ayak kırıldığında, son viraj alındığında insanoğlu bisikletin yenmeyen bir şey olduğunu anlayacaktır!!! (Bir yarıkkaş atasözü)]
Tüm bunları bir şans eseri sırasıyla ve virajdan çıkmadan yapıp da sağa doğru yüzüstü kapaklanmamayı başarınca azami derecede güvenli bir şekilde frenimizi yapıyoruz.(*Yapmayı isteyeceğiniz son fren.)
(**Belki de gerçekten son freninizdir.)
(***Yaparken çocuklara izletmeyin.)
(EVDE DENEMEYİN)
Saygılar. Sağlıklı frenler