Scudo Sports

frenlerim ötüyo yardımmmmmmm!!!!

bende pabuçları değiştirmek istiyordum ama dediğin gibi ötmesinden korkmuştum daha bugun değiştirdim hiç ötme falan yapmadı

Scudo
Baradine pabuç aldım 3 renkli olandan. Sadece lastiği kilitlediğinde çok küçük bir ses geliyor o kadar. Yani bisikletin durmasına bir kaç santimetre kala.Başka bir sorun yok.

bence pabuç ayarından
bende az çekmedim o sesleri pabucn tamamın değmesi erekiyo ya milim bile yamuk olsa yine başlıyo lanet ses
jantlar temiz diyorsun?
ben pabuçların ucunu biraz zımparalım daha sonra jantı temizleyip iyice ayar yaptıktan sonra bişey kalmyo ha temizledikten 1 saat kadar çtüyo sonra bitiyo ah disk frene geçtm kurtuldum:) bence en iyisi

benim tahmin ise jant tellerinden birinde gevşeklik olabileceği bu titreşime sebebiyet verir madem yeni takdırdın kontrol et celik jant kullanıyorsan ötme bu sebebeden de olabilirgenelde aliminyum lara göre daha cok ses cıkarıyolar

yeni papuç lar genelde öter.birde cila gibi yağ gibi bir madde deydimi?

Selam..

Frenlerden ses gelmesinin en çok iki nedeni vardır:

Birincisi papuçların temaz ettiği jant yüzeyine yapışmış papuç lastiği izi. Öncelikle bir yağ çözücü ( ama çeliğe ve alimünyuma zarar vermeyenlerden) ile jantını temizlemelisin.

İkinci neden papuçların yüzeyinin çok düzgün olmasından kaynaklanır. Yani fren papucunun janta temas eden yüzeyinin tamamı fren sıkıldığında janta aynı anda sürtünür ve jantta titreşime yol açar. burada küçük bir hile yapıp puçların yüzeyini bir falçata ile küçük ve narin çizikler açarsan (tıpkı fırıncının ekmek hamuruna attığı çizik gibi) sesin hemen kesildiğini göreceksin.

Bol pedallı günler..

Tolga..

muhtemelen jantlar fln yağlanmıştır bendede olmustu pabucları zımparalayın sonra jantı cifle ovun bol suyla durulayın sonra kurulayın birazda pabucları silin tamamdır (ben böyle yaptım oldu)

Arkadaslar benim bisiklette de arka frenler iğrenç şekilde ötüyordu. Öyle ki 20 metreden yaptığım fren önümdeki insanların kaçışmasına neden oluyordu. Büyükadada Sedona bayiliği de yapan Nihat Usta var. O jantı camsille neredeyse yıkarcasına ıslat kurumasını bekle kuruduktan sonra fren ötmesi kesilecektir dedi. Buna da janta sürünen yağ, çam reçinesi toz vs gibi şeylerin neden olabileceğini söyledi. Ki ben de sonra hatırladım. Büyük Tur'un tam 6. kilometresinde bir çam ağacı var bisikleti ağacaı yaslamıştım ve muhtemelen de oradan bulaştı. Kuruduktan sonra sesin tamamen kesildiğini gördüm. Size de rahatlıkla önerebilirim.

• Beğen
Tepkiler: antifb88
Benimde frenlerimden ses geliyordu. Fren papuçlarını kumladım geçti...:D

Geri