Scudo Sports

Frenlerde Sadece Ayakları değiştirsem yeterli mi ?

goktugX

Aktif Üye
Tepki
34
Merhabalar. Ben dün akşam itibariyle Kron XC 250 aldım. Bisikletçiden eve kadar ve evin yakınlarında da birkaç tur sürdüm ve frenleri değiştirmeye karar verdim.

Baradine 4 Mevsim pabuç alacağım, (link)

Sadece bunları değiştirmem yeterli mi ? Pabuçlardan iyi performans alır mıyım ? Yoksa fren sisteminide mi değiştirmem gerekir ?
Mesela Schimano xtr V almaya gerek var mı ?
Alsam yada almasam ne değişir frenlemede ?

Uzun yolda ve engebeli arazilerde sürüyorum. Bisikletin pabuçlarını değiştirsem, bisikletimin orjinal sistemini değiştirmesem çok gerekli mi bu fren sistemi değişimi ? Yardımlarınızı bekliyorum, Teşekkürler.

Scudo
Tavsiyem 1 hafta sür.Bak ondan sonra frenlerin durumuna.Pabuçları baradine yaparsan fren performansın artar.Şimdilik fren ayaklarını değiştirmene gerek yok. Shimano XTR V fren demişsinde onun fiyatından haberin var mı? :) Sırf 1,5 kron xc250 parası ediyor.O kadar para vermeye değmez.Bisikletinin keyfini çıkar.Aynı zamanda para biriktir.İleriki zamanlarda daha iyi bir bisiklete geçiş yapabilirsin...

• Beğen
Tepkiler: Ahsen Okyay
bende xc250 aldım ve aldıgımda dırek shimano fren sistemi taktı ama pahalı olanından değil şu 35 tl olanından . gayet güzel tutuyor ön freni boşa aldım sadece arka kullanıyorum yokuş aşagı ınerken baya iyi tutuyor

@Lütfü Ekşioğlu

Çok teşekkürler Lütfü Bey, sanırım sıfır diye frenler biraz tuhaf geldi, dediğinizi deneyeceğim, ilk ay bakımında değiştiririm bende, daha yeni çünkü :)

Bende Kron xc250 kullanıyorum
Frenleme performansı o kadar kötü olmaması lazım fren ayarlarını bi kontrol etmeni öneririm. ;)

@Onur07

Pek sürmedim aldığımdan beri, ama dün kırmızı ışıklarda durdum ( ayar yaptırmıştım alırken ) Fren yaparken ses geldi, bu normal mi bilmiyorum, yeni bir bisiklette öyle ses duymak tuhaf geldi. Yoksa frenler gayet iyi tutuyor

Sadece pabuçların değişimi iş görür fakat adi fren ayaklarının metali bana güven vermiyor. 419 u alır almaz fren setini acera V ile değiştirdim.Yani bacak değişimi sadece önlem.

Geri