Scudo Sports

Frenler Sürtüyor,ayarlıyamıyorum..Yardım!!!

can akıncılar

Forum Bağımlısı
Tepki
872
Bisiklet
Salcano
Merhaba Arkadaşlar.Dün arka lastiklere pabuç aldım,bugün takim dedim,baktım soldaki hafif hareket eden bacak resmen pabucu janta yapıştırıyor,sağ taraftaki(zincirin olduğu kısımda) teli gevşetince ayarlanabiliyor ama bu sol tarafı ne yapmam lazım,bir kaç vida vardı kurcaladım değişiklik olmadı,fren bacaklarıda shimano filan değil normal çin malı plastik ürünler,bacaklar mı ölü yoksa ben mi ayarlıyamıyorum(kaç yıldırda ben değiştiriyorum pabuçları,ilk defa böyle bir şey oldu)

Scudo
Bende de öyle bir sorun vardı ama benim sorun janttaydı sizde ki farklı bir sorun sanırsam.

Ayrıca sorununuzun çözümü de o pabucun kalın olması olabilir o takarken ki pulların birini çıkarıp deneyin belki olur ...

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
Kaptan Janttada hafif bir yamukluk var,bisiklet beni 3 4 ay idare etse yeterde valla bacak kaslarım gelişti her gün 10 km yapıyorum 30 km geliyor yol bana...Pabuç normal standartta daha incesini bulacağımı sanmıyorum...Bu arada pullu değil...

@can akıncılar

Sürtmeyen taraftaki bacağın üzerindeki yayı gerginleştiren civatayı(yıldız vidadır) gevşetirken sürten taraftakini sıkacaksın.Eğer kurtarmıyorsa sürten taraftaki bacağın arkasındaki yayı yandan serbest hale getirip bacağı çekmesi gereken yönde esnetip kuvvetlenrieceksin.

Not: bacaklar söylediğin gibi kalitesiz ise ayar civatalarını fazla zorlama anında kırılıyorlar direk yayı gerginleştirmeye bak.

ferhat abi gerekli açıklamayı yapmış bi çözüm daha var sürten bacağı yerinden söküp genellikle kadroda yay delikleri olur bacağı gerginleştirmek için bi üst deliğe takabilirsin :D

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
Geri