Scudo Sports

Freniniz patlarsa??

hödüxxxx

Üye
Tepki
5
Seyir halindeyken freniniz patladı ve ön frende bi sorun var bisikleti durdurmuyo.
Yanınızdada malzeme yok.Ne yapardınız?çözüm basit:D
fren telini bisikletin önündeki markasının yazdığı yere sıkıca dolayın:D
fren ortadan patladıysa koltuğun altında kadronun ters L şeklinde bi yeri var oraya dolayın:D
.ve giderken tele asılınca bisiklet yavaşlayacaktır:).En azından sizi eve götürür..

Scudo
Resimle açıklarsan daha fazla aydınlatıcı olabilirsin :)

@BMX_rider07

valla eski bisikletimde başıma gelmişti o zaman yapmıştım şimdi yeninin frenini patlatmayım:D

• Beğen
Tepkiler: furkann
@hödüxxxx

dogrusu dedıgıni tam olarak anlamadım ama sanırım gıderken frensız kalmaktan bahsedıyorsun. ben de sinto gıbı yaparım..

benim patladı geçenlerde (eee burda satılan 50 kuruşluk telle nolcak) kaldırıma çartptım bisikletin haşatı çıktı allahtan bana bişi olmadı burdnum kanamadı ama altın bayağı bi çizildi gözlük takamadım allah düşman başına vermesin

• Beğen
Tepkiler: furkann
@sinto

hiç olmadı, ayağınla fren pabuçlarına baskı uygularsın. ama tabi kafayı yarmaktansa pabuç yırtılsın, fren ayakları yamulsun.

Aynı olay yokuş aşşağı başıma geldi,Yokuş aşırı dikti ve sonu uçurum yol sağa devam ediyor.Yavaş yavaş iniyorum v frenlerimle.Sonra pat diye koptu ve bisiklet hızlanmaya başladı.O ölümcül 1-2 sn. içinde ne yapsam diye düşündüm ve baktım durulacak gibi değil atlayım dedim.Koltukta iyice geriye doğru kaydım ve arkaya doğru atladım.Birkaç sıyrıkla kurtuldum.İnanın öyle bir durumda yere ayak basmak arkaya ayak basmak felan insanın aklına gelmiyo...

@hödüxxxx

ben küçükken hiç fren kullanmazdım hep ayakkabı vardı ayakkabıyı direk tekerin oraya sokmuyorduk yavaşça dokunuyorduk duruyordu ama 2-3 hafta sonra ayakkabının altı eriyodu:D:D

@darkeyes

Merak ettim bisiklete ne oldu?
Uçurumdan uçmamıştır inşallah...:eek:

@hödüxxxx

Benim öyle bir ayakkabı parçalamışlığım vardır :D

Güzel bir spor ayakkabıydı ,yazık olmuştu

Zaten bisiklette 2 frenin birden 0 işlem görücek şekilde patlaması çok zor.. Ne ayakkabınıza zarar verin ne de üstünden atlayın yavaş yavaş gidin :) Yokuş iniyorsanız bir ayağınız yere bassın :)

Ben çok hızlı giderken frenim tutmadı derseniz ayakkabınızı tekere sürtmek yerine yere topuk kısmından yavaşça sürterek yavaşlamanız daha mantıklı bence :)

Çoçukluğumda ön frenmi vardı :)

arka olduğunda emniyetteydik :D

olmasada durdururduk nasıl olsa ;)

ya Allah diyip atlarım bisikletten:D

evet ya ayak freni..
ayağını arka lastiğe sıkıştırarak durmak..
şaşıyorum şimdi :)

1-2 sn. de hızlı karar verme yeteneği çok önemli bisiklet kullanırken..
zira ne kazalardan dönülüyor hergün İstanbul'da..

@sinto

Aynen , katılıyorum . Başa gelen çekilir . Allah düşmanımın başına vermesin :)

Geri