Scudo Sports

Frenin Hidroliği nasıl doldurulur?

Mücahit Kıvrak

Forum Demirbaşı
Tepki
130
Arkadaşlar hidrolik frenimin yağ doldurma girişi açıkken bilmediğimden frene bastım.. Biraz yağ boşaldı.. Bu mineral yağı nerden alabilirim. Fiyatı nedir? Nasıl yapılır? Kendim doldurabilir miyim?

Scudo
fren setiniz avid ise dot 5.1 diye bir yağ kullanacaksınız.erdoğanlar bisiklette var.shimano ise mineral yağ kullanmanız gerekecek,malesef onu nereden bulacağınızı bilmiyorum.

(link) burayı bi oku, kullanılan yağa bak :)

Birde bu fren hidroliğini ne kadar sürede yada km'de bir kontrol etmek yada yenilemek gerekir? Yeni aldığım bisikletimin üzerinde hidrolik disk fren var ve aldığımdan beri yaklaşık 300 KM yol gittim. Bu sürede frenlere hiç dokunulmadı ve hala taş gibi tutuyorlar. Bundan sonra hangi noktada frenlerime bakım yaptırmam gerekli?

• Beğen
Tepkiler: Mesut Dursun
Hidrolik frenim var, 1 sene hiç dokunmadan,1 sene kullandım. Zaten fren zayıflarsa takviye yağ istiyor demektir.

Başta da dediğim gibi önceden az bi sıkmayla tutan fren şimdi biraz daha fazla sıkınca tutuyor.. Içinde hava mı var yoksa yağ azaldığı için mi böyle....

• Beğen
Tepkiler: Ahmet ERTAN
fren kollarının marka -modeli ni yazarmısın
yardımcı olalım...

Ahmet bey öncelikle ilginiz için teşekkür edrim. benimki SHIMANO DİSK FREN AM4451 BEYAZ. olarak geçiyor.

Bende teşekkür ederim..

Benimki de scott aspect 30larda olan

tektro draco hidrolik disk mineral yağ kullanılıyor...

Ben yağ kaliperi açıkken bilmediğimden frene bastım. Biraz yağ çıktı. Şimdi daha çok sıktığımda tutuyor...

Şimdi içinde hava mı vardır? , ne yapmam gerekir eski haline gelmesi için...

Shimano Hidrolik fren yagı alacaksınız. Birde yağ doldurma kiti. Sistemdeki yağı boşaltmak ve yeniden doldurmak için ve özellikle hava yaptırmamak için bu kit şart.
Bu işlemi yaparken en önemli konu fren petlerini yağlamayın.Çok uğraşırsınız temizlemek için sonra..

Yada bisikletcinize başvurun.
Saygılar.

Vaktim yok video ekleyemiyorum. avid juicy 3 kullanıcısıyım. Verdiğim adresteki video benim çok işime yaradı. Belki bilmeyenlere de yardımı dokunur. Gerçekten güzel hazırlanmış. (link)

dot türü hidrolik yağları BP benzin istasyonlarında satılıyor 6 liraya.
Ben de eski frenlerimde kullanıyordum ve o şekilde almıştım.
Yağı tamamlama işi biraz zor,ortalık fazlaca kirlenebilir.Sokakta bir yerde yapmanızı tavsiye ederim.
Forumda birkaç yerde yağın tamamlanacağına dair konular vardı.

Arkadaşlar shimamo bmr 445 için castrol dot 4 yada dot 5 yağları kullanılabilir mi?

arkadaslar shimanolar için dot yaglar kullanılmaz erdoganlarda mineral yag var motorex marka 100ml olanı 20 lira gibi birseydi sitelerinde yok fakat arar konusursanız ellerinde mutlaka vardır. ayrıca shimanolar için blleding kit denilen hava alma yag basma kitlerinden kullanmanıza da gerek yok üstten yagı koyup kaliperden havasını alacaksınız eksilen yagı tamamlayıp devam etceksiniz. tekrar ediyorum shimanolarda dot yaglar kullanırsanız fren parçalarında oksitenme o-ringlerde çürümeye sebep olursunuz yeni fren almak zorunda kalırsınız.

• Beğen
Tepkiler: Ali Aktürk
Geri