Scudo Sports

Fren tercihi konusunda yardım

Hangisi

• V fren

• Mekanik fren

• Toplam katılım
    28

CENKERR

Üye
Tepki
0
İsim
Cenker
Bisiklet
Salcano
Salcano ng650 alıcam bu bisikletin hidrolik disk fren,mekanik disk fren ve V fren var
Genellikle bozuk yollarda turlarda yağmurda çamurda süreçeğim
V fren kötü bir seçim olurmu yoksa mekanik disk frenmi (hidrolik disk fren alımayacağım)

Scudo
Yol bisikletinde bile bir müddet tozlu yolda girince, balatalar jantı çiziyormuş gibi geliyor.

@TolgaU ben onun çok pahalı olacağını düşünüyorum arkadaş ng650 alıcak 700 civarına bide gidip 500-600 liraya fren seti mi alacak :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@CENKERR İkisinden hangisini istiyorsan alabilirsin, Paris-Dakar rallisine katılmayacaksan ikiside işini görür...Hiçbir problem olmaz...

v fren daha güvenilir bana göre daha kolay tamir edilebilir. pabuçlar güzel olduktan sonra.

@CENKERR Mekanik disk frene sakın bulaşma ! V fren başlangıç için ideal ilerleyen zamanlarda sende hidrolik disk frene geçersin.

v fren candır tabi iyi bir marka ve iyi bir papuç kombinasyonu ile kaldıki gürkan genç dünyayı geziyor bisikletle onda bile v fren var :)

• Beğen
Arkadaş V-fren'den korkmayın.Bisikletimde 105 papuçlar var.Çok ciddiyim eski bisikletimde hidrolik disklerden pek de farkları yok.Bastığım an'da duruyor.Mekanik nedense önerilmez hiç.Kullanmayan insanlar bile kötülüyorlar :D :D V iyidir, basittir, sıkıntı olursa kullanıcı halledebilir.

Bir şey merak ettim neden hidrolik disk fren almayacaksiniz?

+ olarak çamur demissiniz o zaman kesin md veye hd fren almalisiniz :harika:

Hidrolik frene güç yetmiyorsa, v-fren en uygunudur. Çünkü değişimi, bakımı vs. kolay. Benim pabuçlar bitti bitecek neredeyse, şimdi fren pabucu alacağım, yanına da bir adet pabuç biri bitince çıkartıp takacağım. 1 yılı geçkin yetecek bana. Hem de ucuz. Mekanik disk frende iyi fakat ona çok bakman lazım her sürüşten sonra temizlemen gerek.

• Beğen
@serdarkoc
Hocam bu önyergınızın nedeni nedir? Eğer çok kötü bi model değilse md ler gayet iyi frenlerdir hatta avid bb7 trp hy\rd gibi modeller normal hidroliklerden daha iyi olabilir şahsen ben de md kullanıyorum ve gayet memnunum

@Uptown Cyclist
benim pisletimin ön freni mekanik , çok ciddiyim çok işimi görüyor yolda bi basınca ön frene "hıyyyyyyvvvvcccccyjjjjjjjjjkkk" diye metalik bi ses çıkıyor ve korkutucu bi ses. Millet sağa sola kaçışıyor .Böylece korna masrafından da kurtarıyorum :D

• Beğen
Tepkiler: hasanwhite26
V fren önermem su birikintisinden geç fren gücü düşüyor bide frene basınca bildiğin korna sesi çıkarıyor :) bende mekanik disk fren kullanıyorum ayarları çok güzel yapılırsa gayet güzel götürüyor fren gücü olarakta hidrolik disk e göre hemen hemen aynı anca fark 2 frenide sıkarsanız hidrolik ön freni daha iyi yaptığı için çıkıyor bide mekanik disk daha sert hidrolik disk e göre

• Beğen
Tepkiler: İhsnn_zyvl
Geri