Scudo Sports

Fren teli hakkında

Batuhan Kara

Aktif Üye
Tepki
76
Arkadaşlar fren ve vites tellerinde kalite neye göre anlaşılır, geçenlerde bisikletçiye gittiğimde Shimano tel takalım frenlerin canavar gibi olur dedi, telin tanesi 7.5 TL olduğunu söyledi bende taktırmadan önce araştırmak istedim. Yani bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu arada baradine 3 renk kullanıyorum frenlerin tutuşu zaten çok sağlam anında kitliyo tekeri, fren kolundaki yumuşaklık ayarı için bahsetmişti onu..

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Scudo
Ben hep standart kullandim, bir fark da gormedim ama sizin bisikletcinin kullandigi normal telin ne kadar ucuz/dandik oldugunu bilmek zor.
Olabilecek sorunlar, cok esner dolayisiyla bir iki haftaya fren ayari yapmak gerekir, ama bir daha esnemez
Paslanabilir
Orgusu Bozulabilir

Kisacasi, 7.5 tl pek bir para olmadigi icin, normali de 3-4 tl olacak, takmaya degebilir. Herhalukarda telleri yaglayin, paslanmasin, asinmasin

Parasında değilim kalite olayını merak ettiğim için sordum tüm tel takımı değiştircem eğer mantıklıysa

Konu hort
Benim bisikletimde md fren var ön teker gayet güzel fren yaparken arka fren tam kitlendiğinde bile kol hala sıkılabiliyo (sora sistem sti kol) ön frende çok azken bu arkada çok olması uzunluktan dolayı telin esnediğini düşündürdü bana acaba esneme yapmicak kaliteli bir tel olarak ne önerebilirsiniz? Yalnızca arka almayı düşünüyorum

merhabalar
Bugün yeni fren pabuçlarımı takarken
Ayarlarını yapıyordum,
Pabuç janta sürtüyordu biraz geri çekmem lazımdı, bunu fren telini gevşetmek yerine

Doğru Adını bilmediğim fren kolunu gerdiren teli aşağıya doğru çekerek
Pabuçun janta değmemesini sağlayacaktım,

Bu işlemi bir çok kez uyguladğım için tel
İleri geri ileri geri derken bi anda koptu

Bu parça internette satılırmı-doğru adı nedir
Bu parça için fren takımını değiştirmem gerekirmi

Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

Bahsettiğim kopan teli fotoğrafta işaretledim..

Dosyalar

• A5646469-D27D-4692-B1F5-EA8C7ABDC646.jpeg
    A5646469-D27D-4692-B1F5-EA8C7ABDC646.jpeg
    26,1 KB · Okunma: 13
Geri