Scudo Sports

fren sesi...

nightkobe

Üye
Tepki
23
arkadaşlar bu kartuşlardan kullanan var mı,aslı bisikletin tavsiyesi üzerine aldım ama fren esnasında inanılmaz bir gacırtı çıkartmakta,tıpkı ikaruslar gibi:Dbu sesin bi çaresi olmadığını biliyorum,mecburen orijinaline bakıcaz artık.ses için tavsiyesi olan arkadaşların görüşleri değerlendirmeye alınacaktır:)alt resimdeki orijinal kartuşlar.değişmemin nedeni resimde de görebileceğiniz gibi içinde garip parçacıklar var,bu parçacıklar jantı çizdiği için,ne olduğunu nereden geldiğini çözemedim.

http://img710.imageshack.us/img710/8175/dsc05892i.jpg
http://img22.imageshack.us/img22/1253/dsc05898kj.jpg

Scudo
Bu Konu Hakkimda Fazla Bi Bilgim Yok Ama Bende Ayni Sorunla KarŞilaŞtim... EĞer Janta Ek Olarak Boya Atildiysa O Boyanin Kazinma SÜrecİnde Bu Ses Çikabİlİr...

Bende Tam Bilgi Sahibi Olmamakla Beraber Basıma Gelen Olayı Anlatayım.

Bende De Shimano Mekanik Disk Set Var Onlar Da Aynı Şekilde Fren Sıkıldığı Zaman Gacırtı Tarzı Ses Cıkarıyorlar. Bisikletci'ye Sormustum Balataları Parlatmışsındır İnce Bir Zımpara Ile Fren Yapınca Sürtünen Yöne 90 Derece Dik Sekilde Hafifce Yemeden Ciz Düzelir Dedi Bana Mantıklı Geldi Ama O Gün Bugündür Sökmek Nasip Olmadı Balatalarımı ;)

Aynı papuçtan bende kullanıyorum ilk aldığımda bende sinir olmustum ama zamanla alışyorsun hızlı giderken ses çıkarmaz genellikle duruş anında çıkartır
birazda janta alışması gerekiyor jant yanaklarını iyi bi temizlersen papuclarıda temizleyip ufak bi zımpara atarsan azda olsa faydasını görürsün

@semih26

kesinlikle haklısın,durma anında çok ses yapıyo,genelde çarşı içinde de 20km ortalamayla gittiğim içim her frene bastığımda ötüyo,bu da karizmayı yerle bir etmeye yetiyo zaten:D

Baradine pabuçların performansı çok iyidir. Çok uzun ömürlüdür. Bende ilk kullanmaya başladığımda tam durma anında ufak bir ses çıkartıyordu. Fakat kısa bir süre sonra janta alıştıklarında ses kalmadı. Sadace kullanmaya devam et. Aldığına pişman olmayacaksın.

bu balatalardan ses gelme olayı artık mistik birşey gibi oldu:) gelince geliyor gelmeyince hiç gelmiyor.. o zaman ikisini de normal karşılamak lazım (performansa etki etmiyorsa) :)

Merhabalar Baradine pabuçlardan v-break fren kullandığım zamanlarda baya kullandım ve hiç sorun yaşamadım(ses olarak)bence bunun 3 sebebi var
1-fren pabucun janta düzgün orantılanmamıştır(dikkat et sağ ve sol pabuçlar aynı andamı janta değiyor)
2-kullandığın jantın yapısından kaynaklanabilir(bugune kadar xt fren ayaklarıyla zac 19,alexrims xt16,ve mavic 317 jantlarda baradine pabuçları kullandım hatta en son xt fren ayaklarının kendi orjinal shimano pabucuylada sorun yaşamadım)buna dikkat et
3-son olarak ve bence en onemlisi(senin sorununa çözüm olabilir)jant yüzeyini temizle frenlerin janta değdi yuzey eğer çok siyahlaşmışsa bundanda yapabilir şayet ben her defasında o yüzeyi temizlerdim(belkide bundan bende hiç ses olmuyordu):)) Benim aklıma gelenler bunlar umarım yardımcı olabilmişimdir ve sende en kısa zamanda o sesten kurtulursun:))))

• Beğen
Tepkiler: erdem öncel
dandik kartuş babacım,alırken rengi bile garibime gitmişti,o ne öle askeri kamuflaj gibi:Dşimdi shimano taksam sesi keser biliyorum.jant rodi vuelta.

valla bu 3 renk baradineleri banada çok övdüler gittim aldım
ben begenmedim,3 renkte ses problemi kronik istisnasını görmedim
benim eski tektrolara geri döndüm,tutşu begenmedim baradinin

alıpta mutsuz olan ve kurtulmak istiyenler bana verebilir pabuçları :D baradine, avid ve shimano dahil birçok markanın pabucunu kullandım ve eğer çemberleriniz düzgün, boyasız(bazı modellerin derdi nedirde boyarlar anlamadım) ve temiz ise tutuş bakımından baradine-avid-shimano olarak sıralayabilirm

Ben Deore fren bacaklarıyla beraber 3 renkli baradine kullanıyorum çok memnunum. Hatta bu kadar iyi olacağını bilseydim çok daha önce alırdım. Tutuş çok iyi ayrıca o kadarda çok ses yapmıyor. Sadece durma anında çıkıyor o klasik ses.

arkadaşlar bendede var bu sorun ve zinciri yağlamamdan sonra olmaya başladı.
bunuda şu şekilde yorumluyorum. zincirden jantlara ve sonuç olarakta pabuçlara bulaşan yağ birşekilde frenlemeyi engelliyor veya bu şekilde gacır gacır ses çıkmasına neden oluyor.

fren pabuçlarını ve jantların temizlenmesini öneren arkadaşlara katılıyorum bu noktada.
bende güzel bir temizlik yapıp jantların yanaklarını yağdan arındıracağım. bu yöntemle büyük ihtimalle sorunun çözüleceğini sanıyorum.

yağ sabun artıgı sese sebeptır.ayrıca arkadaşlarda soylemıs papucun tam basmaması papucun ıcınde olagandan buyuk metal parcanın cıkması yıne ses yapar.ama ben baradıne papuctan ıslak ve sabun lekesı dısında oda ıkı uc frenlemede kesılıyor hıc ses duymadım.

Evet arkadaşlar jant yanaklarını ve fren pabuçlarını kuru bir bezle güzelce sildim, sildiğim bezde zaten simsiyah oldu yağ artıkları yüzünden.
Özelliklede vites dişlilerinin olduğu sağ taraftan damlayan yağ artıkları daha fazlaydı. Ama şu an frenler süper cillop gibi oldu gacırtı sesi gitti.
Eğer fren pabuçlarınız ile ilgili teknik probleminiz yoksa yerine oturmama, ayarsızlık vesaire gibi öncelikle bu basit bakımı yapmanızı öneririm.

bu kartuşlar çok kalitelidir aynısını arkadaşım kullanıyor 3. senesi bu sene o da ses yapıyordu ama bi zaman sonra geçti ordu çambaşından aşşağıya defalarca indi hala erime yok. (çok uzun ve dik bir yoldur 15 km belki daha fazla)

Bende v-fren kullanıyorum. Pabuçların bazen erken bitebilir yani içindeki metal parça erken dışarı çıkabilir. Bu şekilde fren yapıldığında jantı çizer ve zarar verir. hatta jantı sıyırdığı için frenleri değiştirsen bile oradan tekrar yapışabilir. eğer jant çok bozulduysa ince dişli zımpara ile oraları da düzenleyebilirsin. Ben ALHONGA pabuçları kullanıyorum. İyi durduruyor ve uzun ömürlü onları tavsiye edebilirim sana.

papuçlardan kaynaklanan bi durum bende cok kullandım bndede ses vardı alıstım suan trial kullanıyorum frenden ses cıkmazsa hareket yapamıyorum :D smdı bi parça var baradın tarzı kmsede yok ondanda süper ses gelıo :p

pamuçlar braz serttir yüzeyi braz zımparalamakta yarar olucaktır benc ejanta alıştığında zaten kavrayacak ve sesi kesilicektir

eğer jantta ve ya balata eğikse sıkışarak ses çıkarabilir bi kontrol et

Geri