Dün spd pedalları taktıktan sonra arka taraftaki frenleri değiştirdim. Stok olanlar çok güven vermiyordu zira . Aldığım yeni vfren pabuçları , platformlu ve değiştirilebilir kartuşlu model : Brakco m955vc : (link)
Ancak bu yeni frenler eskiye göre daha uzun ve daha etli :
(link)
(link)
Benim hatam sonradan youtube da bir videodan öğrendim şöyle ki ; fren pabuçları daha etli olduğundan janta sürtüyordu , ben de yeni frenleri geniş olan birer döner somununu çıkarıp , ince düz somunu bıraktım boyu kısalsın ve sürtmesin diye , meğerse gerek yokmuş , vfren üstteki gergi telinin vidasını gevşetip yavaş yavaş bırakırsak arada boşluk bırakılıyormuş - zaman kalmadı eve gidince bugün çıkardığım parçaları frenlere takıp yeniden ayar yapacağım :islik:
(link)
Olan parça :
(link)
Bunu çıkarıp ince olan somunu taktım buraya (acemilik)
Bu marka Baradine ile ayni zaten.bende shimano xt V frenli bisiklet var bi başka bisikletimde de bundan var.aralarında öyle uçuk bir fark yok diyebilirim
@TatanQa_tr
Aslında performans farkları yakın fakat 3renk pabuçlar daha sertti bu da fren koluna daha fazla baskı uygulamam demekti.Diyorum ya 11bin km de yarısı eridi.Karda olsun ıslak zeminde iyi performans verdi.En çok beğendiğim özelliği ise jant ıslandığında jantı siyaha boyamıyor oluşuydu (shimano dan çok çekmiştim jant lastik komple kömür gibi oluyordu)
xlc daha yumuşak tabi güç harcamadan durdurabiliyorum kartuşlu olması da ayrı güzel bittiği vakit ucuza değiştirilebiliyor