Scudo Sports

Fren Kolu

Scudo
V-fren kullanıyorsan deore yerine hassasiyeti daha yüksek olan Avid Speed Dial7 modeli var... fiyatı yaklaşık aynıdır deore ile... şiddetle tavsiye olunur...

Biey olmaki zaten vites fren kolun ayrılacak deore kol alırsan ... deore yerine avid alman daha iyi sonuç verir

Merhabalar ben bisikletimde bir kaç değişiklik yapacağım.
Alacağım parçalar bunlar;
Shimano Altus SL-M315 Arka Vites Kolu 8V
Shimano Altus SL-M315 Ön Vites Kolu 3V
Shimano Altus RD-M310 Arka Aktarıcı Siyah 6/7/8V
Ve fren koluna ihtiyacım var önerebileceğiniz var mı ?
Bisikletim Corelli Snoop 4.0 8 çark.
Telli fren var. Freni hidroliğe çevirmemne kadar tutar yada çevirebilir miyim?
Ve yeni alacağım Altus 8çark aktarıcıyıa uygun zincir nasıl bulabilirim?

Merhaba,

Viteslerde bir uyumsuzluk yok, sıkıntısız kullanabilirsiniz. Zinciri de 8li zincir diyerek aratırsanız rahatlıkla bulabilirsiniz. Hidroliğe çevirmek biraz maliyetli olacaktır. Hidrolik frene çevirmek için kadro ve maşanızın en başta uyumlu olması gerekir. İnternetten baktığım görsellerde bu yuvalar var ve bisikletiniz mekanik disk frenli. kısacası göbek, maşa, rotora ihtiyacınız yok. Bu yüzden maliyetin büyük kısmı gitmiş oluyor. İhtiyaç duyacağınız parçalar 2 adet kaliper ve 2 adet fren kolu. Bunları ayrı ayrı almanızı tavsiye etmem çünkü kablolama yapmak için alet edevat gerekli.

Fren kısmında ise ben Shimano fren kullanmanızı önereceğim. Avid, Tektro gibi frenlerin bir çoğu problemli. Avidler yağ kaçırması ile ünlüdür, Tektrolar da çok çok ince ayar ister.
Önerebileceğim fren setleri bunlar:

Shimano mt-200 (Diğer Shimano frenlere göre biraz daha ince ayar istiyor.)
Shimano bl-m445
Shimano br-m615 deore (Kendim kullanıyorum oldukça memnunum.)
Shimano br-m365 altus

Maliyet minimum 450-500tl bandında olacaktır. Eğer bütçeniz çok fazla değilse mt-200 tatmin edecek bir sistem. Bütçeyi 900-1000tl bandına çıkarırsanız deore fren setlerine bakabilirsiniz. :)

Bütçe max 700TL'ye kadar çıkabilirim ancak 400-500TL bandında alabiliyorsam güzel olur önereceğiniz sakın alabileceğim yerler var mı? Erdoğan bisiklet birisi önermişti ancak biraz bakınca memnuniyette sıkıntı yaşayanlar olmuş.

Erdoğanlar bisikletten gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirsiniz. Fiyatları uygun, kargo süreleri kısa ve paketlemeleri oldukça özenli. Memnuniyetle alakalı bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. Fren setinin dolumu yapılmış olursa çok güzel olur ekstra uğraşmazsınız. Bunun yanında Şişman bisiklet, Özceylanlar bisiklet ,Muratoğlu bisiklet ve House of bike den daha önce Alışveriş yaptım ve oldukça memnun kaldım.

Teşekkürler. Gitti gidiyor üzerinden Shimano bl-m445 ön arka set buldum ancak sadece arka fren kolu ve fren kısmı var sizce alınabilir mi?
Link atamadığım için APOLLOMOTOR satıyor %92 olumlu var sizce alınabilir mi ? 441 TL

Satış yapan yer bisiklet mağazası değil, daha önce de duymadım. O yüzden satıcı hakkında bir şey söyleyemem. Açıklama kısmında en küçük detay verilmemiş. Kablolama yapıldı mı? Dolum yapıldı mı? Belli değil. Açıkçası ben buradan alışveriş yapmazdım. Daha bilindik mağazalardan, dolum ve kablolama yapılmış şekilde almanızı tavsiye ediyorum çünkü dolum ve kablolama yapmak maliyetli. Kütahya da bunu yapacak pek iyi bisikletçi de yok.

Anladım o zaman ben tel sistemini daha kullanacağım. Bisikletin başka gereksinimlerini karşılayacağım.

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
iyi günler sram rival 2*10 set var ancak arka aktarıcı 20. vitese tam salmıyor ayarda sıkıntı yapıyor bisikletçiye gösterdiğimde kol değişecek dedi ancak karbon kol var fiyatlar pek makul değil bunun tamiri varmı acaba

Arkadaşlar merhaba,
Bugün paketçi çocuğun bisikleti ile kafa kafaya çarpıştık. Sol fren kolu yamuldu, geri düzeltmeye çalışırkende koptu. Bu koldan nereden bulabirim? İnternette araştırırken 3 parmak, 2.5 parmak falan bilgileri yazmışlar fren kolları için, bu anlama geliyor? Uyum problemi yaşarmıyım?
P10806-180355.jpgP10806-180348.jpg

@ordi her yerde bulunur. Bisikletçilerde vardır. Vites kolunda sıkıntı varsa set halinde al derim. Yoksa sadece sol fren kolu alacaksın.

Buda aynı işi görür.
(link)
Tektro bulamadım , çok bakmak lazım.

Dün bisikletçiden 40 TL ye tektro marka bir kol taktırdım ancak kol hem 2.5 parmak hem de fren performansını çok düşürdü. Bisikletin üzerinde olan koldan sadece yurt dışı (link) bulabildim. O da takım halinde satılıyor.aliexpresste de var aynı ürün. Sizce ne ve yapsam iyi olur.

@ordi hocam parmak olayı nasıl oluyor öğrenebildiniz mi? Fren boyu ile alakalı zannedersem

@ordi hocam parmak olayı nasıl oluyor öğrenebildiniz mi? Fren boyu ile alakalı zannedersem
Fren kolunun ele temas ettiği alanın uzunluğunu belirtmek için olduğunu zannediyorum. 2.5 parmak biraz dar gelirken 3 parmak ve 4 parmak olanlar daha geniş oluyor.

• Beğen
Tepkiler: celilyafes
Bisikletimde Alhonga hidrolik fren sistemi ve kolları var. Sadece kolları Shimano marka kollarla değiştirmek mümkün mü? Yağ dolumu ve hava alımı çok basit onlarda.

Geri