Scudo Sports

fren kolu temizlemede wd 40 kullanılabilirmi?

Tepki
18
Bisiklet
Felt
deore fren kolumdan ses geliyor kirlendiği için temizlemek için wd 40 kullanmayı düşündüm ama etkisini bilmediğin için yapmadım sizlerin (kurumuş ve kirli yağ)temizlemede kullandığınız kola zara vermeyecek birşey varmı? önerilerinizi bekliyorum

Scudo
@mfurkanates

Ses gelen ve temizlemek istediğiniz yeri tam olarak canlandıramadım fakat wd40 hem temizleyici hemde yağlayıcı özelliğe sahiptir.
Yağlama özelliğini unutmamal lazım keza rotorlara pedlere ya da pabuçlara sıçraması frenleri kötü eder. Dikkatli kullanmak gerekiyor.

koldakı ayar vidasından (deorelerde aletsiz ayar vidası var üstmodellerde olduğu gibi)oynayan kısımdan geliyor (link) kolun aynısı burda var gövdeye yakın kısımda bulunan ayar vidasından kaynaklı ses geliyor kirden dolayı

Siz onu bir bisikletçiye gösterin. Frenler önemli parçalardır. Tecrübeli değilseniz ellmeyin derim.

nevşehirde göstereceğim bisikletci yok mecburen kendim tamir bakım yapmak zorunda kalıyorum

kürdan bez falan derken bana kalırsa yapılabilir ama dediğim gibi rotorlara pedlere veya pabuçlara çok dikkat etmek lazım. Direk üstüne sıkmadan bez yardımıyla deneyebilirsin çok dikkatlice.

Geri