Scudo Sports

Fren hidroliği mineral oil

Tepki
19
Arkadaşlar merhaba,
Shimano fren grubu için hidrolik yağ araştırması yaptım ve malesef bisikletçilerde de mineral oil bulamadım. Dot ürünleri sentetik esaslı olduğundan mineral esaslı yerlerde kullandığınızda fren merkezi arıza görecektir. Castrol Fork oil motsiklet fren ve amortisör yağını buldum fakat bu ürün de kaldırılmış. Kadosan oto sanayiye gittim ve orada frenciler yağcılar ve amortisörcüler ile görüştüm malesef hepsi bir haberler. arabalarımızı da yağdan haberi olmayan kişilere tamir ve bakım ettiriyoruz. Bir yağcıya girdim ve mineral yağ sordum tabiki bilmiyor. Raftaki yağları kendim incelemeye başladım TOTAL LHM mineral oil diye bir yağ buldum. Mineral esaslı citroen marka arabaların fren yağı imiş. hemen satın aldım. 1 LT yağ 25 TL. Şuan bu yağı kullanıyorum ve bir sorun yaşamadım. Mineral esaslı yağ arayan arkadaşlar bu yağı kullanabilir.

Scudo
bu yağı daha öncede tafsiye etmişlerdi bende araştırma yaptım yabancı sitelerde bu yağı kullananlara çok rastladım hatta 2-3 gün içinde bende hidrolik sistemimde bu yağı kullanıcam kullanım sonrası görüşlerimi yazıcam ..

@Taner Rona

Ne oldu bir sorun yaşadınız mı?.Bende shimano'nun orjinal yağına çok para vermeyi düşünmüyorum.Sorun yaşatmıyorsa alıp kullanmakta fayda var.

shimanonun orjinal meneral yağını satabilirim ben aldığım zaman 1 litre almıştım yaklaşık 25 ml kullandım gerisi duruyor

XTR Dual Fren kolumda (Br M966) "TOTAL LHM mineral oil" kullanırsam nasıl bir performans alırım veya daha iyi bir mineral yağ markası önerebilecek konuyla bilgisi olan arkadaşlar var mı??
Acil cevap lazım.. İyi forumlar

Erdoğanlar Bisiklette, motorex ve maguranın mineral yağı vardı yakın zamana kadar, bir bakın derim...

@M.Cilasun Bayülgen

Peki Magura mineral yağını Shimano sisteme ilave ettiğimizde ileride sorun çıkarmaz mı? Tavsiye edebileceğiz mineral yağları nelerdir arkadaşlar?(Tabi uygun fiyatlı olanlarından..)

ben magura kullanıyorum ve erdoğanlardan motorex aldım ve menunum.üstelik shimano mineral yağ yerinede kullanılabilir arkasında da yazıyor zaten.Fiyat olarak 100 ml 20 tl ve bana mineral yağlara verilen para çok koyuyuor çok pahalı bence.

• Beğen
Tepkiler: Ercan Saygılı
Arkadaşlar, TOTAL LHM mineral oil 3 aydır kullanıyorum ve herhangi bir sıkıntı olmadı. Zaten yağlarda esas olan mineral yağ mineral ile sentetik yağ sentetik yağ ile karışabilir. Önemli olan sentetik ile minerali karıştırmamak tır. Viskozite endeksleri de fren yağlarında çok yakındır. sorun olmadan kullanabilirsiniz.

Merhaba,

Shimano'nun kullandığı yağ kırmızı renkte ve diğer muadil markalarınki (Castrol-Total) yeşil renkte. Bunlar karışınca sorun oluşurmu acaba çünkü fren haznesinde mevcut yağ durmakta ve üzerine ilave edicem. Budur korkum :)

freninizde hala bir sorun yoksa bu yağdan bizde çok var araba malum eski bir citroen olunca yağdanda kasayla alıyorsunuz freninizde halen bi sorun yoksa frenlerime lhm den koyucam

Arkadaşlar Total LHM Plus yağını kullanmaya karar verdim. Alıp "bleeding" (yağ enjekte) olayını yaptıktan sonra performansını ilerleyen zamanda görücem. Viskozite oranları ((link)) ve yurt dışında da kullanımından karar verdim bu yağda.

@puppetmaster

Farklı markaların mineral yağları saf olsa birbiriyle karıştırmak da sorun olmazdı. Fakat her üretici, yağın fiziksel özelliklerini iyileştirmek için birtakım katkı maddeleri kullanırlar. Bunlar da üreticiden üreticiye değişebilir. Ayırdediciliği sağlamak için de farklı renklerde üretilirler.

Hangi marka yağın içinde ne gibi katkı maddelerinin olduğu bilinemeyeceği için de prensip olarak farklı marka yağlar birbiriyle karıştırılmaz. Çünkü bu maddelerin birbirleriyle nasıl etkileşeceği, sonuçta da karışımın fiziksel özelliklerinin daha kötüye gidip gitmeyeceği, hatta koyulan sisteme zarar verip vermeyeceği bilinemez.

Aslında bu bütün yağlar için geçerlidir. Arabanın motorunda Mobil bilmemne yağı var da değişim vakti geldiğinde Shell bilmemne kullanmak istiyorsan, eski yağı akıttıktan sonra önce yeni yağla bir tur yıkama (Flushing) yapıp (Yani tam kapasite doldurup motoru bir süre çalıştırdıktan sonra bu yağı da akıtıp eskisinin sistemden iyice atılmasını sağlayıp) yeniden doldurmak gerekir. Tabii kimse bu ekstra maliyetten hoşlanmayacağı için yıkama işleminin lafı bile edilmez.

Fakat Total LHM'nin fiyatı çok makul olduğu için bu yıkama işleminin maliyeti de çok düşük olacaktır, kesinlikle yapmanı öneririm. Yani kırmızıyı iyice akıttıktan sonra yeşili bir uçtan verip öbür uçtan bir süre akmasını sağlayıp, hatta el becerine güveniyorsan ve keçelere zarar vermeyeceğinden eminsen kaliperlerin pistonlarını da çıkarıp sistemi eski yağdan komple arındırmalısın.

Ben de neredeyse bir sene önce LHM'den bir şişe aldım, ama kullanmak kısmet olmadı. İlk tam bakımda kırmızıdan yeşile geçeceğim :)

Teşekkürler aydınlatıcı bilgiler için. Fren hidroliğinde adım adım bilgilerle donanıyorum böyle yazılar paylaşıldıkça :in:

bence kesinlikle orjinal yağ kullanılmalı çünkü sistemin nasıl tepki vericeğini bilemezsin ve frenlerine zarar verebilir. İç aşınmalara neden olabilir

Arkadaşlar,
Bu yağı neredeyse 8 aydr kullanıyorum ve benimle birlikte birsürü arkadaşım da aynı yağı kullanıyorlar. Bir sorun yok hatta orjinal shimano yağı da boşaltmadım. Makina mühendisi ve işim gereği de hep iş makinaları hidroliği ile ilgilendiğim için aynı endekste yağlarda sorun olmaz. Sıkıntısız kullanabilirsiniz. Totalin yağı kesinlikle shimanonunkisinden kalitelidir. Fiyata aldanmayın. Shimano da bu yağı kesin ya mobile yada elfe yaptırıyordur. Kırmızı renk zaten genelde ELF yağlarında var. Sorun yok TOTAL e devam.

selamlar.

Geri