Scudo Sports

Fren Diski ve Arka Rublenin Bazı Bölgeleri Pas Tutmuş?

Tepki
42
Bisiklet
Kron
İyi akşamlar.

Bugün farkettim, ön diskin balatanın sürttüğü yer değil de, alt kısmı pas tutmuş bir kaç bölgede. Ayrıca arka rublede de pas izleri var. Sizce neden olmuş olabilir ve WD-40 ile bu pas lekelerini çıkarabilir miyiz? Bisikleti evde muhafaza ediyorum ve kuru tutuyorum. Ayrıca Zefal Pro lube yağ kullanıyorum zincirler için. Daha iki gün önce wd-40 ile temizlik yapıp, temizledim.

Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

Scudo
rotora wd40 ile müdahale edersen frenin perte bağlar, bide temizlemek için uğraşırsın. Balata spreyleriyle bi dene derim ben..

@Deniz Kaldırımcı

Dediğiniz gibi araştırdım ama Würth gibi balata spreyi ürünleri de az oranda yağ içeriyormuş. Bu pası nasıl geçireceğim yav? Balata değmeyen yerlerde olduğu için sürtünme ile gitme imkanı da yok.

diski söküp wd40 ile istediğin şekile getirmeye uğraştıktan sonra bulaşık deterjanıyla yıkarsan bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. balatalara bulaştırmamalısın ama. söküp temizlersen sonrada bulaşık deterjanıyla iyice diski yıkarsan halledersin. bulaşık deterjanı için ucuz ve çabuk kullanulabilen bişeydir.

Paslanma çok nornal, balataya değdirmeden(lastikleri söküp, wd40 la temizle, ya da pas sökücü spreyler var, onları uygula sonra sert skoçbıraytla ov, takmadan öncede bezle sil. Suyla durulama. güzelce sil. Balataya gelen yerler zaten paslanmamıştır. Oraları hiç işlem yapma.) balataya gelmeyen kısmı temizle.
Yağmur çamur gezeceğin zaman öncesi ve sonrasında da yalandan baltaya gelmeyecek şekilde yağlı bezle yokla.

Rubleyide rağsız bırakma, koruyucu bir film tabakası üzerinde hep kalsın, özellikle kullanmadığın zamanlarda.

@Levent_K

Teşekkürler. Hemen deneyeceğim. Genelde dediğim gibi rubleyi yağsız bırakmam ama toz, pislikten dolayı yağ özelliğini çabuk kaybettiği için böyle oldu galiba. Daha doğrusu kirden yağ kalmadığı için olabilir.

@Ömer

Hocam maalesef tecrübe sahibi değilim bu konuda. Alet çantası alacaktım, bizim alt sokakta oturan arkadaş bisiklet konusunda benden daha bilgili. Onunla beraber ben de öğrenecektim ama şu an için o iş yalan oldu maalesef. Kendisi şehir dışında olduğundan dolayı uğrayamıyorum da. :)

Geri