Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

fren ayakları hakkında

engin güner

Forum Bağımlısı
Tepki
703
bisikletimi servisi olan yere götürdüğümde kendimi ilkin kaz hissettim :boese157: yolunacak bir kaz
fren ayaklarım plastik bunların alümünyüm olanla değişmesi gerekiyormuş neden diye sorduğumda daha güzel duracağını söylediler malum fiyat dedim ebe nikahı fiyat dedi bende elimde o parçadan olduğunu söyledim yenisi diye tutturdu değiştirmeli isem neden plastik ayakların ne sıkıntısı var :boese157:

Scudo
Bisikletimi servise götürdüm. Kendimi kaz gibi hissettim. Yolunacak bir kaz. Şimdi gelelim olaya…
Fren ayaklarım olduğu yer( pabuçların bağlandığı gövde ile temas kuran her iki taraftaki parça) plastik. Bunların alüminyum olanla değişmesi gerekiyormuş. Neden diye sorduğumda daha güzel duracağını söylediler. Elimdekilerin sağlam olmadığını belirtiler. Bunun üzerine fiyat dedim ebesinin nikâhı fiyat dedi. Bende elimde o parçadan olduğunu söyledim. Onlar yeni parçanın takılması gerektiğini söyledi. Eğer değiştirmeli isem neden plastik ayakların ne sıkıntısı var. Çabuk mu arıza yapıyorlar.

Plastik olduğuna göre cantilever fren olduğunu düşünüyorum. Takacağı modeller eğer v-fren ise, daha iyi tutacaktır büyük ihtimalle.

Daha iyi tutacak demeyelim de fren kollarına daha az uygulanan kuvvetle daha rahat frenleme yapacaksınız demektir.

(link)
(link)
biraz geç oldu elimdeki demir parçalar bunlar
üzerinde bunların plastik olanı var sizde değiştirmek gerekir mi

@engin güner

Plastik esneme yapabileceği için ondan değiştirmenizi önermiş olabilir. Daha güzel durmaz daha iyi olur. Ama plastik fren bacakları ben hiç görmedim duymadım olmasıda biraz saçma çünkü ciddi yüklere maruz kalan bir parça. Ha plastik kaplaması vardır adam toptan plastik sanar o ayrı ama bilemiyorum yani.

Üzerinde olanlarıda bir çekseniz tam olucak ;)

(link)
(link)
üzerindekilerde bunlar biraz net değil ama içerisinde elbet demir parçası vardır ama içini sıyırıpta hiç bakmadım

@engin güner

Yani size kalmış birşey şuanda Doğu arkadaşımızın dediği gibi. Şuanki kullandıklarınızın performansından memnunsanız bırakın, aynen devam edin. Ama o çamurluk freni biraz rahatsız eder gibi geliyor bana...

• Beğen
Tepkiler: Doğu Biçer
peki çamurluklara bir işlem uygulamam gerekir mi bazen sürtme sesi galiba çamurlukdan geliyor

@engin güner

Değiştirmeyeyim ama çamurlukları düzelteyim diyorsanız eğer, gördüğüm kadarıyla bağlantı yerindeki vida yerinde biraz aşağı yukarı oynama payı var. Onu çamurluk tekere yaklaşacak şekilde en sona dayarsanız fren hiç yoktan biraz daha rahatlar. Freni sıktığınızda ne kadar değiyor ediyor, nerelere sürtüyor onu göremiyoruz tabiki ama eğer çamurluk metalsa biraz da eğip bükerek frenlere yer açabilrisiniz.

• Beğen
Tepkiler: engin güner
yarın çamurluk bağlantı yerlerinin video ve fotoğraflarını çekebilirsem buraya koyarım çamuruluk plastik :)

Geri