Scudo Sports

Freehub çatladı

Cnc torna tezgahlarinda bu tip parcalar yapilabiliyor fakat 3d ortaminda taranip parca basma islemlerinde tek parca icin nasil bir yol izlenir o konuyu musait bir anda tornacilara gidip danisacam abi bende merak ettim bu meseleyi :)

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Scudo
@Murat Cömez
Kaynak düşünüyorsunuz. Benim bu konu hakkında bilgim yok. Başka kişilere karşı yazdıklarınızdan dolayı cevap vermeye çekiniyorum ama yine de bir faydam olur diye hatta olsun diye zamanında denk geldiğim bir şeyden bahsetmek istedim. Bu forumda bir mesajda gördüm. Çelik ya da alüminyum bisikletin kaynağının tutmadığından veya tekrar kırıldığından bahsedilmiş. Doğru mu yanlış mı bilmiyordum. Ben kendi çelik bisikletimin kırılan maşasını kaynattırdım ve eskiden kullandığımın 2 katı hoyrat kullanmama rağmen kırılma kopma zorlanma olmadığını gördüm.10 senedir de aktif kullanılıyor. Ayrıyetten başka alüminyum kasa ve metal parçaları kaynattırdık, yük taşıma malzemeleri bunlar. Ve daha da sağlam oldu. Bir akrabam doğalgaz kaynakçısı. Şu uluslarası boru hatları var ya onu kaynatıyor. Her şeyin ayrı bir kaynağı olduğunu, ayrı bir malzemesi olduğunu söylemişti. Sizin kullandığınız o parçayı işin ehli kişi uygun araçla kaynatırsa pürüssüz kaynar ve sağlam olur. Olmayacak bir şey değilmiş. Sanayide de bu işi yapacak kişiyi bulmak zor olmazmış. Ama performans konusunda beklentinizi karşılar mı bilmem. Ben gayet amatör biriyim. Benim bisikletimde farkı anlamadım. Sadece daha sağlam olduğuna emindim. Merdiven inip 20-30 cm yükseklikten hiç önlem almadan atlıyordum. Kaynak yerinde tık yok. Belki dediklerime katılırsınız belki karşı çıkarsınız bilmiyorum ama ben olsam o kaynak türünün ne olduğunu ve en iyi kimin yaptığını bulup kaynattırırdım. Zaten bisikletime yaptırdım:)

• Beğen
@kadir karakaya
Tesekkürler cok güzel yazmissiniz, kadroda kaynak islemi herkesin keni istegine bagli birsey buna bir sey diyemem tabiki ama freehub konusunu inan ben almanyada bunu kaynak yaptiracak yer bulamadigimdan, daha dogrusu biraz daha arasam kesin bulunur da ben fazla üzerine düsmedim ve haftaya türkiyeye gelecegim icin belki türkiyedeki arkadaslar yardimci olur hal ederim diye actim.

Bu parca aluminyum oldugundan kaynak türüde aluminyum kaynagi olmasi gerekiyor ama benim asil amacim aslinda tornada yenisini yaptirmak ve bunuda burada kimse yapmiyor malesef. TR de inaniyorumki bunu yapacak usta kesin var ama ben bilmedigim icin sizlerden bu konuda yardim istedim.

Lutfen yanlis anlamayin, mesajim yine agresiv olduysa af ola, kesinlikle kirici olamk gibi bir niyetim yok. Konuya istediginiz zaman hic cekinmeden yazabilirsiniz.

Diger sinirlendigim mesajlarda bir insana 2-3 defa sizin söylediginizle alakali degil ben öyle istemiyorum denirse ve o kiside illaki karsindakini salak yerine koyar ve israrla cikma satan ülkeler var italya gibi falan diye sözler ederse artik bende müsadenizle sinirlenirim.
Sizce mantiklimi Bir parca aramaya Italyaya git ve benzini, Hoteli, arstirmasi, yeme, icme bisiklet parasini gecsin ama ben o parcaya freehubu aldim diye gururlan. Bu nasil bir öneri ve neyin kafasi, sonrada ben sinirlenince arkadaslari yada bana gicik olanlar gelsin neden agresif yaziyorsun sana böyle yardimci olmazlar ve cevapta vermezler desin. Bana yardimci olanada tesekkür ederim olmayanada, bana cevap verenede tesekkür ederim vermeyenede.
Ben bunun cözümünü torna yada kaynakla bulabilirsem bulurum bulamasam ac gözlü degilim, jant setini ya birisine hediye ederim yada cöype atarim hic umrumda olmaz. Ben öyle uc bes kurusun pesinde degilim ama cikmasi olsun yenisi olsun bulunmayinca insan kaynak yada torna yolunu seciyor ve oda olmasa tek care göbegi desitirme yada birine hediye etmek olur ki hediyeye duyunca bana gicik olanlarinda hemen abisi olurum nede olsa ucunda karbon jant seti var. :)

Murat bey benimde bir onerim olacak.malzemeye aliminyum demissiniz ama genede oneri olarak aklinizda bulunsun.benim leptobun ekran ayaklari kirilmisti.kapatip acilma isini goren ayaklar..metali sanirim demir olsa gerek..velhasil cok ince ve kucuk parca oldugu icin kaba bir kaynak yapilamazdi bende taki isi yapan ustaya goturdum.onlarda dayanimi cok yuksek kaynak karisimlari oluyor..eriyik gibi catlagin icine akiyor..tekrar soyleyim aliminyumda ise yararmi bilmiyorum..argon gaziyla alu kaynak yapildigini biliyorum..ama bu parca cok deyatli bir parca.alu kaynak yapilsa tekrar yiv acilmasi lazim.isin acigi nokta atisi bu isi bu kisi yapar demek zor..direk alu kutukten cnc tornada yapilir..ama cizimiydi operatoruydu birde kucuk bir is olunca pek ugrasmak istemeyebilirler..birinci derece akrabam cnc operatoru kendine bir sorayim bakalim ne diyor..

• Beğen
@Murat Cömez
Siz kimsiniz de forumda size yardımcı olmaya çalışan insanlara bahşiş göndermek gibi terbiyesizce bir üslüp kullanıyorsunuz. O kadar çok paranız varsa malzemeyi araştırın 50-100 euro arası Campagnolo freehub dolu, çeşit çeşit.
İmzanıza imzamı atıyorum ve hızla konuda uzaklaşıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ozz
@Ceyhun Özkan

Şaka yapıyorsun herhalde?

Kaynak iş görür fakat ne kadar uzun vadeli olur muamma.

Kaç paralık bir parça bu? Bence yenisini alın kafanız ağırmasın.

@Eser Sevinç

Arkadasim yazilanlari okurken baska seylerle lutfen meskul olma ki anlayasin.
Israrla parcanin bulunamadigini, bu yuzden tamir yontemini arastiriyorken , yirtik dış lastikten firlamis şamrel gibi ,bir Super kahraman edasinda , polat alemdar şiddetinde atar yapiyorsun. Turkçede kinaye, ima gibi kavramlar var bilir misin? Bir seyin imkansizligina isaret eder.
Misal "_ Bu mahalle takimi Real Madrit'i yenerse bende elimi keserim" gibi. . . Bu sozu eden kisi burada ne elini kesecek kadar psijkopat, nede o mahalle takimi Real Madrid'i yenecek kadar iyidir.
Bence sen kimsinde gelmisin burda kendi algiladigin kisitli anlamlar ile hesap soruyorsun?
Forumda hem sazan, hem Polat Alemdar tipinde insanlari istemiyoruz.

"Sen o freehub u bul 50 euroya benden sana temiz bir 20 bulgar levasi calisir."
Oldu mu simdi ? Hadi bakim

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@mariokaldato
Arkadaşın o parçayı kaynattırıp verimli bir şekilde kullansın, benden arkadaşına ve sana tamamı 1'er tl den olmak üzere tamı tamına 20 tl bahşiş. Sizinkiler olduysa bu da olmuştur.

• Hahaha
Tepkiler: mariokaldato
@Eser Sevinç
Patron yok bilader sonra gel

@mariokaldato
sen al bu bahşişi patrona da söyleme sende kalsın, elinden kapar yoksa

• Hahaha
Tepkiler: mariokaldato
@Eser Sevinç
Ya kusura bakma sevgili kardesim. Sadece takiliyorum sana , forumda boyle atarlanmalar nasil insani geriyor diye bir simulasyon yaptim. Lutfen kusuruma bakma :)

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
@mariokaldato
Atarlanma değildi aslında benimki, Murat Cömez arkadaşımızın kendisine yardımcı olmaya çalışan insanlara takındığı sert tavır biraz rahtsız etti açıkçası beni. Bende de hata var dikkat etmedim freehub modeline, shimanodur diye yazdım geçtim. Campagnolo dan da hiç anlamam ama o parçayı kaynak iflah etmez, o yüzden kaynakla uğraşmayın direk parçayı değiştirin demiştim. Hal bu ki bu yardımı da bahşiş için de yapmamıştım :)
Neyse saygılar sevgiler.

@Eser Sevinç
Oldu bence :)
@Eser Sevinç
Dışarıdan bakınca anlık bir sinir ve öfkeyle parlamış, yazılan bütün yazıları okuyacak kadar sabırlı olamamışsın, okusan da anlamamışsın gibi görünüyor. Hatta ben de aynı şeyleri okudum ve sakin bir garipseme aldı çehremi ama açıklamasını da okuyunca sonra anlamlandırdım. Daha sonrasında sizin yazınızı okuyunca Murat Beyin yazısını okuduğum gibi aynen şu simge :kahve: gibi kahve elimde sakin bir şekilde Allah Allah garip dedim. Öfkeli gibiydiniz. Dışarıdan biraz farklı anlaşılabiliyor yazdıklarımız.

@OmerKa
En az konu sahibi kadar ciddiyim.

WhatsApp Image 2023-08-27 at 22.01.58.jpegArkadaşlar merhaba fotoğrafta görüldüğü üzere jant freehub'unun ucunda böyle bir çıkık vardır. Hazne aşındığı için bir dişli çıkarırken kargaburnu gerekti, pense oraya geldi ve bunu yaptı. Ben ise tamir etmek istedim ve bir milyoncu markette bulduğum baybond 504 metal yapştırıcı olan yapıştırıcıyı aldım ve denedim.

WhatsApp Image 2023-08-27 at 22.02.16.jpeg

WhatsApp Image 2023-08-27 at 22.01.58 (1).jpeg Ve yapıştırıcının iyi kaynaması için bu şekil bir çözüm yapmaya çalıştım. Freehub diyelim ki tuttu, yapıştırılmış bir şekilde kullanmam sağlıklı mıdır sizce yani yolda bırakacak cinsten bir problem yapar mı sonradan ? Jant campagnolo zonda eğer değiştirmem gerekiyor ise kendi freehub haznesinden mi almam gerekiyor yoksa muadil shimano için olanlar olur mu, muadil olarak tam uygun olacak freehub modeli bilen var mı ? Çünkü campagnolo'nun kendi parçaları biraz pahalıya geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Kaynak yapanı gördüm ama sonuç alamadı malesef. Muhtemelen yapıştırıcı da işe yaramayacak.

@Aakinci06900 Kırık kısım açı olarak ne kadarlık kısma geliyor? 90 derece civarı bişeyse kaset kapağı yine monte edilebilirdi, bir sorun yaşamazdın. Ama şimdi yapıştırıcı kalıntısından dolayı kaset kapağını vidalayamayacaksın oraya. Yapacağın şeyi söylüyorum. Rublenin freehub body'sine geçtiği kızaklar var ya. Onların karşılıklı 2 tanesinin yüzeyini ince zımparayla temizle, 3'eer damla Loctite sür, sonra rubleyi üstüne geçir ve üstüne bişey koy ki bassın, yapışma sağlam olsun. Bu şekilde rublenin ömrü kadar kullanırsın.

@Aakinci06900 Kırık kısım açı olarak ne kadarlık kısma geliyor? 90 derece civarı bişeyse kaset kapağı yine monte edilebilirdi, bir sorun yaşamazdın. Ama şimdi yapıştırıcı kalıntısından dolayı kaset kapağını vidalayamayacaksın oraya. Yapacağın şeyi söylüyorum. Rublenin freehub body'sine geçtiği kızaklar var ya. Onların karşılıklı 2 tanesinin yüzeyini ince zımparayla temizle, 3'eer damla Loctite sür, sonra rubleyi üstüne geçir ve üstüne bişey koy ki bassın, yapışma sağlam olsun. Bu şekilde rublenin ömrü kadar kullanırsın.

Kaset kapağı kapanıyordu fakat yolda olası bi sorun çıkartması beni telaşlandırıyor, biraz bekledikten sonra zımpara geçeceğim, bu yapıştırdığım şekilde de idare eder mi ?

nerenin kırıldığı resimden tam anlaşılmıyor. Ancak lazer kaynak uygulaması var hassas kaynak yapıyor.

Geri