Scudo Sports

Fransalı bisikletçiyi öldürene sadece para cezası

Taksirli suçlar para cezasına çevirilebiliyor ama insan hayatının bu kadar ucuz olması üzücü. Bu arada 38000 lira sadece devlete ceza olarak ödenecek miktar. Bunun dışında bisikletlinin ailesi tazminat davası açarak büyük bir tazminat alabilirler. Yanlışım varsa düzeltin.

Scudo
@mehmetlevent
doğrudur, ancak o yıllarda
savaşlar,
hijyen problemi,
tıbbın yetersiz kalması,
cehalet,

vardı.
bebek ve çocuk ölümleri de tıp dünyasının çaresiz kaldığı vakalardı.

Dünyada kendi neslini tüketmek için uğraşan tek canlı türü sanırım biziz. Hızlı nüfus artışı oranlarına bakma sen.
Kaynaklar tükenince kitlesel ölümler gerçekleşecek maalesef.

@hlksnrr

Sadece bu olayda değil ölümlü bir çok kazada verilen/alınan cezalar böyle. Hukuk sistemi farklı çalışıyor. Hukukta kısasa kısas olmuyor maalesef. Ölenin bisikletli olmasının önemi yok, kaldırımda yürürken ezilen yayalar var.

Şu karari verenlerin hic mi vicdani yok?Hic mi cocuklari,sevdikleri yok?Baslarina ayni olay geldiginde ayni karari verebilecek yuzsuzluk ve vicdansizlikta olabilecekler mi acaba?
Hani Neset Ertas "Adaletin bu mu dunya" diyor ya ah dunya,ah ulkem adaletin bu mu ulkem?

Niye bu kadar büyütüyorsunuz !

Türk Ceza Kanunu BU CEZAYI öngörüyor bu KANUNLARI KOYANLARI, SEN ben BİZ SEÇİYORUZ garibanı SENİ beni korumuyorsa iplemiyorsa ve halen medet umuluyorsa bu SENİN benim bizim hatamız.

Bu ülkede bisikletli de öldürülür araç sürücüsü de yaya da ve hatta polis bile öldürülür suçlu/katil cüzi miktarda ceza alır yada almaz 1 haftaya unutulur gider bizim de çenemiz parmaklarımız yorulduğuyla kalır..

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@mywashere
1 hafta sürmüyor hocam 20 saniye, sıradaki haber gelene kadar.

Emniyet şeridinde gidene arkadan çarpıp öldürmeyi taksirli suç olarak kabul etmek de ilginç.

Beterin beteri var diye boşuna dememişler, bisikletli adama arkadan çarpıp öldürüp bi de üzerine arabasının hasarı için aileyi mahkemeye verenler var.

Muz cumhuriyetine hoşgeldiniz

• Beğen
@kobalamin
Var sevgili arkadaşlar, muhtemelen hepsinin çoluğu çocuğu ve sevdiği var ve eve gittiklerinde çocuklarını, torunlarını her neyse kucaklarına alıp seviyorlar. Bahsettiğiniz anlamda bir vicdanlarının olduğunuysa hiç sanmıyorum. Bu çoluğa çocuğa ne öğretiliyor, değer olarak nelerden bahsediliyor mesele bu bana kalırsa. Pek çok kişinin insan olmanın ne olduğunu çok dert etmediğini düşünüyorum. İçine doğulan kültürel ortam, kimlik, "eşim, dostum, ailem", "emekliliğim", "evim, arabam" fazlasıyla yeterli sayılıyor. Benmerkezcilikten yıkılıyor ortalık, bu ülke insanının epey bir kısmı üç yaşındaymış gibi davranıyor. Başka ülke görmedim, o yüzden toplumları hakkında genelleme yapamayacağım. Ama ciddi bir, olgunluk gösterme, yaptığının sorumluluğunu üstlenme, başkasının hakkını gözetme, diğerlerine karşı özenli olma eksikliğimiz var.

@Anonim haklı, bu ülke son birkaç yıldır tam bir çomaristan oldu. İşin kötü tarafı da artık böyle haberlere karşı kayıtsızlaşmaya başlamamız. Gereken tepkiyi göstermiyoruz çünkü öyle bir refleksimiz kalmadı artık. Aslında bu olay başlı başına devasa bir hukuk skandalı ama ülkede öyle büyük hukuksuzluklar oluyor ki bu tür haberleri okuyunca artık tepki dahi vermiyoruz.

benim anlamadığım onanan hapis cezası neden para cezasına çevrilir. burada adam öldürme var. hemde haksız bir pozisyonda yani kurallara uymazken. bir insanın canı bu kadar ucuz mu. ona çarpan adamın normal şartlarda ömrünü hapiste tamamlayana kadar hapis cezası almalı. yirmi yıl yirmi beş yıl. adam öldürdü adam bu kadar basit mi bu işler. adam öldü gitti. bizim mehmet abi para ödeyecek. yazık.

• Beğen
iyiya okadar ucuz ve basit madem, 38 peşin verelim istediğimiz gibi adam öldürelim, bu mu yaniii, yuh allah belanızı versin.

Türkiye'de adaletin var olup olmadığı hakkında şöyle bir zihin cimnastiği yapalım : eğer ölen herhangi bir siyasi figürün yakını olsaydı gene aynı netice olur mu idi.

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Geri