Scudo Sports

Fransalı bisikletçiyi öldürene sadece para cezası

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Bisikleti ile 40 ülke dolaşan ve Türkiye turunda araba çarpması sonucu ölen Fransız bisikletçi Christian Jean Auguste Niaffe’in davasında 5 yıl hapis cezası alan sanığın cezası 38 bin lira para cezasına çevrildi.

(link)

Bisikleti ile 40 ülke dolaşan ve Türkiye turunda araba çarpması sonucu ölen Fransız bisikletçi Christian Jean Auguste Niaffe’in davası bugün sonuçlandı.

Marmaris 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Sanık N.K. taksirle insan öldürme suçundan kazada asli ve tam kusurlu olması dikkate alınarak 5 yıl hapis cezası aldı ancak cezası 38 bin lira para cezasına çevrildi.

Fransalı bisikletçi Christian Jean Auguste Niaffe, 24 Mayıs 2015 tarihinde 16:00 saatlerinde Marmaris’e 10 kilometre mesafedeki Taşhan mevkiinde emniyet şeridinde bisikletiyle seyri sırasında, bir aracın arkadan çarpması sonucu yol kenarına fırlamış ve hayatını kaybetmişti.

4 Kasım’da verilen kararda ceza önce cezanın sanığın sosyal ilişkilerine etkisi nedeniyle takdir indirimi uygulanarak 4 yıl 2 aya indirildi. Ardından verilen cezanın sanığın sosyal ekonomik durumu ile suçun işlenmesindeki özellikler dikkate alınarak 38.000 TL adli para cezasına dönüştürüldü.

Scudo
Fransızın haberini iyi hatırlıyorum. Adamcağız bütün dünyayı gezmiş gelmiş türkiyede trafik terörüne kurban gitmişti. Romörk ile dolaşıyordu. Gerçekten rezalet bir durumdur, rezalet kelimesi bile hafif kalır. Bundan sonra şehirler arası turlayanlar 38 bin lirayı gözden çıkaran herkes tarafından zevkine öldürüleceğini bilsinler.

Yani turkcesi, bu katil o.ç. aramizda gezmeye devam edecek.
Katiller ve tecavuzculer ülkesinde siradan bir gün...

Benim anlamadığım, ülkede ki çoğu üniversite'de hukuk bölümü çok zor kazanılıyor, hadi kolay kazanılsa anlayacağım arkadaş. Akıl mı gidiyor, insanlık mı gidiyor. Katili, tecavüzcüsü, o su bu su elini sallaya sallaya gidiyor. Aklım yemin ederim almıyor, almıyor.

Giuseppina Pasqualino di Marineo (9 Aralık 1974, (link) - 31 Mart 2008, (link)) ya da daha çok bilinen adıyla Pippa Bacca, İtalyan(link) ve (link).
Pippa Bacca, sanatçı arkadaşı (link) ile beraber "Barış Gelini" adıyla, dünya barışı için düzenledikleri ve 8 Mart 2008’de (link)’dan başlayıp (link), (link), (link),(link), (link), (link), (link), (link) ve(link) güzergahından (link)’de noktalanması planlanan bir yolculuk sırasında,(link)’nin (link) ilçesine bağlı (link)yakınlarında (link) mevkiinde (link)uğramış ve boğularak öldürülmüştür. Bacca ve arkadaşı Nisan ayı ortalarında (link)’e ulaşmayı planlıyordu. Yolculuk başlangıcında, internet sitelerinden "Beraberimizde yolculuk boyunca üzerinde birikecek tüm kirlerle birlikte götüreceğimiz tek elbise (link) olacak."demişlerdi
Kaynak:nethaber

Çomaristan'da sıradan bir gün. Sonra kızıyorlar bana niye böyle diyorsun diye. Lan çomaristan işte ötesi var mı?

Bu cezayı almış olması bile olumlu bir gelişme. Para cezası almış ama para ödeyerek kurtulamıyor. Sabıka kaydı oluyor, bunu unutmayın. Bir daha bir olaya karışırsa farklı cezalar alır. Yani bu iş kırmızıda geçmek gibi öde kurtul değil. Sabıka kaydı insanın üstüne ömür boyu yapışır.

Adalete bak,

Polis öldürürsen acızık hapis ve birkaç milyon lira yetiyor.

Ölen Fransız bisikletçiyse 38.000 lira ile kurtulunuyor.

Toplum baskısına göre fiyat artıyor demek ki ama sonuç değişmiyor, paranız varsa adam öldürülebilirsiniz.

@clubber

Adam ÖLMÜŞ, ÖLMÜŞ hemde EMNİYET ŞERİDİNDE.

Halen yok bu kadar ceza alması bile olumlu diyorsunuz.Aynı şey ailenizden birinin başına gelse böyle konuşabilecek misiniz ? Bir insanın canını almanın bedeli / cezası 38.000 lira mıdır?

İNSAN Hayatı çok ucuz maalesef. ülkemizde bir çok bisikletli
ölüyor ya da yaralanıyor. Ama bunların bir çoğu yargıya intikal bile
edemeden üstü kapanıyor. Dava açılanlarda da caydırıcı cezalar çıkmıyor.
bakınız: Çağatay Avşar öldü ama onu öldüren rahat rahat geziyor

Vallah nedense az diyecek bişey de yok yazık oldu. Adaletsizliğe karşı ses çıkarsan adeletsizce muhalif olduğun için bastırılıyorsun çivisi çıktı burların ama çıkışıda yok.

Yazıklar olsun..Adaleti alaturka indirimlerle suçu önleyici bir güç olmaktan çıkarıp, "suçluya nasıl bir hafifletici sebep bulsam da en az cezayı versem?" mantığına indirgeyen hukuk sistemi olmaz olsun...

ben olaya siyasi değil ama öngörü olarak bakıyorum. vikipedia dan aldım aşağıdaki metni

Atatürk'ün Bursa Konuşması diye geçiyor.

"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Hemen müdahele edecektir (Bazı yerlerde metindeki "Hemen müdahale edecektir" ifadesinin yerine "Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla müdahale edecektir" ifadesi kullanılmıştır(link)).
Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” diyecek.
Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.
İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!"

Zamansız ölmek, ortadoğu'nun kaderi olmuş..

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@Kuzey Ege

1900 lerin başında ortalama insan ömrü tüm dünya için 47 yılmış.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Geri