Scudo Sports

Fransa - İspanya - Portekiz - İspanya - İtalya turu

@Enki Sevilla ve Lizbon çok güzel gerçekten.:)
Plaza de Espana'da kayık ile gezdiniz mi sizde???

Bir de Ronda'da sapık dede vardı..!!! Belki ona da rastlamışsınızdır:hihi::hihi:

• Beğen
Tepkiler: Enki
Scudo
@Emre Yönlüer Yanımda birisi olsa gezerdim de, tek başına olunca böyle şeyler beni çekmiyor :) Ronda turistlerden dolayı çok kalabalık, belki önünden geçmişimdir ama gözüme çarpmadı :D

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@Enki O köprünün yanında aşağıya doğru inen yollardan birinde ufak ufak balkon gibi yapılar var.
Oraya yanaşan kadın turistlerin arkasıdan yaklaşıp bir şeyler anlatmaya çalışıyor,bir yerleri gösteriyor o arada da elliyor tabi:hihi::hihi:
uzun süre izledim ama video-foto çekmek aklıma gelmedi hiç:koptum:

Ağzım açık bir şekilde, ağzımın suları (tamam, gereksiz kibarlığın lüzumu yok) salyalarım akarak okudum ve izledim :okyrm:. Evet, muhteşem bir belgesel tadında olduğu için rahatlıkla izledim diyebilirim. Biz fanilere bu imkanı verdiğiniz için size ne kadar teşekkür etsek azdır. Daha da söyleyecek bir sözüm yoktur. Bitiriyorum. Bitirdim.o_O

• Beğen
Harika bir tur olmuş.

Fotoğraflarda kaybolduk resmen. Yani her zaman olduğu gibi yine harikasınız. Tek kelimeyle ayaklarınıza sağlık. Bu sefer epey geniş çaplı bir tur olmuş. Bu arada İber yarımadası gerçekten harika bir yer.

Bir solukta okudum diyebilirim. Gerçekten harikulade. İmkanlar dahilinde olsa idi Video-log tarzında izlemek isterdim. Yazının ilk çeyreğinde yanıma atıştıracak şeyler ekleyip, film izler tadında okudum. Emeğinize sağlık.

• Beğen
Tebrik ederim. Mükemmel bir fotoğraf arşivine sahipsiniz. Yaşamış olduklarınız ve bize aktardıklarınız da ayrıca güzel. Keşke sizin gibi cesur olabilsem ve ailemin desteğini arkamda hissedebilseydim, diğer turlarınızı da göz önünde bulundurarak söylüyorum; böyle devam ederse sizi dünya turunda göreceğimi düşünüyorum.

• Beğen
@Enki biz aramızda para toplayalım sen yeterki bizim yerimize turla. Bu işi biliyorsun, fotosuyla yaşam gustosuyla. Ohh trallala. Bak salt fotolarından etkilenip birden akdenizli genlerim depreşiverdi. akdenizzzz akşamlarııııı bir başgaaaa oluyoooo

Yalnız fotolara bakarken kuşkulandım. Bu fotoları çekmek ciddi bir teknik altyapı gerektiriyor. Dron bile kullanılmışki avrupada dronu bu kadar keyfekeder kullanamazsınız diye biliyorum. Çekimlerin bazıları ise insansızlaştırılarak özel bir izinle yapılmış gibi. Gittiğiniz yerlerde bu kadar rahat çekim yapabileceğinizi zannetmiyorum. Hadi söyleyin bu fotoların hepsi sizin vizörden çıkmadı değilmi.

@mehmetsunu Para olsa valla bende hayır demem, aralıksız gezerim :) Fotoğraflara değinecek olursam, fotoğraflar bana ait. Avrupa da havaalanları ve askeri yerler haricinde her yerde drone uçurabilirsiniz, herhangi bir izin almanıza gerek yok. Kimse sizi uyarmıyor, aslında oradaki insanların bile umurlarında değil. Öyle ki Alhambra sarayında bulunan kalelerin birisinin üzerine çıkıp oradan da drone kaldırmışlığım bulunuyor, ülkemizde yasak olmasına rağmen Atatürk Havaalanı üzerine drone çekimleri yapanlar mevcut. Zaten sahip olduğum drone 300 gr dan ufak olduğundan bir yetki belgesi yada bunun gibi bir izne ihtiyacım da yok. Diğer fotoğraflara değinecek olursam; 6 senedir her yaz bisiklet ile tura çıkıyorum ve her turda binlerce fotoğraf çekiyorum, bunun ile beraber az çok teknikleri kavradım diyebilirim, önceki turlarda bulunan fotoğraflara bakarak karşılaştırma yapabilirsiniz, bazı yerlerin o an boş bulunması tamamen yola çıktığım saat ve gezilecek yerlerin ıssızlığı ile alakalı. Gezilecek bir yer varsa sabah 5 gibi yola çıkarım ki erkenden gezip akşam olmadan şehirden çıkabileyim, akşam şehir içinde kalacak yer aramamak için. Ha yalan olmasın akşam çekilen bir adet drone fotoğrafı var, o bana ait değil. Ben sahili çekerken yanımda yerli birisi de çekim yapıyordu o bana vermişti o fotoğrafı.

@Enki hangi tip/marka drone kullanıyorsunuz ? Ben de söyle bisiklette taşınabilir olsun, yolda giderken beni takip etsin, çekim yapsın istiyorum. (Lilycam diye bir drone vardı bunu yapan.)

Bu tür kullanım için bir tavsiyeniz olur mu ?

@five Bu döviz kuru artmadan önce Dji Spark almıştım, hala onu kullanıyorum. Fotoğraf çekme konusunda bayağı iyi ama video için yeterli diyemiyeceğim, maksimum 15dk uçuş süresi var kaldırıp istediğiniz yere gidene kadar bitiyor diyebilirim. Daha üst modellerinde 24-25dk lar söz konusu onlar daha iyi ama başlangıç seviyesi için gayet ideal bir drone, boyutları da bisiklette taşımak için kabul edilebilir.

• Beğen
Tepkiler: five
avrupa'yı sizin gezilerinizle sümüle edip kendi rotamı çıkarıyorum. harika işler çıkarıyorsunuz bize de takip etmek kalıyor. benim çıkardığım rota yaklaşık 12000 km oldu bakalım emekliliğe kadar ne kadar uzar ne kadar kısalır.

Akıcı bir üslup ve enfes görseller... Muhteşem tek kelimeyle.

• Beğen
Tam da ülkemizde ki sebze-meyve fiyatlarını gördükten sonra seraları görmek insanın içini ister istemez burkuyor. Adamlar yapmışlar bize de tebrik etmek düşer, bu kafa ile anca böyle bakarız.

Geri