Scudo Sports

Fransa Bisiklet Turu 2015

Bugün dinlenme günü sonrası olduğu için bazı isimler sorun yaşayabilir mi acaba diye düşünerek izleyeceğimiz bir etap. Etap profiline ve tırmanışlara baktığım zaman bana genel klasmancılar için bir gün olmadığını düşündürüyor, genel klasmancılar Col d'Allos'ın sonunda belki birşeyler deneyip inişte zaman farkı yaratmaya çalışabilirler. Hatırlarsanız bu etabın neredeyse aynısı Dauphine'de geçilmiş, Bardet tırmanışın sonunda atak yapmış inene kadar 2 dakika kadar fark yaratmıştı :harika: Ben etabın kaçışa kalacağını düşünüyorum ve kaçışa girmesini bekleyeceğim adamlar; Pinot, Fugslang, Uran, Navarro ve Kwiatkowski olabilir :koptum: Contador inişte atak yapsa bile şansı olacağını düşünmüyorum, çünkü genel klasmanda hemen önünde olan Valverde kesinlikle Contador'un tekerleğinden ayrılmıyor :agla: Çok beklentiye girmeyin sakin bir etap geçecek :ssrtcbya::p

upload_2015-7-22_11-39-36.png

• Beğen
Tepkiler: Alper Arslantürk
Scudo
@taner07 genel klansman için dananın kuyruğu yarın itibarıyla kopmaya başlayacak diyebilir miyiz?

@Okan A Bence yarın da pek birşey olmaz, 19. etapta belli olur Alp D'huez'e birşey kalıp kalmayacağı :harika:

@taner07 Yarın 365->1924 rakım tırmanışıyla ulaşılan Col du Glandon sanki Froome'u son kez test etmek için kullanılacakmış gibi geldi bana profile bakılınca. Sonrasındaki sert iniş de kaçabilene fayda sağlayabilir... Ama sonraki 2 gün asıl yıpratıcı bölüm olacak gibi duruyor haklısın...

• Beğen
Tepkiler: taner07
Contador yerine Sagan Tinkoff Saxo'nun lideri olsaydı 1. olabilirdi herhalde. Yorumcular genel klasmancı değil diyorlar Sagan için ama adam iyi. Niye olmasın diye düşünüyorum. Gerçi Giro'da 1. olan bir adamı domestik yapamazlardı orası da ayrı bir konu :)

@Emrah Özşahin
sagan tırmanışı iyi kotarsa da uzun tırmanışlara hele ki kraliçe etaplara o kadar dayanıklı bir adam değil, oldukça ağırlık fazlası var. ama ben de merak ediyorum açıkçası şöyle bi 7-8 kilo verip tırmanışlara girişse nolur diye.

• Beğen
Tepkiler: anıl şentürkk
@Okan A Glandon uzun bir tırmanış olsa da eğim olarak çok sert değil ama birşeyler denenebilir, Froome'un domestiklerinin performansı önemli olacak yalnız kalırsa elbette atak yaparlar ama ben çok belirleyici olmasını beklemiyorum, ayrıca Glandon inişi de bildiğim kadarıyla uzun, hızlı ama teknik olmayan bir iniş yani fark yaratabileceklerini sanmıyorum ama inişten hemen sonra 3-4 kmlik sert bir tırmanış var orayı fırlatma rampası olarak kullanmak isteyenler olabilir :harika::harika:

Quintana ''Podyumda olmak benim için yeterli'' demişse, bundan sonraki etaplar da öyle ahım şahım birşey beklemek yersiz, quintana ve valvarde podyum için tehdit oluşturan kişiler atak yaparsa anca onları takip eder gibi geliyor, son kalan enerjisini de son dağlık etap da harcar.

Quintana gibi sporcuları hiç sevmem, bir sporcu'ya pes etmek yakışmaz.1. olamamışsan ha 2. olmuşun ha 5. olmuşun. ikisi arasındaki tek fark rakamlar :-D ikisinde de kaybedenler kulübünde olacaksın. Anlaşılan quintana kaybedenlerin birincisi olmaya çalışıyor :)

Contador yine kaldımı tek başına :-(

Bisikletçi olup Sprinter olmasaydım bugün 10.kilometrede abandone olurdum :D Cuma ve Cumartesi etapları resmen çile.

Müsamere çocuğu Sagan daha önceden sarıya göz koymuş :D

Genel klasman adaylarının birbirlerine yaptığı atakları görmek istiyoruz artık. İki hafta geçti tırmanış izleyemedik doğru dürüst. Kaçan grubun yaptığı ataklar küçük çocukların oyun oynaması gibi geliyor bana :)

Buradan Contador'a sesleniyorum: Yeter artık hala kendine gelemedin mi? Senin girodaki ataklarını özledim. Mortilo tirmanisinda seleye oturmamistin hani! Diğerlerine bisiklet nasıl sürülür diye ders vermiştin neredeyse. Yine öyle yap. Göster kendini...

@Kadir Eskici Oradaki en güçlü rakibi Aru ve Landa idi ki burada rakipleriyle karşılaştırılamaz bile, bu yarışta Aru'dan daha iyi olan ve/veya onun seviyesinde olan en az 10 sporcu vardır :komik::komik:

Etap sonuna doğru hava bozacak deniyor. Bence Alpleri en çok bekleyen isim Quintana olacaktır. Contador bugün dahil kalan etaplardaki her inişte, düzlükte ve tırmanışta atak planlaması yaptığını düşünüyorum.Üst üste her etapta atak yapamayacaktır tabi ki, kendini iyi hissettiği ve rakiplerinin en beklemediği anı kollayacaktır:)

https://pbs.twimg.com/media/CKgdhiyW8AAZNua.png:large

• Beğen
Tepkiler: Kazuya ve taner07
Froome için de bugün önemli olan Geraint Thomas %100'ünü verebilecek mi ? Contador inişlerde şu anda hiç gitmedi aksine Froome gayet iyi iniyor inişte atak yaparlarsa pek işe yaramaz. Froome'un rakipleri için bence tek şans kötü hava şartları ben bu şartlarda atak yapmanın daha elverişli olduğunu sanıyorum. Yağmurlu bir
inişte risk alıp atak yaparlarsa belki avantajı ele alırlar ve bir kaç saniye koparırlar. Contador'un tek olması dezavantajı burada en şanslı Quintana gibi gözüküyor ki Valverde gibi ultra süper domestiği var :) Bugün sakin geçeceğini sanmıyorum tur bitiyor daha ne zaman atak yapacaklar kesin bir denemeler olacaktır işe yarar mı yaramaz mı bilinmez ama denenmesi şart.

Quintana şöyle hafiften bir atak denemiş, Sky hemen peşine takılmış, yakalamış doğal olarak. İlginç etap başlangıcı oldu kaçışlara izin verilmiyor :harika::komik:

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Pelaton 30 kişi kalmış galiba, Tejay 2 dakika geriye düştü ve doktorun yanına gitmek istemiş, bırakacak mı acaba, yazık olur :agla:

Geri