Scudo Sports

Fransa Bisiklet Turu 2015

Scudo
@Ali Demir
Zaten bu yeni Venge çıktığı zaman ilk yorumlar da bu frenler aerodinamik olarak iyi duruyor ama performansı nasıl olur belli olmaz şeklindeydi. Demek ki kötü olmuş. Karbon jantla da birleşince hiç olmamış. Bu adamlar sonuçta deli gibi gidiyorlar.

bu powermetre denilen cihaz gücü nasıl hesaplıyor

Aslında oldukça güvenilir veriler elde ediliyor. Ama çok narin bir teknoloji olduğu için bir o kadar da pahalı :).

Bir ara kendin yap bir güç ölçer bulmuştum ama onun maliyeti bile 250$'a denk geliyordu -ki benim öyle bir şey yapmam imkansız :)-.

İnternetten yarışı izlemek için link varmı ?

Velonews'te yayımlanan bir makaleyi paylaşmak istiyorum arkadaşlar: (link)

Makalede şunlardan bahsediliyor;

Tur'daki rakipleri doping şüphelerine karşı Froome'u destekliyorlar

Genel klasmanda 2. durumda bulunan Nairo Quintana, Britanya ile Fransa arasındaki rekabetin bazı kişilerin önyargılı yaklaşmalarına sebebiyet verdiğini söylüyor.
Quintana: "Her zaman iyi veya kötü yorumlar olur; daima fanatizm ve ülkeler arası rekabet vardır, bu yüzden belli yorumlar alırsınız. Bana göre, sporcular için bir parça saygıda kusur ediliyor, ve sporcuların yargılanması gerekiyorsa bu işi test yapanlar yürütmelidir"

Genel klasmanda 3. durumda bulunan Tejay Van Garderen ise Froome'un temiz olduğunu ve diğerlerinden kalan kötü mirasların bedelini ödediğini söylüyor.
Garderen: "Bence Froome'a yapılanlar hiç de adil değil; O, kendinden önce bu işe bulaşanların zihinlerde bıraktığı kötü düşüncelerle boğuşuyor. Onun küçük ayrıntılara önem veren yetenekli bir yarışçı olduğunu düşünüyorum"

Britanyalının performansı üzerine insafsızca tepki gösterenlerin aksine, 10. etabı Froome'un 2:30 gerisinde 10. bitiren Garderen Froome'un performansını olağanüstü bulmadı:
Garderen: "Diğer insanların söylediği gibi, onun Saint-Martin (10. etap) performansının bu gezegenden olmadığını düşünmüyorum. Kendi sayılarımla onun yaptığı zamana baktığımda, onun sıcakla daha iyi başa çıktığını ve dinlenme gününü diğer sürücülerden daha iyi geçirdiğini açıkça görüyorum. Dauphiné veya başka yerlerde gösterdiği performanslardan çok da farklı bir performans değil bu. Onun bu denli mercek altına alınıp incelenmesi oldukça adaletsiz bir durum"

Garderen yarışçıların Tur'da dopingli olmaksızın kazanamayacağını düşünmenin çağ dışılık olduğunu belirtiyor.
Garderen: "Ben kesinlikle temizim ve temiz kalarak Fransa Turu'nda podyuma çıkmanın mümkün olduğunu cümle aleme göstermek istiyorum, ama aynı şekilde, Froome'un da temiz olduğunu düşünüyorum"

Genel klasmanda 4:02 ile 4. durumda bulunan Alejandro Valverde, başarılı olduğu sürece Froome'dan şüphelenmenin bir gerekçesinin olmadığını belirtiyor.
"Froome'un Tur'u domine etmesi sürpriz bir durum değil, o zaten kariyerinde pek çok başarıya ulaşmış durumda. Tamamen linç ediliyor. O harika bir yarışçı ve de çok güçlü, fakat katlandığı bütün bu baskının acısını çekip çekmediğini bilmiyorum"

Yani arkadaşlar, kendimden de ufak bir yorum katacak olursam; Quintana, Garderen ve Valverde gibi büyük bisikletçilerin şu anda en büyük rakipleri hakkında böylesine alçakgönüllü ve saygılı yorumlarda bulundukları bir ortamda "yok bu Froome kesin doping yapmıştır, bu performans dopingsiz mümkün değil olmaz" gibi insanı kısır döngüye sokan verimsiz tartışmalar yerine Tur'u bütün güzelliğiyle yaşayıp, işimize yarayacak çıkarımlar yapabilirsek bizler için çok daha faydalı olacağı kanaatindeyim.

@taner07

Kim yapmışsa çok güzel yapmışlar helal olsun :)

Bu arada Valverde ve Quintana'nın Vuelta'da yarışacağı takım tarafından açıklandı bugün.. Ayrıca Kwiatkowski'nin de Etixx'ten ayrılacağı kesinleşti..

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Özgür R Yavaş yavaş transferler de ortaya çıkıyor, dedikodu ama diyorlar ki Mikel Landa, Sky ile 2 yıllığına anlaştı :komik: :hhhhhh: Quintana ve Movistar sanırım sarı mayodan çok 2-3 olmak istiyor Quintana diyor ki, ''Podyumda olmak benim için yeterli'' yazık gerçekten :(

Bu zamanlarda çoğu bisikletçide bu kazanma isteğini,arzusunu görmüyorum ne Contador'da ne Quintana'da beni şu ana kadar tek etkileyen Joaquim Rodriguez oldu bu kazanma arzusu bakımından diğerleri lay lay lom.

@Tolga Çelebi

Çok acımasızsın Tolga hocam:) Emin ol hepsi elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Nibali'den daha fazla üzgün kimse yoktur mesela şu an.Şampiyonsun ve kötü durumdasın herkes hakkında konuşuyor birşeyler yapmak istiyorsun ama sonuçta güç meselesi olmuyor yada mental sıkıntı var vs.. Bütün sene bu yarış için hazırlanıyorlar ama sonuçta bir kişi kazanacak, onunda kim olacağı henüz belli değil Alp lerde belli olacak:)

en çok nibali için üzülüyorum , geçen sene contador ve froome u yenebilecek seviyede olsa bile şimdi herkes iki büyük adamın yokluğunda tour u kazandı diye düşünecek. Belki gerçekte öyle ancak cidden üzücü bir durum

Geri