Dünkü bitişten önce greipel son virajı iyi almış ve çıktığı yüksek hızı koruyarak birinci olmuş. Benim merek ettiğim ise Degenkolb'un kafa hareketleri. Bu sporcuların geçmişini sizler kadar bilmiyorum. Degenkolb, sprintlerinde kafasını hep böyle mi sallıyor ? Gerçekten aşırı gözüküyordu. Sporcu kendisini nasıl iyi hissediyorsa öyle sprint atar ama sanki bu kafa hareketleri enerjisinin bir kısmını sömürüyor gibi.
Sagan belki su an en iyi 10 bisikletçi arasında degildir ama en farklı bisikletçilerden birisi olduğu kesin. Ayrıca, onun yerinde olmak isteyen milyon tane bisikletçi vardır. Adı her zaman ön sıralarda olan bir isim olmak kolay değil. Sprintlerinde 10 numara değil ama bazen o kadar iyi hızlanıyor ki, gelecek yıllarda kendini geliştirip, birçok etap alacağınin sinyalini veriyor.
Froomu taniyali çok olmadı ama bana hiç itici gelmiyor. Hatta; efendi, ne dediğini bilen, sadece işine odaklanan, ağzıyla değil bacağıyla konuşmayı seven bir tipe benziyor. Mesela ilk günlerde, froome ya da sky nefretiyle, froomun düşmesini isteyenler vardi. Belki bazilari şakaydı ama yine de hoş degildi. Düşünün, 1 sene boyunca hayatınızın müsabakasına hazırlanıyorsunuz ve yarışı tamamlayamiyorsunuz. Froome'un ne kadar hazırlandığı ortada. Yaşayacağı olası bir kaza, herhangi bir tur kazasindan daha buyuk bir hayal kırıklığı yasatacaktir. Çünkü bu turda herkesten 1 gömlek üstün.
Son olarak, Fransa'da hava sicakligi çok yuksek. 160 km bisiklet suren adamların son kilometrelerde, %10luk eğimlerde patlamasi insanlara neden bu kadar garip geliyor, anlamıyorum. Formsuzluk ve sıcak birleşince daha erken kopmalar da meydana gelebiliyor. Ne kadar favori olursa olsun bunlar da insan. Yorumcular başta olmak üzere, bazı kişilerin yorumları çok acımasız.