Scudo Sports

Fransa Bisiklet Turu 2015

Bugün izleyemedim yarışı sky takımına yada froome'a karşı absürt bişeymi oldu ?

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Scudo
@vito16 Sky'a karşı hergün olay oluyor zaten :) Porte'a biri yumruk atmış, arabalara saldırmışlar şimdi de Froome'a biri sidik atıp dopingçi diye bağırmış :(

genelde tartışma konularını @taner07 açar ama bu sefer ben açayım, bugün etabı incelerken şey geldi aklıma.
son zamanlarda etapların çok hızlı başladığını hızlı bittiğini söylüyoruz acaba bunun sebebi ara sprint kapıları olabilir mi ?

------

@Özgür R

bu video çok paylaşıldı ne anlatıyor bu arkadaş ben bir şey anlamadım da

-----

@Emrah Özşahin europsort tarafından sıkıntı olmaz ama tdf tarafından sıkıntı olabilir zaten kaldırtanda onlar adamlar
bu yayınlardan para kazanıyor sonuç olarak dvd'leri falan satışa çıkıyor : )

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Serkan.ÇABAŞ

Fransız televizyonunda yorumculuk yapan eski ağır dopelerden, yeminli ifadelerinde yalan söyleyen sonrasında epo kullandığı ortaya çıkan sayın Jalabert tur başından beri Froome hakkında doping imaları yapıyordu.Başka bir gazeteci ona sorunca ben öyle demedim şöyle demek istedim vs kıvırma videosu:)

L'equipe'nin zamanında Armstrong için kullandığı "başka gezegenden" ifadesini kullandı bu sene Froome için bu arada.Aslında Jalabert'te hata yok onun gibi bir sahtekarı,dopingciyi oraya çıkaranlar asıl hatalı.

Gene eski dopelerden Michael Rasmussen'de gazeteciliğe başlamış bu arada.Ona da hayırlı olsun diyelim.:)

@Serkan.ÇABAŞ Ara sprint kapıları önemli ama bence asıl sebep; etabı isteyen takımların kaçışa çok fazla isim sokmama çabası, çünkü kalabalık olunca yakalamaları zor oluyor :) Video'da Jaja'ya biraz tepki var ve Jaja'nın ''O sözleri ben söylemedim'' lafıyla baya dalga geçildi çünkü ses kaydı var :komik::komik:

Bugün dinlenme günü değil miydi normalde?

@Ucuncu Emre Normalde öyle olur ama bu sefer salı günü olacak yani yarın :komik:

@taner07

takımların da skyin çalışmayacağını da biliyor. ikinci hafta yine team sky ortalarda yine yoktu : )
birde son 4 senede sagan hep ara sprintle kazanınca yeşili değerlendi oldukça

edit: motora suluk atan tinkovlu abimize 1 gün uzaklaştırma vermişler

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar ve taner07
@Serkan.ÇABAŞ

Laurent Jalabert röportajı şöyle:

-Froome'un %15' varan eğimlerde bacaklarını o kadar hızlı çevirerek inanılmaz stili ile ne kadar üstün olduğunu görmek gerçek dışı. Hepimiz hepsinin(Sky takımı) mısır gibi birbiri ardına patlayarak bazı durumlarda zaman kaybını saçma bir şekilde arttırdıklarını gördük. Şampiyonluğu koruyan Nibali 4 dakikadan fazla kaybetti.
-Team Sky'ın liderinin kadansı 110 olarak ölçüldü. Bu mantıklı mı?
-110 hatta bazen 120. Bu mantıklı mı? Bunu başarmak kesinlikle hayranlık verici ve çok zor bu yüzden söylecek sözümüz kalmıyor. Chris Froome çok güçlü. Aşırı mı güçlü? Bunu söyleyemem. Onun bacaklarını bu kadar hızlı çevirdiğini ilk defa görmediğimiz doğru. Ama genellikle Contador, Nibali ve geri kalan tüm yarışçılar yola yapışmışken tek bir sürücünün bacaklarını bu kadar hızlı çevirdiğini genelde görmezsiniz. Onlar ve benim aramda bir dünya var ve beni biraz rahatsız etti.

Froome'da bugün Twitterdan şöyle yazdı
"(link) if you’re going to deny making statements about me maybe you should remember that you’re being recorded on Live TV/Radio"
"(link) benim hakkımda görüş bildirdiğini reddedeceksen belki de canlı tv/radyoda kaydedildiğini hatırlamalısın."
(link)

Armstrong, Jalabert ve daha ne kadar gidiyorsa geriye artık -Pantani filan bile deniyor- bu tayfa öyle bir leke düşürdü ki turun üzerine aslında hepimizi ayağa fırlatacak bir performans gösteren Froome konusunda onlar yüzünden kafalarımız karışık.

Nibali formsuz geldi, Contador yorgun. Quintana'dan beklentimiz şu ana dek fos çıktı, Hollanda kıyı şeridinde rüzgarda kaybettiklerini toparlayamıyor ve Froome savunmada kalmayıp gitse gidebilecek bir profil çiziyor domestikleri Ponte ve Thomas ile...

Alplere geldik dayandık karşımızda üstün performansıyla turu domine eden bir SKY takımı var ve geçmişin kiri yüzünden mesafeli bakışlarla bu performansı izliyoruz. Geçmişin günahları yüzünden kendilerini ispat etmeleri bekleniyor. Videoda o lafları eden ve sonra yalanlayan Jalabert gibiler çenelerini kapatıp bu spora çaldıkları kara sebebiyle afaroz edilmeliler öncelikle. Sonrasında ise Froome'a hakkı teslim edilmeli, aksi yönde iddiası olan kanıtlarını gösterene dek.

Bu satırları da Quintana'yı destekleyen biri olarak yazdım :)

Bu arada genel klasmanda 8 dakika ile 9.sırada bulunan Gallopin kaçışa girmeye çalışıyor, sanırım pelaton uyudu, 45 saniye ile önde ama geri getireceklerdir büyük ihtimal izin vermezler ona :kyfmyrn:

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Froome'un bu kadar konuşulduğu bir ortamda Sagan'ın hiç konuşulmuyor olması size de enterasan gelmiyor mu? Adam hem sürekli kafaya oynuyor, sürekli kaçış grubuna giriyor, sürekli ara sprint kapılarını zorluyor ama sadece Froome ve Sky konuşuluyor.

Kardeşim bu Sky size ne etti? :D

Nibali, "bekleyin, atak üstüne atak yapacağım" diyor.(valla)
Ayrıca sezon sonu ayrılacak veya gönderilecek, dedikodusu yapan ispanyol gazeteye cevaben Vino, " yok öyle birşey, herkesin formsuz zamanı olur, Vuelta da gösterecek kendini" demiş. Yani Vueltada Aru maru lande mande nibali mibali birlikte mi yarışacak acaba?

@deathsidestory Sagan çok istikrarlı ama Graipel ve Cav'i geçebiliyor mu? Hayır. Etap alabildi mi? Hayır. Ara sprint kapılarına beraber gelindiğinde 1.geçebiliyor mu? Hayır. Tek yaptığı her etapta iddalı olmak ve istikrarlı olmak. Hem etapları alıp hem bunları yapsaydı o da konuşulurdu :komik::komik: Ayrıca doping geçmişine baktığın zaman çoğu meşhur sprinter doping yapmıştır ama kimsenin umrunda olmaz çünkü genel klasman her zaman daha mühimdir :komik::komik:

@deathsidestory

froome ne kadar olağan şey yapıyorsa sagan ve graypelde yapıyor.. ciddi anlamda bu adamların da konuşulması lazım bu enerji nerden geliyor diye

@taner07 Sagan konusunda atlanmaması gerekenler sadece bunlar mı? Cavendish ve Greipel genel klasman iddiası olmayan bir takımda oldukları için Sagan gibi ağır domestik performansında gitmiyorlar gibi geliyor bana. Sagan hem liderine yardım ediyor, hem de bu saydıklarımızı yapıyor. Contador'dan umudu kestiklerinden beridir de kaçışlara giriyor. Bu kadar iştahlı olması bence muazzam, takdiri çok fazla hakediyor. ;)

Benim bakış açıma göre aynı takdiri Froome'da hak ederken, o bir sürü saçma imaya maruz kalıyor, üstüne sidik atılıyor, taciz ediliyor ve daha bir sürü hikaye. Tek sorun Sagan'ın sempatik, Contador'un efendi (?), Quintana'nın bizim köyün çocuğu olması da, Froome'un başarılı olması mı? Antipatik olması mı? Sky'da olması mı? Aynı başarıları diğer genel klasman iddialıları gösterse aynı hakaretlere maruz kalacak mıydı, aynı imaları geçmişin pisliğine batmış gazetecilerden duyacak mıydık?

Forumda da, bisiklet camiasının genelinde de gördüğümüz bu saçma iki yüzlülüğe bir cevap arıyorum sadece.

Yoksa Sagan'ı çok severim. Froome'a karşı nötr durumdayım ve aylarca heyecanla beklediğim yarışı, Froome'un muazzam performansı yüzünden "kesin dopinglidir pezevenk" basitliğine indirgemeden, mutlulukla takip edebilmekten başka bir amacım yok. Bu saçma iki yüzlülüğü gösterebilmek için Sagan'ı yem olarak kullandım. Pişman değilim. :p

Geri