Scudo Sports

Fransa Bisiklet Turu 2015

Futboldan anlamam,sadece golu atanlar konuşulur ve bunlar genelde forvetler 22 kişiden 2-3 kişi.Bisiklette peletonda bir sürü sporcu var.Timkoff domestikleri önde büyük oranda çalıştı yoruldu sagan da bir miktar nasibini aldı,avermant öncesinde sallana sallana etapları geçti diri idi ve aldı.Sagancı değilim bu arada yanlış anlaşılmasın.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Scudo
Belkide sagan cenabettir.. Bugün instagramda gördüm de foto finişi,gerçekten aklımdan cenabet olduğu geçti ilk olarak. O götü sıkmayacaktı..

(link)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar ve V.K.
@ihtiyar
Bülent abi tura çıkmadan önce yoğurtlu pekmez yiyorum o yüzden arabesk yorumlar gelebilir benden.Bu arada bisikletin ön tekerini kaldıramıyorum sagana gıcığım.

Sagan bence kendi takımının destek olmayışına rağmen oldukça büyük bir iş başarmakla beraber -dikkat edilirse Greipel için Lotto-Soudal, Cavendish için Etixx-Quickstep sprint trenleri oluşturuyor.ve buna rağmen yeşil mayo Sagan'da - etap sonlarındaki kararsızlığı ve belki de biraz hafife alışı yüzünden etap galibiyetleri yaşayamiyor. Belki uzun bir kariyer planlamasıyla GK'ci olmaya niyetlenirse oldukça başarılı olabilir.

Edit: Greipel'in takım ismini yanlış yazmışım sağolsun @-Ertuğrul düzelttirdi.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Peter Sagan çok acayip bir bisikletçi; gösterdikleri ve başardıkları insanların ondan daha fazlasını beklemeye itiyor ki bu da onun çok eleştirilmesine sebep oluyor. Öncelikle Sagan'a bir yol seç deniyor; klasikçi veya sprinter hatta bazıları genel klasman bile diyor :) Arkadaşlar bu adam böyle olduğu için seviliyor, her etaba favori olarak sayılıyor çünkü çok fazla işi bir arada yapabiliyor ama hepsini en iyi düzeyde yapamıyor ki bu da zaten mümkün değil. Gelelim ne olacağına karar vermesine diyelim sprinter olmaya karar verdi, karşısında Kittel, Graipel, Cavendish, Demare, Bouhani ve Kristoff olacak sizce böyle bir risk almaya değer mi kariyeri bu kadar zirvedeyken? Diyelim tamamen klasikçi olmaya karar verdi, o zaman bütün büyük tur puan formalarından vazgeçecek sizce buna değer mi? Hele hele hali hazırda zaten klasikleri çok iyi bir şekilde alabiliyorken. Genel klasmancı olsun diyenler de var da bu zaten pek mümkün değil arkadaşlar, bir anda o kadar kilo verip yokuşçu olmak isterse fiziği ne tepki verecek kestirmek çok zor, kariyeri komple bitebilir, ayrıca genel klasmancı oldu diyelim şuanda olduğu kadar popüler olan, sevilen bir adam olacak mı? Şuanda Sagan milyon eurolarla oynuyor, her etapa, yarışa, klasiğe favori olarak giriyor neden bundan vazgeçsin ki? :kyfmyrn: Yarış kazanamıyor olması ilk olarak öne sürülebilir ama yarış kazanamamasının sebebi güçsüz veya etaba uygun olmaması değil ki, tamamen kendi yaptığı taktik ve mantık hataları, ne zaman nerede yapacağını bilemiyor ki bu da onun yaşam şekli ve spora bakış açısıyla alakalı :komik:

Peter Sagan'ın bu Fransa Turu'ndaki etap sonuçlarını kırmızı ile işaretledim, sanırım pek fazla konuşmaya gerek yok :komik::komik:

upload_2015-7-18_1-20-27.png

Bugünkü etap özelinde bakarsak da bence çok güçlüydü, Van Avermaet'ın arkasında bekliyordu ve onun yorulacağını düşünüp kendi saldırmadı ama Avermaet beklediğinden çok daha güçlü çıktı ve son anda sprint atacak hali de kalmadı. Kendisi de açıklamasında, ''Benim hatamdı, tırmanışın başına geldiğimizde Avermaet'ın arkasındaydım aslında atak yapmaya devam etmeliydim. Onun arkasına geldiğimde durmayıp onu geçseydim kazanabilirdim.'' demiş. Yani herkesin tahmin ettiği şey doğru çıktı; Avermaet'ın yorulacağını varsaydı ama kaderini başkasının eline bırakınca galibiyeti kaçırdı. :kötü::(

Ayrıca Contador da açıklamalarda bulunmuş, ''Froome'u yenmek zor olacak, teke tekte yenmek zor, diğer takımlar da etap başından itibaren saldırırsa neler olur göreceğiz. Son tırmanışa kadar beklersek yeteri kadar zaman almamız zor. Ama şuanda bugünleri atlatıp gücümü toparlamam lazım ve Alplerde neler yapabileceğimi göreceğiz.'':harika:

Contador hala formda değil, bunun sebepleri tartışılır ama kesin olarak ne olduğunu bilemeyiz. Plato de Beille'de Froome bir ara yalnız kaldığında önce Valverde sonra da Quintana atak yaptı, normalde o anda Contador'un da gitmesi lazımdı o da bunu biliyor ama belli ki gücü yok, gidemiyor:hasta:
Aradaki fark 4 dakikadan fazla olduğu için Sky doğal olarak Contador'u direk kovalamıyor ki bu da onun hamle şansını azaltıyor, Sky'ın tek takip ettiği takım Movistar da Quintana'nın tur galibiyeti yerine Valverde-Quintana ikilisini podyumda olmasını yeğliyor gibi gözüküyor şuanda bu da Tinkoff'un ve Contador'u tek başına bırakıyor ki Contador'un da açıkca belirttiği gibi Froome'u tek başına yenemeyeceği belli :suspus: Alplerde neler olacak göreceğiz :komik::ssrtcbya:

NOT: Peter Sagan'ı kişisel olarak sevmem, bana göre fazla heyecanlı bir arkadaş ve bazen hareketleri beni rahatsız ediyor. Mesela yukarıda bir ablanın totosunu ellemiş, hiç hoş değil :tskler::ckskc:

upload_2015-7-18_1-18-6.png

@taner07 Sagan hakkında ilk paragrafta dedikleriniz çok doğru, Sagan'daki cevher yüzünden herkes ondan fazlasını bekliyor. Bunlardan biri olan ben de Sagan'in fazlasını hedeflemesini, GK denemesini istiyorum. Tabi ki Sagan'in vücut yapısı, psikolojik durumu, kişisel kariyer planlaması ne gösterir bilinmez. Eğer şimdiki spot ışıkları ve başarıları kendisi için yeterliyse -ki Sagan'in kendisi de yeterli olduğunu düşündüren açıklamalar yapıyor- böyle bir yolu denemeyecektir.

Bir diğer nokta da etap sonlarında veya sprint kapılarında şu taciz meselesi yüzünden Greipel veya Cavendish'i Sagan'a tercih etsem de Sagan'da şeytan tüyü var, sevdiriyor kendini:)

• Beğen
Tepkiler: taner07
@taner07
Evet, Sagan'ın o hareketi çok yanlıştı ve takip ettiğim kadarıyla, çok pişman olduğunu defalarca dile getirdi.
Benzetmek gibi olmasın ama Enes Kanter'in de birkaç hatası oldu ve insanlar bir anda linç etmeye başladı. Bu adamlar gerçekten yanlış şeyler yaptılar ama her yanlış yapan gencin! tarihten silinmesi gerekmez.

@Soner Közen Ben malesef birini silince bir daha deftere geri yazamıyorum. Enes Kanter'e hiç girmeye gerek yok, karakter yoksunu benim gözümde gıdım değeri olmayan bir şahıs kendisi.

@taner07
Şahsen ahlaki konularda çok hassas olmama rağmen, insanların hatalarından dolayı linç edilmesine gönlüm el vermiyor. Tabii ki kişisel olarak insanları gönlünüzden silebilirsiniz ama konu bundan çok daha fazlasını içeriyor.Yazsam da çok açıklayıcı olmayacak.
not: Kanımca, Enes Kanter karaktersizliğinden ötürü değil, siyasi sebeplerden dolayı kadroya alınmamıştır. Kişisel husumetlerin ve dostlukların, profesyonel! yönetimlerde nasıl sonuçlar verdiğini, Türk sporunun her alanında çok uzun yıllardır görüyoruz.
Güzel konuyu konu dışı insanlarla daha fazla meşgul etmeyeyim. İyi geceler.

edit: lütfen diğer arkadaşlar da bu konuya yazmasın. Konu daha fazla dağılmasın.

Bugün Alpler öncesinde bir geçiş etabı olmasına rağmen genel klasmana etki edebilecek bir gün. Tabi dünkü gibi güçlü bir kaçış kurulursa başarılı da olabilir ama düşük ihtimal. Başları kolay ve sprint kapısı hariç geçecek olan etabın son 40 kilometresinde ortalık karışacak gibi. 40 km kala 2. kategoriden 9 kmlik %6 ortalamaya sahip tırmanış sprinterleri ve zayıf olanları dökecek. Daha sonra 15 km kala geçilecek olan 1.9 km %6lık tırmanış hamle yapmak isteyenler için fırlatma rampası olarak kullanılabilir ama burada zaten temponun çok yüksek olacağı için bu ihtimali düşük görüyorum. Ve gelelim son tırmanışımıza 3 km ve %10 ortalama eğime sahip olan duvarımızda olanlar olacak ama tırmanış sonrası 1.5 kmlik düzlük kafaları karıştırıyor, tırmanışta geriye düşen burada rakibine yetişebilir mi acaba?

Öncelikle etabı hangi takımlar ister ona bakalım; Movistar Valverde ile ister ama bunu açık bir şekilde ortaya koyup bütün yarış boyunca kaçanları yakalama işini kesinlikle üstlenmezler, Contador ve Sagan'a uygun bir etap değil Tinkoff çalışmaz, Sky zaten çalışmaz :komik: Katusha, Canondale ve belki AG2R hatta Orica derdim ama çok eksikler şöyle baktığım zaman eğer iş bu takımlara kalırsa kaçış etabı alabilir gibi gözüküyor :hasta: Favorilere bakalım; Sagan'a çok ağır gelir, Dan Martin, Purito, Vuillermoz, Gallopin derdim ama bu adamların hepsi çok yorgun gözüküyorlar. Bence son tırmanış 3-5 kişi beraber çıkacak ve orada kalan grupta ufak bir sprint yapılacak güçlü olan kazanacak, tahminim Valverde'nin oralarda olması. Bunun dışında Adam Yates çok formda, Samuel Sanchez çok formda gözüktü dağlarda ama ne kadar yorgun bilemiyorum. Bence kimsenin tahmin edemediği biri kazanacak ama favoriler böyle. Şöyle Froome çok değil 10-15 saniye kaybetse rakipleri biraz moral kazansa fena olmaz :koptum:

upload_2015-7-18_11-37-32.png

upload_2015-7-18_11-37-42.png

Bugün kalabalık bir kaçış grubu var :)

https://pbs.twimg.com/media/CKMZtvmWoAAPB_w.jpg:large

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Özgür R Harbi çok acayip bir kaçış oluşmuş 20 kişi; Sagan, Bardet, Pinot, Uran, Avermaet ve S.Yates göze çarpanlar :komik::komik: 7 dakika olmuş acaba bırakacaklar mı :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Geri