Scudo Sports

Fransa Bisiklet Turu 2015

@Murat B.

he işte bende bunu diyordum adam 10 saniye boyunca 1000watt uygulamış pedallara..

hatta bin bile değil 930 ve 980 arası watt uygulamış. yani o videoda dk da 90 cadans uyguluyorsa pedala adam 9 kere basmış bu kuvvetle.
şimdi bu değer okumasını tam bilmediğimden bana da normal gibi geliyor. atak yaparken bu değerlere ulaşılır gibi geliyor bana ama nabız nasıl düşer yahu : )

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Scudo
@taner07 ama hakket paylaşıyorlar da gizlilikle paylaşıyorlar sana bana paylaşmıyorlar

@Murat B.
where is fabian cancellara? :krktm: spikerin koptuğu an

yazık bu spora kimsenin kimseye güveni kalmamış herkes birbirine şüpheyle bakıyor, nasıl bu hale getirmişler bu sporu anlamıyorum diğer spor dallarında da yapılıyor ama bu sporda vaziyet çok vahim dopinge karşı ciddi bir kampanya başlatılması lazım bunun öncülüğünü de sporcular yapmalı

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
@Fırat Y.

doping testleri en sert bisiklette uygulanıyor. diğer sporlarda böyle yok teniste futbolda bu bisiklette yapıldığı gibi yapılsa. şuan izlediğimiz tenisin ve futbolun %60 oradan da daha yavaş bir yapıda izlenir eminim ki.
ki yeni bisikletçiler en sert şekilde çekinmeden eleştirilerini yapanlara zaten söylüyorlar

kittelin mustafa sayar için söylediklerini unutmamak gerek etap biter bitmez sıcağı sıcağına bu adam doping yapıyor deyip ağzına geleni saydırmıştı ki haklıda çıktı

@Serkan.ÇABAŞ Kittel'in bu dediğiniz sözleri hangi yarıştan sonra oldu? Sayar'ın 2 sene üst üste doping faciası olduğunu biliyorum fakat Kittel'in o sözlerini duymamıştım.

@Bertan T.

sayarın 2 sene üst üste olmadı torkunun oldu birinde bulgar dopingli çıktı birinde sayar çıktı.

selçuklu etabından sonra kittel twit attı şimdi twitleri bulamadım. hatırladıklarım ise yüzünün kızarmasının sebeplerini sıralıyordu neler sebep olur falan

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Bu doping muhabbetlerinden anlamam, ama görünen o ki froome bildiğimiz adam değil atak varyasyonunu artırmış, sky kitabının dışında bişeyler yapıyo ya da sky kitabı yeniden yazmış( yeni moleküller kovalamış da olabilirler)

@Serkan.ÇABAŞ Yüz kızarması olayını ben Sarper Günsal'ın mesajlarından okudum, diğer takımların doktorları falan dikkat çekmiş o noktaya. Sonrasında da zaten dopingli olduğu ortaya çıkmış. Mustafa Sayar uzun bir süre masum olduğunu söylemiş vs vs...

Theo bos 2000 civari, Greipel 1900 civari, kittel yine 2000 civari, Cavendish 1500 civari watt cikarabilirken froome'un anlik 950 watt cikarmasi anormal degil.

Bahsi geçen tweet'de bu
http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/14/14555c986fe90a1f2447bc49bd1b7f0b.jpg

Çok hakim değilim ama aklımdan geçeni söylüyorum; bu pedallara watt uygulama olayı kiloyla alakalı diye biliyorum, eğer öyleyse Froome, Cancellara'dan 10, Kittel'den 15 kilo zayıf ki bu büyük bir fark yaratıyor. Ayrıca Froome, 1 saatlik bir tırmanış sonrasında bunu yapıyor, Kittel normal tempoda sürdükten sonra uyguluyor gerçi Cancellara da çok sert tempodan sonra bu gücü uyguluyor ama tırmanış daha zor sanki :D:harika:

Brailsford, ''Biz artık doping ithamlarına alıştık, bu işin fıtratında var'' demiş :komik::komik: Ayrıca insanların sadece bu bilgilere bakarak yargıya ulaşamayacağını söylemişler ama biz sadece bilgiye değil ki aynı anda tırmanışına da bakıyoruz :kyfmyrn:

@Serkan.ÇABAŞ Yok yahu sakin ol :komik::komik: Hani sadece bilgiye bakarak anlaşılmaz diyorlar ya ben de diyorum ki sadece bilgiye bakmıyoruz videosu da var görüyoruz neler olup bitiyor :):harika:

@taner07

TdF 2013'teki Mont Ventoux tırmanışını Quintana, Froome'un 30 saniye civarı gerisinden bitirdi.
Finişe vardığında yere yattı, şuuru neredeyse kapanmıştı, baygınlık geçirdi.

Testler dopingi tespit etmeye yetmiyor. Bu sebeple bir bisikletçinin öyle bir tırmanış etabında, etabın neredeyse sonunda bilmemkaç saniye 2000 w güç üretmesi kimseye normal gelmiyor. Üstelik bu gücü ayağa kalkmadan üretiyor. Sprinter vücudu da yok.

Sky'ın yaptığı açıklama tuhaf. Nasıl olsa birileri bize dopingli ithamında bulunacak diyorlar. Çalınan data bu yüzden kritik.
TTT'de senin GK'cın resmen tüm takımı çekti. Utanmasa etabın başından sonuna çekecekti.
Beri yandan, işin içinde bir kabahat olsa Froome bilerek, organize biçimde zayıflık numarası da yapardı.
Yine de elde kesin delil yokken kimseyi suçlayamayız... Biri bir halt yiyorsa bir gün bunun muhakkak ortaya çıkacağına inanıyorum.
Ekipçe yapılan suçlar, bir yerden elbet patlar.

Sporun içine çoook bilimsel çalışıyoruz biz geyiği girdiğinde kıllanıyorum hep. Sanırım Rocky 4 filminin etkisi :)

• Beğen
Tepkiler: taner07
@taner07

sakinim sakin : ) sende olmasan zaten kiminle atışıcam burada : )

gördğümüz şey esasen hiç alışık olmadığımız sürüş. oturan bir adam hiç ayağa kalmıyor ve yüksek cadansla bisiklet kullanıyor ve bunun tam tersi hiç oturmayan contador daha az cadansla çıkıyor. froome neyse contadorun oturmaması da bir o kadar garip der konuyu böyle toplarım :p

• Beğen
Tepkiler: taner07
Neyse bugün güzel bir gün ilk dağlık bitişimiz olacak, hafiften yarışa ısınalım(Gerçi Antalya 40 derece yanıyoruz ama:komik:). Bugünün bir diğer olayı da Fransızların milli bayramı Bastille Günü olması ve kaçışta çok Fransız olacak ve onun dışında son tırmanışta pelatondan da bütün Fransızlar saldıracaktır :ssrtcbya: Etabın başında 3 tane 4.kategori tırmanış bulunuyor, bunlar biraz ayakları açmak için iyi olacak en sonda ise 15 kmlik ortalama %7.3 eğime sahip La Pierre Saint Martin zirvesine çıkacağız. Tırmanışın özellikle ilk ve orta kmleri çok sert ve zaman zaman %10ların üstüne çıkıyor, baştan sona herkes saldıracaktır ama benim tahminim büyüklerden ataklar 6 ila 5 km kala arasında gelecektir çünkü burada artık herkesin (büyük ihtimal) domestikleri bitmiş olacak ve tek kalacaklardır. Eğer yine ayrılma olmazsa 1.5 km kala yine atak yapılabilecek sert eğimler var:ssrtcbya::krktm:

Evet gelelim favorilere; öncelikle kariyerimin zirvesindeyim, 2013'den bile daha formdayım diyen Froome, bir numaralı favori ki buna herkes katılıyor :snzdglsn: Daha sonra bence Quintana, Contador ve çok formda olan Rodriguez geliyor, Nibali'ye pek şans vermiyorum :komik:. Gelelim sürpriz yapabilecek isimler; öncelikle Fransızlardan başlayalım; Bardet, Pinot, Roland, Vuillermoz(?) ve Geniez, gerçi çok şansları yok ilk dağlık etabı bırakmazlar:komik::komik: Diğer sürpriz yapabilecek tırmanışçılar; Kelderman, Meintjes, Kırojvik, A.Yates, Hesjedal, Pantano ve adamım Sepulveda :kyfmyrn:

upload_2015-7-14_13-20-12.png

Geri