Scudo Sports

Fransa Bisiklet Turu 2015

Arkadaş daha ilk haftadan ne acayip tur oluyor be. Orica Greenedge'den üç abanone mi dersin?, kokainden yakalanan mı dersin?, kanser tanısı konan mı dersin?
Breh breh breh!

Scudo
Testis kanseri eğer yayılmadıysa, kanserin tespit edildiği testisin alınması ve devamında kemoterapi ile nispeten kolay tedavi edilebilen bir tür.
Tesadüfen tespit ediliyor ne hikmetse; bir futbolcu arkadaşımın, maçta kasıklarından yaşadığı bir sakatlık sonucunda tesadüfen tespit edilmişti yine. 8 ay içerisinde tedavi tamamlanmıştı.
Allah kimseye vermesin..

Evet beyler 2013 TDF'de Froome'un Mont Ventoux tırmanışının watt ve nabız değerlerinin eşleştirmiş, ortalama 400 küsur watt uygularken, Contador'u geçerken 600 küsur, Quintana'yı geçerken de 1000 küsur watt uyguluyor ve nabzı değişmiyor, hatta bazen düşüyor, insanların kafası karışık. Sahte olabilir deniyor ama savunma olarak da eğer sahteyse gerçeğini paylaşsın SKY diye bir açıklama var, mantıklı :harika:

@Özgür R
@taner07

O etap inanılmazdı hala hatırlarım,Porte Froome harika getirmişti sonra Porte Froome'u bıraktığında soldaki viraja gelmeden inanılmaz bir kadans sergiledi Froome düşük viteste inanılmaz bir kadanstı o hemde o yokuşta Contador,Nieve,Quintana sadece izledi Froome'u ne kadar Froome'a pek ısınamasam da ben dopingli yada motorbike olduğunu sanmıyorum. Ben başka bir yerde 1000 watt falan diye değilde 600 küsür watt olarak duymuştum demek ki doğru duymuşum ki Contador'u geçerken 650 küsür watt uygulamış ki buda tam sınırda.Birde sanki Contador'u geride bırakırken daha fazla bir kadans uygulamıştı Quintana'yı sakin sakin ağır ağır geçti diye hatırlıyorum yanlışta olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
@Tolga Çelebi

Tam değerler konusunda bilgim yok,emin değilim açıkçası bilen arkadaşlar varsa yazsınlar ama 1000 watt diye birşey olması imkansız geliyor bana..Veriler doğruysa ki umarım değildir motorbike olduğunu düşünüyorum..

@Özgür R @Tolga Çelebi 1000 küsur wattlar anlık uygulanabiliyor ama bunu yaparken kalbinizin yerinden çıkacak gibi olması lazım ki Froome'un ki yerinden kıpırdamıyor, bu kadar güç uygulayıp hızlanırken bir insanın nabzının artmaması pek açıklanacak bir durum değil. Veriler doğruysa kesin bir sıkıntı var, tartışacak bir durum yok ortada. Eğer veriler yanlış ve uydurma ise Sky'ın direk gerçek verileri açıklayıp, insanlarından aklındaki soruları kaldırması lazım yoksa çok zarar görebilirler hele bir de Froome bu kadar formdayken...

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
@taner07

Haklısın bende onu demek istemiştim aslında ama eksik yazmışım.Veriler doğruysa asıl nabızda büyük sıkıntı var..

• Beğen
Tepkiler: taner07
@taner07 Video kaldırılmış heralde ve 1000 watt normal olamaz çok yüksek değil mi?Veriler yanlış olamaz mı?Çünkü zamanı 59.00 çok da anormal değil

video silinmiş.

nabız ve powermetre verilerini nereden elde etmiş olabilir ki? açıkcası bana inandırıcı gelmedi.

froome konusuna gelince; pek temiz olduğuna inanmıyorum, içimde hep bir şüphe var ona karşı.

@Ali Demir

Bende pek sevmem değilde ısınamadım Froome'a vücut olarak çok çelimsiz bir adam gibi duruyor ama inanılmaz bir kadans uyguluyor eğer temizse tabii ki.

Neyse onu bunu bırakalım da biz gece nasıl uyuyacağız ?

YARIN KIYAMET KOPACAK :)

PROFIL.png

Verdim gazı hadi bismillah :)

Tam da tırmanış etapları başlamadan hemen önce, rakipleri ile arayı açmış bir adam için ortaya bu iddiaların atılması da size biraz şaibeli gelmiyor mu? Froome'dan ve performansından şüphe duyan herkesin önce bu zamanlamadan işkillenmesi gerekir bence. İddiaların doğru olabileceğini kabul ediyorum ama bu zamanlamanın etik ile yakın bir yanı yok. Bu videoyu yeni mi keşfettiler, Froome 1 dakika geriden gelse ortaya çıkacak mıydı? Bunlar videonun gerçek olma ihtimali kadar mide bulandırıcı sorular.

Ha keza Giro'da Contador'un sorun yaşadığı zaman Astana'nın atak yapmasına tek başına kilometrelerce ayakta cevap vermesi ve hatta yakalayıp geçmesi de bana hiç normal gelmemişti.

Burada şaibeye bakış kişiye göre değişiyor, bunu görmek üzücü.

videoyu team sky hacklendik gerekçesi ile kaldırtmış.. dava açılacakmış.

pek bilmediğim bir soru sorucam şimdi anlık 1000 wat uygulanmaz mı çok mu uçuk rakam

@deathsidestory

galiba bu sporu bu yönü ile sevmeye başlasak iyi ederiz, kabul edicez yani dopingi.. sarper abinin hep dediği gibi. var yani pelotonun içinde.
bu dediğin atakta bende çok içerlemiştim contadoru nasıl olur yahu diye ( hemen yeri gelmişken team sky atağı burda ne eleştirilmişti astanaya laf atan yok :) )

ve team sky da hep doping yapmıyor diye savunurum fanatik derecesinde team sky hayranıyımdır yazılarımdan da anlaşılır zaten.

o videoyu izlediğimde ben hep nabza bakmıştım pek değerlerin okunmasını ne anlama geldiğini bilmediğimden ama şimdi hacklendik diye açıklama yapmak verilerin gerçekliğini azda olsa ortaya koyuyor bence yalanlama niye yapılmadı ya da madem sıfır tolerans politikan var sporcularına özel imzalar attırıyorsun hemen takımdan kovuyorsun hiç dopinge bulaşmamış adamları alıyorsun falan niye açıklama yapmazsın..
acaba diyorum bunlar ferrari gibi epoyu silecek ya da başka perfonmas artırıcı teknoloji mi elde ettiler.

hadi elde ettiler dicem de sadece froome wiggo mu yapıyor porte falan ya da ne bilem başka yarışlarda lider olarak giden sporcuları neden başarılı olmuyor?

• Beğen
Tepkiler: taner07
Çok aşırı uçuk bir rakam. Spor salanunda kendimi ölçtüğümde max 240 w kadar çıkarıyorum ki 110 km de 32 ortalama tek başıma rahat gidebilen biriyim. Bacaklarım kuvvetli. Geçenlerde strava'da bi yerde okumuştum Pelotonda kalmak için 250-350 w arası kaçış grubunda kaçmak için 350-450 w arası güç uyhulamak gerekiyor.

Ani sprintler ve dağ sprintlerinde bu güç max 600-700 arasına kadar artacaktır.

• Beğen
Tepkiler: ddr ve taner07
@Yavuz S.

600 den sonrası tehlikeli sınır kabul ediliyor sanırsam doping olabilir şüphesi ile bakıyorlar

Silinen videoyu seyredemediğim için fazla yorum yapamayacağım, ancak Froome'un yaklaşık bir saat süren tırmanışta ortama 400W civarı güç ürettiğini düşünürsek yaptığı ataklarda birkaç saniyeliğine bunun 2 - 2,5 katının çok uçuk bir değer olmadığını düşünüyorum.

Kittel gibi sprinterler anlık olarak 2000W civarı değerlere ulaşabiliyorlar bildiğim kadarıyla. 2010 Ronde'de (Filandre Turu) Cancellara'nın Kappelmuur'da Boonen'e yaptığı atakta, yanlış hatırlamıyorsam, 1200W'tan fazlasını uygulamış olması gerektiği konuşuluyordu. Daha kilolu ve sprinter özelliği olan Cancellara'nın Froome'dan daha fazla güç üretmesi beklenen birşey zaten, ama Ronde'de yarışçıların Kappelmuur'a gelene kadar çok daha fazla yıpranmış olduklarını ve atağın oldukça daha uzun sürdüğünü de unutmamak gerek (aşağıdaki video'da 2:35'ten itibaren görebilirsiniz).

2000w gibi değerler çok uçuk geliyor. Videoda gerçekten massive bir güç mevcut. ama genede powermater ile ölçülse idi ; max 800 ila 1000 arası bişi çıkardı diya tahmin ediyorum. zaten beklenenden fazla güç uygulandığı zaman etap sonunda doping testine sokuyorlar sporcuyu. (Caner eler ile tdf turunda soru üstüne lens amstrong konuşmaları arasında geçmişti bu söylem)

SKY, "Bilip bilmeden konuşmayın biz Chris Froome'un bütün değerlerini L'equipe ile paylastık onlar da tarafsız bir bisiklet alanında uzman bilim insanına incelettiler ve değerlerin hepsinin normal olduğunu söylediler" tarzı bir açıklama yapmış :):harika:

Geri