Scudo Sports

Fransa Bisiklet Turu 2015

Scudo
@Berkay DEDEOĞLU

http://keyassets.timeincuk.net/inspirewp/live/wp-content/uploads/sites/2/2013/07/MG_07351.jpg

team sky da froome bütün etaplarda ayna kol kullanıyor. wiggo sadece zamana karşılarda kullanıyordu.
milimetrik avantaj sağladığını söylüyorlar.. yani; ayna kol şuan resimde gözüktüğünde daha çok ivme kazandığından daha büyük dişlide gidiyormuşsun gibi kuvvet uygulamanı sağlıyor.

ve diğer sorunuza ek olarak arkadaşlar zaten cevap vermiş tırmanışlarda tt bike ları kullanmak oldukça zor iştir ve uzun süreli kullanım aşırı yorucudur posisyon gereği o yüzden tercih edilmez kaldı ki peloton zaten bunu kaldırmaz yapısı gereği.

@Ahmet Onur Çakmak

porte bmc ye gidiyor seneye

@Yavuz S. Katılıyorum. Ben olsam anırırdım da o rampalarda bakalım bu abilerde durum ne olacak :D

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
Chris Froome: Şuanda en formda gözüken ve herkesin beraber olup dağlarda yıkmaya çalışacağı ve kendine turu kazanacak kadar zaman farkı yaratmış adam :)

Tejay Van Garderen: Bence takımının onu iyi korumasıyla ilk haftayı en iyi geçiren adam, Dauphine'de formdaydı, şimdi de formda gibi ama dağlarda hızlanma problemi yaşaması ve kariyeri boyunca büyük turlarda 1 noktada kırılganlık göstermesi şimdilik herkesi düşündürüyor, hiç saldırmasına gerek yok, sadece Froome'un peşine takılsın yeter :harika::komik:

Alberto Contador: Giro-TDF dublesini yapmayan çalışan herkesin sevmese de saygı duyduğu adam :harika: İlk hafta kendinin de itiraf ettiği gibi o ivmelenmeyi gösteremeyen ama formda olduğu da belli olan lakin Giro sonrası herkesin 3.hafta dökülmesini beklediği beyfendi :ssrtcbya::komik::kyfmyrn:

Rigoberto Uran: Giro'ya podyum adayı olarak gelip daha sonra dökülen, takımının son kez şans verdiği ve TDF öncesi ilk 10 bile yapmasını beklemediği Kolombiya'lı ticaret erbabı, sanmıyorum ki ilk 5 yapabilsin :komik::koptum:

Alejandro Valverde: Pelatonda adını okurken bile havaya girdiğiniz, herkesin sevmediği ama bir yanda da herkesin ''vay be'' diyerek izlediği yılların ebedi 3.sü reyiz :komik: Bu sene Quintana için çalışasam dese de kimsenin inanmadığı egodan oluşan abimiz, eğer Quintana'ya birkaç dağ etabında geçilmezse çarşı karışır :eek::rolleyes:eek:_O

Nairo Quintana: Kolombiya'nın güzide çocuğu, saf tırmanışçı evladımız. Bu sene en büyük adaylardan biri fakat 2. etapta herkes en önde yer alırken arkada durunca 2 dakika yiyen ve ondan sonra hiç zayıflık göstermeyen ve formda olduğu belli olan evladımız, eğer dağlarda Valverde'yi hemen devre dışı bırakmazsa kendi için pek hayırlı olmaz :komik::kyfmyrn::ckkmk:

Vincenzo Nibali: Herkesin ortak görüşü büyük 4lünün içerisindeki en zayıf adam olarak anılan ve 2. etapta yaşadığı şansızlık sonucu 2 dakika yiyen abimiz. Sanmıyorum ki dağlarda diğerlerine fark atsın hatta fark atmayı bırak geçmesi bile zor ;):kyfmyrn::booo:

Warren Barguil: İlk haftayı en iyi geçen Fransız isim olmasına rağmen, dün takım zamana karşı da yediği farkla büyük bir darbe yiyen sevdiğimiz bir genç kardeşimiz :koptum:. Normalde saldırmayı seven bir isim ama ona tavsiyem olabildiğince pelatonda kalsın zaten 10.etap sonrasında direk ilk 10 :ssrtcbya::tskler::harika:

Robert Gesink: Bir türlü burnu b.ktan kurtulmayan sevdiğimiz bir Hollandalı abimiz. Sezon boyunca form tutamadı, ilk hafta da pek iyi sinyaller vermedi ama ilk 10 onun için tatmin edici olacaktır böyle bir TDF'de. Atak yapmasına gerek yok pelatonla kal Hesink :kedicik::harika::hasta:

Bauke Mollema: İlk haftayı en iyi geçen Hollandalı abimiz, dün zamana karşıda yediği farkla büyük bir üzüntü yaşasa da eğer formdaysa ilk10daki yerini rahatlıkla koruyabilecektir. Tek yapması gereken tekerlek takip etmek yorma kendini, daha 2 hafta var :komik::D

Jean Peraud: Kendisi dahil herkesin formsuz olduğunu kabul ettiği 38 yaşına gelmiş, saygı duyulası bir abimiz. Sanırım ilk haftayı tahmin ettiğinden daha iyi geçti, böyle bir formsuzluğu varken eğer ilk 10 yapabilirse büyük olay olur, diren ve efsane ol Peraud :komik::komik:

Joaquim Rodriguez: Froome'dan sonra en formda gözüken bir başka 38lik abimiz. Bütün kariyeri boyunca uğraştığı büyük tur kazanma hayalleri artık ellerinden kayıp giderken, böyle bir kadronun olduğu TDF'de en büyük şansızlığı takımı oldu. Bence ilk 5 için göz kırpıyor ;);)

Andrew Talansky: Bütün sezon formsuz olan Amerika'nın çocuğu. Çok felaket durumda gözüküyor, böyle bir form düzeyinde ilk 10 yaparsa beni çok şaşırtır :ckskc::cool::aglyrmngaa:

Mathias Frank: Pelatonda niye World-Tour lisansı aldığını anlayamadığım takımın malum lideri. Buralar için fazla zayıf, çok iyi bir tırmanışçı ama 3 haftayı çıkartamıyor, ilk 20 bence onun için başarı :harika::islik::uyku:

Romain Bardet: Fransızların en beyfendi genç yeteneği ve 2012 Türkiye Turu'nda gördüğüm anda beni etkileyen evladımız :komik: İlk hafta 5 dakika kaybetmesine rağmen bence genel klasman iddasından vazgeçmemesi onu ilk 10'a götürecektir. Eğer etap almaya giderse eli boş kalabilir :tskler::krktm::booo:

Rui Costa: Hala nasıl genel klasman adayı olduğunu çözemediğim izlemesi keyifli bir abimiz. Simon Spilak ve Richie Porte gibi 1 haftalık turların efendisi olan bu abimizin, çok formsuz olduğu aşikar. Eğer dağlarda 1 etap alırsa öpsün başına koysun ki alabileceğine hiç inanmıyorum :suspus::mzkdnlmk::rolleyes:

Thibaut Pinot: Pelatonun en yakışıklısı olan bu abimiz, aşırı duygusal, romantik bir Fransız erkeği :komik::komik: 8 dakika yediği ilk hafta sonrası elinde sadece etap alabilme ihtimali kaldı veya tırmanış mayosu olsa daha iyi olmaz mı? :komik::koptum::harika:

HAFTANIN TAKIMI: BMC

HAFTANIN GENEL KLASMANCISI: CHRİS FROME

HAFTANIN SPRİNTERİ: ANDREİ GRAİPEL

HAFTANIN DOMESTİĞİ: PETER SAGAN

HAFTANIN SÜRPRİZİ: ALEXİS VUİLLERMOZ

HAFTANIN HAYALKIRIKLIĞI: THİBAUT PİNOT

HAFTANIN GÜNAH KEÇİSİ: LUCA PAOLİNİ

HAFTANIN GURURU: DANİEL TEKLEHAİMANOT(doğru mu yazdım lan?:komik::komik:)

upload_2015-7-13_13-1-41.png

@taner07 Froome ciddi bir avantaj sahibi şu tabloda. Sanırım Van Garderen, Contador ve Quintana dışında rekabeti kızıştırmasını bekleyeceğimiz bir isim yok gibi. Kalbim Quintana için atsa da Froome Pirene ve Alplerde 2 dk kaybeder mi göreceğiz? Sizin yorumunuz, beklentiniz nedir?

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Okan A Froome şu form durumundayken zaman kaybetmesini bırak farkı artırmasını bekliyorum, ama 3.hafta formu düşerse ki düşmesi lazım 3 hafta olağanüstü formda sürmesi büyük bir olay olur. Dağlarda zaman farkları çok da önemli değil, eğer bir kötü gün geçirirsen 2 dakikayı bırak 10 dakika bile fark yiyebilirsin, kimseden umut kesmemek lazım. Dediğiniz gibi Tejay, Contador ve Quintana şuanda podyum adayları ama Valverde ve Rodriguez ikilisi 10 yıldır buralarda ve mutlaka bir kaç numara çekeceklerdir. Özellike Pirenelerde Rodriguez ve Valverde gibi buraların çocukları Froome'u rahat bırakmayacaklardır ama bu iki ismin podyum için şansları çok düşük :harika:

• Beğen
Tepkiler: Okan A
@taner07

o_O Takımda daha büyük yıldız var diye Sagan bile domestik mi sayılıyor?

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
froome özel bir şey daha yapmadı ama farkındasınız demi bu zaman farkları hep.. takımların kişilerin kendi yüzünden oldu.
bütün takımlar liderlerini çok güzel sakladı oysaki herkes 1ci haftayı bence kendini kullanmadan geçirdi. özellikle 2 etap sarı mayo froomede iken hiç çalışmadı takımı.
ve ikinci hafta da bence team skyi peloton önünde görmeyeceğiz froome sadece kendi tarzında bisiklet sürmeye devam etsin.
sarı mayoyu kazandığı sene gibi yemek yemeği unutmasın yeter

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Murat B. Domestik saymaktan ziyade performans olarak, domestiklik yaptı, bütün etaplarda önceliği Contador'un güvenliği oldu, bu da domestikliktir benim gözümde :):harika:

@Serkan.ÇABAŞ Froome'un Mur De Huy tırmanışı ve taşlı yollardaki performansı ve dünkü takım zamana karşıdaki takımı taşıyışı bence özeldi ama tabi daha bence de kendini göstermedi bile :komik: Ayrıca bence de pelatonu çekmeyeceklerdir zira kaçışın etabı almasını isteyeceklerdir ki zaman bonusları olmasın :ssrtcbya::harika:

ivan basso 2 saat önce testis kanseri olduğunu öğrenmiş

edit: 5ci etapta ağrıları artmış test olmuş sonuçu bugün öğrenmiş ve turdan çekildi..

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Çok üzücü bir haber... (link)

Umarım erken tanı konmuştur.

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
@Oğuzhan Y.

belki o kazayı yapmasa geç olabilirmiş ama %98 kurtulur demiş doktor

Gerçekten çok üzücü bir haber. :( Veteranlar bir bir dökülüyor. Umarım en yakın zamanda düzelir.

Daha ilk haftadan bu kadar olay gerçekten eşi benzeri rastlanır şey değil. Hastalıklar,yağmurlar,rüzgar,sakatlıklar,düşmeler-kalkmalar gerçekten çok garip.

Geri