Scudo Sports

Fransa Bisiklet Turu 2015

Scudo
BMC ALDI! Contador ve Nibali günün kaybedeni :(

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
BMC çok iyiydi, Movistar'a bile ciddi fark attılar BMC ve Sky. Tinkoff işleri zora soktu.

Slovaklar da mı üç kere öpüşüyor :p

Froome rakiplerine karşı yine zaman kazandı. Van Garderen her ne kadar bu güne kadar iyi geldiyse de önümüzdeki dağlık etaplarda dayanabilir mi bilemiyorum. 10., 11. ve 12. etaplar çok önemli. Froome bu etapları kazasız belasız geçerse sarı mayoyu kolay kolay bırakmaz. Contador'un Giro'dan gelen yorgunluğunu herkes biliyordu. Ama asıl yorgunluk son hafta daha da ortaya çıkabilir. Nibali ise şansını büyük ölçüde kaybetti diye düşünüyorum. Ama tabi ki daha dağlar yeni başlıyor. Her şey olabilir. Keşke zamanlar 10-20 saniyelerde kalsaydı.

• Beğen
Tepkiler: taner07
Hayranlarını üzen Movistar nihayet bugün gücünü gösterdi.
Etabın ortalarında bir yerde önde çeken eleman kaptırdı gitti.
Arkadakiler seyirci yüzünden ona seslerini duyuramayınca otomobile el kol yapıp uyarmasını istediler.
Bu onlara biraz zaman kaybettirmiş olabilir. Belki birinci olabilirlerdi. Nihayetinde arada 4 saniye var BMC ile.
Froome'un performansı "olağanüstü". Bakalım kalan etaplarda neler olacak...

Movistar takipçisi olarak biraz keyfimiz yerine geldi, umarım takımın da gelmiştir.

@Serkan.ÇABAŞ

Tam olarak kuralı bilmiyorum açıkçası ama eğer öyleyse, Sky Giro'daki lastik değişimden sonra ikinci bir büyük hatadan son anda kurtulmuş demektir. Kara tren başta Froome olmak üzere çok iyi çalıştı bugün ama dağlarda yaşayacağınız bir kötü gün hala herşeyi değiştirebilir. Froome avantajlı evet ama herşey bitmedi,dağlarda çok acayip şeyler olabilir.

• Beğen
Tepkiler: taner07
cahilim biraz,

nerden izliyorsunuz ?

@E.E Eurosport. Ben Tv'den izliyorum, internet yayınları pek iyi değil.

Sky ego tatmini yaşayamadı bu gün. Yani hep 1. Olmak ister ya. 0.69 saniye ile kaçırdı :) Bunun dışında kaybettiği çok şey yok. 1 saniye az ya da fazla şu an için o kadar da değerli değil bence ki Froome şu zamana kadar sarı mayoyu giyinerek göz önünde olmaya pek sıcak bakmıyordu. Yani zaten dün yerinden bile kalkmadan pelatonu düşürerek ya da bu gün son yokuşta takımın arkasına önüne salıncak gibi rahatlıkla gelerek formunu gösteriyor.

Bunun yanında moviestar dehşet gelmişti. Evet ses sorunu vardı ama birde o sıralarda rüzgarın anlık yön değişimi vardı. Bunlara rağmen sadece 4 sn fark oluştu .

Ama Astana biraz ilk sıralarda çıkmanın zorluğunu yaşadı. Yani ilk dediğim büyük takımlar arasında. Yani sky dan sonra çıksaydı belki daha iyi olabilirdi.

Ama çok heyecanlıydı Sky ve BMC.. Hele yayını ikiye bölüp vermeleri çok iyiydi.

Bu arada sky'daki ön dişliler çok güzel.. Avantajı nedir?

Birde merak ettiğim bir şey var: madem bu zamana karşı da her şey hıza göre tasarlanıyor, neden bu tasarım normal yarışlarda da kullanılmıyor? Yani hep tam performans neden gidilmesin?

@Berkay DEDEOĞLU

Normal etaplar 160-250k arası değişiyor. Bu bisikletlerin kullanıldığı etapların en uzunları 50-60k ortalamada. Bisikletçiler 50-60k bütün enerjilerini en hızlı şekilde gidebilmek için neredeyse kendilerini kibrit gibi yakarak gidiyorlar. Normal etaplarda ise enerjilerini en tasarruflu şekilde harcayıp etap sonuna en az yorulmuş şekilde ve en konforlu şekilde gelmeye çalışıyorlar. Kısacası bu bisikleri 200-250k kullanıp basarak gidecek kimse yok. (İllaki örneği vardır extrem örnekler dışında)

@Berkay DEDEOĞLU

Kurallar buna izin vermediği için normal etaplarda zamana karşı donanımı kullanılmıyor. Kuralların bu şekilde olmasının da pek çok nedeni var; bisikletçilerin güvenliği, yarışın ruhu, gelenek...

@Ahmet Onur Çakmak

Bisiklet yarışlarının zamana karşı etapları genelde çok daha kısa olduğu için "kendilerini kibrit gibi yakarak gidiyorlar". Daha düşük tempoda 5-6 saat sürmelerine aslında bir engel yok. Ironman yarışlarında zamana karşı bisikletine benzer bisikletler tüm yarışmacılar tarafından 180 km kullanılıyor (ve üstüne 42 km koşuyorlar). Extrem örnek olarak bu tip bisikletler ile Race Across America gibi yarışlarda 8-10 gün boyunca günde 20 küsür saat sürenler var...

@Murat B.

Tam olarak bunu anlatmak istemistim fakat eksik anlatim olmus :) etap kisa oldugu icin o gun harcayacaklari enerjiyi, zamana karsi parkurunda en verimli ve maksimum sekilde harciyorlar. Ironman ve Race Across America gibi yarislar bambaska kategoriler zaten :) kelimenin tam anlami ironman olmak gerek :)

Contador'dan umudu kesiyorum yavaş yavaş ama kesmek de istemiyorum takımında zamana karşıcı yok adama da hak vermek lazım. Tejay'e güvenmeye devam.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Salı günü Contador'un gerçek formunu göreceğiz. Yorgun mu yoksa bizi mi kandiriyor anlaşılacaktır. Gönlüm Contador'un kazanıp efsane bisikletcilerin arasına girmesi ama hak eden kazansın. Bir de kaza falan olmasin bütün favoriler dağlarda kıyasıya kapışsın.

Edit: Gece rüyamda gördüm salı günkü etabın son bölümündeki HC tırmanışta Contador Quintana'nın gerisinde kalıyordu. Gücü yetmiyordu çok yorgundu. Diğer sürücüleri görmedim sadece ikisini hatırlıyorum. Tersine çıksın bu rüya :)

• Beğen
Tepkiler: taskin ve x-rayted
Geri