Scudo Sports

Fransa Bisiklet Turu 2015

Scudo
@MehmetAliB.
hahahaha çok anlamlı oldu :D

zarar vermiyorlarsa kimseye bence gereksiz yasak. aynı zamanda?? :D

Acaba neden yapmış böyle bir şey.

@Onur Ali İmren

Bütün uyusturucular gibi bagimlilik yapmasinin yani sira insanin gerceklikten kopmasini da saglar. Pimi cekilmis el bombasi gibi olur kullanan. Psikolojik, asiri mutluluk gibi etkilerini gectim (beynin kendi kendine mutluluk hormonu seratonin salgilama mekanizmasini bozar bagimlilar kokain olmadan cok mutsuzdur) fizyolojik olarakda nörotransmitter (sinir nöronlarinin arasinda impuls iletiminini saglayan kimyasal) madde artisini gerceklestirerek algida keskinlik, reflekslerde guclenme gibi etkinin yani sira kaslarda bulunan agriyi az hissetme agri kesici etkisi de mevcuttur. Butun uyusturucular benim icin ayni kefededir. Kullanmak acizlik gostergesidir.

Not: kimyagerim

İlginç ya eğer bağımlıysa bu zamana kadar yakalanmaması, eğer ilk defa kullanıyorsa neden kullandığı büyük soru işaretleri. Ayrıca bir yanlışlık olduğu ve B numunesini beklediğini de söylemiş, kullanmış olsa kabullenirdi diye düşünüyorum neden inkar etsin o da acayip. Eğer B numunesi de aynı sonuç verirse takımla yolları ayrılacak ve UCİ de belli bir süre ceza verecek, büyük ihtimal bırakır diye düşünüyorum ama böyle bir sporcunun kariyerini böyle bitirmesi üzücü olacaktır.

Şimdi twitterda açıklamalar yapmış ona baktım, sorumluluğu alıyorum ve herkesden özür diliyorum demiş, sanırım inkar etme olayı gerçek dışıymış. Birkaç saçma şeyler daha yazmış ama çözemedim, özür diliyorum diyor bir yandan kontrollere güveniyorum diyor anlamadım gitti.

sarı mayo emin adımlarla sahibine doğru gidiyor rakiplerini bir bir eliyor sarı mayo contadora geçince onda kalacak merak etmeyin :)

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Kokainin bildiğim kadarıyla uyarıcı etkisi vardır. yarış zamanı kullanılırsa işe yarar. ama anabolizanlar gibi kas kitlesini artırma vs yapmaz dolayısıyla sadece yarış öncesi alınırsa fayda sağlar uzun vadeli faydası olmaz. bu sebeple yarış döneminde bulunması doping sayılır ama yarışlar arasında kokaine rastlanırsa bu doping sayılmaz. Adamların da parti yapma hakkı var :D :D

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
@taner07

çok özür dilerim de cancellara ile ne alakası var durumun... yarış başlamış dağlık finishle bitmiş sarı mayoya bilmem kaç dk fark koymuşlar. sarı mayoyu giymicek.
tehlikeli düşünce bunlar.

bu sefer de greipel erken çıktı :) bu sprinterlerin işi gerçekten çok zor bu adamlar farklı bir boyutta, hem uygun bir pozisyon kollayacaksın hem en iyi zamanda atağa çıkacaksın hem de bütün bu zihinsel hengamenin sonunda en yüksek güce çıkıp işi bitireceksin ve herkes sarı mayo kimde ondan bahsedecek bence sprinterlerin hakkı yeniyor biraz :(

https://pbs.twimg.com/media/CJn8M1kWoAANe2h.jpg

froome nin bisikleti bugün için..
bu fırmaların yeni pazarlama taktiklerini sevmedim eskiden son etapta görürdük ya da çok nadir sarı mayo geçiren kişi böyle yapardı.
şimdi bu sarıya boyanmış kaçıncı bisiklet oldu 3 mü ?

@Serkan.ÇABAŞ Sarı mayoya saygıdan giymiyor ya Froome efendi göya kendisi öyle dedi çünkü, sayı mayoya saygı olsa dediği gibi adam düştüğünde atak yapmaz bekler, ertesi gün de kendi dediğine göre sarıyı giymeyi reddederdi. Cancellara düşmese sarıyı kaybedeceğinin garantisi var mıydı? Tony Martin tutunduysa Cancellara da pekala tutunabilirdi... Kaç dakika fark koymuşlar diyorsun adamın 2 bel kemiği kırılmış bitirdiğine saygı duymuyorlar da geç geldiğini mi söylüyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@taner07 martin 3 km içinde düşmeseydi mayoyu kaybedicekti.. köprücük kemiği kırığı ile oda bitirdi. sarı mayo yine froome geçicekti. burada durum ap ayrı froome birinde hak etti birinde hak etmedi.

edit : kaldı ki bir sayfa önce sarı mayoyu saygı ile değil taktiksel istemediğini sadece öyle söylemiş olacağını söylemiştim

@Serkan.ÇABAŞ Siz de benim yazdıklarımı dikkatli okursanız ben size mi yazmışım yoksa ''Froome efendi saygı duyuyor ya'' mı yazmışım? Ben Froome diyorum, saygı diyorum siz bana ne alaka saygıyla ben zaten saygıyla alakası yok dedim diyorsunuz :) Uzatmayalım işte klasik SKY saçmalığı ve siz bunu savunacam derken gereksiz bir tartışma içine girdik, turun keyfini çıkarın zaten Froome kazanacak biz de burada ağlamaya devam edecez :):harika::komik::agla::agla:

@taner07 o saygı froomenin saygısı yani aynı şeyi diyoruz saygı göstermedi diyorum froome göstermez de diyorum

sadece martin le cancalere olayı farklı ap ayrı biri kaybetti mayosunu biri korudu. birinde froome hak etti giydi birinde hak etmedi giymedi hak etse idi giyerdi diyorum

bu nuda yazmadan rahat edemicem.. tarihte var mı sarı mayo düştü etap sonuna kadar yarışmayalım acı çekiyor diye ?

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Serkan.ÇABAŞ Sarı mayolu olan var mı biliyorum da kaza olduğunda yapılan var. Daha önce 2010 TDF'de çok büyük bir kaza olduğunda Cancellara etabı en öne geçip bitirmişti, şimdi pelatonda o kadar saygı duyulan bir adam olmadığı için artık olmuyor. Ben elimden geldiğince turları izliyorum ama tarih uzmanı değilim, muhtemelen daha önce de böyle olaylar olmuştur ve durdurulduğu da olmuştur, devam ettiği de olmuştur her olay kendi içerisinde sorgulanır. Ben atak yapanı eleştiririm, sen yapabilir dersin bunu tartışamayız çünkü ortada doğru yok. Martin ile Cancellara olayı çeşitli noktalardan ayrı, çeşitli noktalardan aynı; aynı olduğu nokta ikisi de sarı mayo giyerken kaza yaptı ve sakat sakat bitirdi, ayrı olduğu nokta ertesi gün birinin giyme hakkı varken diğerinin yok. Ama burada senin baktığın nokta giyme hakkı iken benim baktığım nokta ikisinin de kaza yapıp sakat sakat bitirmesi. Bakış açısını tartışacak değilim burada çünkü bir yere varmayacak.

upload_2015-7-11_14-1-54.png

• Beğen
Tepkiler: Serkan.Ç.
@Serkan.ÇABAŞ Geçen sene Giro da ki Quintana nın pembe çirkinlik abidesi mayosu ve bisikletinden sonra bu bisikletler bence çok fazla değil. En azından Froome taytını sarı giymeyecektir.

Dun lemond da zybar da turdaki 2 galibiyeti aldik dediler tony almamismiydi yanlismi hatirliyorum. 3 ettix 2 lotto oldu galiba 7 etapta

Bugünkü etabı 2011'de geçmiştik ve kazanan Contador'un önünde Evans olmuştu ve bu galibiyetin onun kaderini değiştirdiği konuşulur. O gün etaba baktığında genel klasmancıların öne çıktığı bir etap olmuştu ama bu sene kadroya baktığın zaman bu etabı alma kapasitesi olan çeşitli sporcular var ama genel klasman savaşına da dönebilir, çok zevkli bir etap olacak. Mur de Bretegna tırmanışı 2 km ve %6.9 ortalamaya sahip olsa da ilk 500 metresi çok sert iken son metreleri biraz daha nazik bu sebeple bence rulör diye tabi edilen sporculardan biri alabilir ama hızlı bitirebilen genel klasmancılar da etaba gidebilir, bunu daha çok tırmanışın temposu ve önde çeken bir takım olup olmaması etkileyecek, eğer Sky, BMC veya Movistar gibi bir takım en öne 3-4 kişi gelip tempoyu acayip yükseltirse tırmanışta, rulör ve sprinterleri dökebilir ama yok kimse kalmaz herkes tek olursa etap tırmanabilen sprinterlerden birine veya rulörlere kalabilir. Etap için favorilerim; Sagan, Gallopin, Avermaet, Martin, Hagen, Rodriguez, Valverde, Stybar, Coquard ve R.Costa.

upload_2015-7-11_14-36-59.png

upload_2015-7-11_14-37-20.png

türkçe düzgün bir yayın izleyen varsa ÖZELDEN yazabilir misiniz, çok takılmayan ve ingilizce olan da kabul, bulamadım hiç link.

Halloldu teşekkürler.

Geri